Дата и час: 03 Апр 2026, 19:55

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 58 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2006, 20:23 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Ами да...то като знаеш историята, практически разбираш от всяка 1 област... :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2006, 21:18 
В началото бе словото

Етнология много ясно
Джойн ъс :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2006, 21:55 
Дивото зове
Аватар

soul assassin написа:
Етнология много ясно
Джойн ъс :wink:

Ще си помисля, че и тази новата специалност ме влече много... :wink:
ОФФ: Ти случайно да си завършил НГДЕК?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2006, 09:12 
Легендарен флуудър

katiunki написа:
soul assassin написа:

:cry: Горкият! И защо не влезе със защита на дипломна работа? Тази година не писаха 6.00 само на този, който не се яви на защитата! Дори и чисто бели листа да беше сложил в една папка, пак щеше да си получи 6-чката....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2006, 13:22 
Дивото зове
Аватар

Joker написа:
katiunki написа:
soul assassin написа:

:cry: Горкият! И защо не влезе със защита на дипломна работа? Тази година не писаха 6.00 само на този, който не се яви на защитата! Дори и чисто бели листа да беше сложил в една папка, пак щеше да си получи 6-чката....

Определено не съм съгласна...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2006, 09:14 
Легендарен флуудър

:oops: А аз съм съгласен! Не бяха ли оценките 6.00 написани на 100% от явилите се? Как смяташ, ако на 19 юли направиш 10 фактически грешки, дали ще ти пишат 6.00, както на някои от защитилите се с тази оценка на 14 юни? :twisted: :twisted: :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2006, 10:11 
Дивото зове
Аватар

Joker написа:
:oops: А аз съм съгласен! Не бяха ли оценките 6.00 написани на 100% от явилите се? Как смяташ, ако на 19 юли направиш 10 фактически грешки, дали ще ти пишат 6.00, както на някои от защитилите се с тази оценка на 14 юни? :twisted: :twisted: :twisted:

Да, на всички писаха шестици. Двама обаче щяха да паднат. Рецензиите им бяха пълни с критика, но те успяха по някакъв начин да си защитят дипломните работи. Имаш ли критика, оборваш докрай. Явно комисията е преценила, че са се справили добре. Аз там не се мешам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2006, 10:16 
Легендарен флуудър

Двама обаче щяха да паднат. Рецензиите им бяха пълни с критика, но те успяха по някакъв начин да си защитят дипломните работи. Имаш ли критика, оборваш докрай. Явно комисията е преценила, че са се справили добре. Аз там не се мешам.[/quote]

И къв е тоа начин? А дали един зам-ректор пише рецензия на произволен гимназист, или на точно определен? Щото тоа зам-ректор нещо не участва иначе в кандидатстудентската кампания по история, ама като дойде време за НГДЕК-а.....

А тези двамата не бяха ли накрая на защитите? А комисията пълна с медиевисти и османисти... А някои от преподавателите след това подали писмени заявления, че никога повече няма да участват в защитите на НГДЕК.....Такива ми ти работи.....
:twisted: :twisted: :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2006, 14:17 
От дъжд на вятър
Аватар

Аз лично предпочитам етнологията пред историята.Както казаха по горе някой колеги - по специализирано е, но, понеже аз също се интересувах от тази специалност, понеже се колебая каква специалност да запиша като втора, между археология и етнология и една позната, с която тренираме заедно КенДо ми каза, че етнолозите в СУ изучават само и единствено българските етноси, което до някаква степен си е огромна ограничение и сега отново съм в огромно колебание, макар че имам още една година да помъдрувам и тогава да запиша втора специалност. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2006, 14:23 
Дивото зове
Аватар

Joker написа:
Двама обаче щяха да паднат. Рецензиите им бяха пълни с критика, но те успяха по някакъв начин да си защитят дипломните работи. Имаш ли критика, оборваш докрай. Явно комисията е преценила, че са се справили добре. Аз там не се мешам.

И къв е тоа начин? А дали един зам-ректор пише рецензия на произволен гимназист, или на точно определен? Щото тоа зам-ректор нещо не участва иначе в кандидатстудентската кампания по история, ама като дойде време за НГДЕК-а.....

А тези двамата не бяха ли накрая на защитите? А комисията пълна с медиевисти и османисти... А някои от преподавателите след това подали писмени заявления, че никога повече няма да участват в защитите на НГДЕК.....Такива ми ти работи.....
:twisted: :twisted: :twisted:[/quote]

Добре, защо правиш толкова голям проблем? 6 или 8 човека повече в историческия, нали не взимат местата на хората отвън. Винаги и сред външните хора, и сред историците от факултета е имало спорове за или против този статут. Не е случаен и фактът, че бройките поголовно биват намалявани всяка година.
И какво от това като са били накрая? Относно рецензиите - взимат се произволно, откъде момичето, ще го познава този зам. декан?! Например на мен и на още едно момче, двамата с различни научни ръководители, ни беше една и съща рецензентка, която доста забавна резенция ни беше сложила и на двамата! Oсвен това, този зам. декан за който става дума дълго време е преподавал в НГДЕК.

Последна промяна feichka на 06 Юли 2006, 22:19, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2006, 15:44 
В началото бе словото

аз пък писах само етнология, историята не съм я писала въобще.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2006, 18:47 
Дивото зове
Аватар

И все пак, като се замисля, историята е по-добрият вариант. Но зависи все пак какво го влече човек.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2006, 18:55 
Легендарен флуудър

[quote="katiunki
Добре, защо правиш толкова голям проблем? 6 или 8 човека повече в историческия, нали не взимат местата на хората отвън.[/quote]

Именно взимат местата на хората отвън дето се стараят и готвят цяла година! :twisted:
А другият чичко е зам-ректор, а не зам-декан, което е горе-долу 15 пъти по-нагоре, щото в СУ има 15 факултета! :twisted:
Позаинтересувай се за разнообразие от всички 8-9000 явили се на изпита по история, колко са получили 6.00я а от НГДЕК-а 100%! Нещо яко намирисва... най-малко на безогледно толериране, ако не на друго, щото и за друго се говори, за съжаление... :oops: :cry: :oops: :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2006, 20:03 
Дивото зове
Аватар

Не, не взимат местата на хората отвън! Тези хора са отделни бройки! Даже до последно не беше ясно дали ще отпуснат бройки за някои специалности! А аз за тази защита се готвя от 5 години!!! :twisted: Едно е да се явиш на изпит, без да знаеш кой ще ти проверява работата, друго е пред теб да застанат историческите светила, за които само си слушал и да ти задават въпроси, от които свят да ти се извие, ако са в кондиция! Не искам да предизвиквам конфликти във форума, просто изказвам своята позиция! И аз ходих на изпит, явих се на предварителния, така че знам за какво говориш, знам какво е да учиш теми по история цяла година!
Безогледно толериане?!? Радвай се, че от НГДЕК влизат само в Историческия факултет, а не както е било преди - защитата да важи и за другите факултети като универсален изпит по история! Освен това, пак казвам - 6-8 човека?Какъв е проблема!?! Не се явяват 106, а 6 или 8! Хората не искат да се явяват на тази защита, защото знаят, че местата намаляват всяка година и може да отпаднат 1-2-ма! Този статут си е завоюван от гимназията! Не е подарен! И знам от сигурен източник, че в тазгодишната комисия двама от тримата изпитващи са върли противници на статута на гимназията! За този чичко, както ти го наричаш - казах ти, ако става въпрос, за този който си мисля - дългогодишен преподавател е бил в НГДЕК!
А защо не скочиш на НПМГ, които също са със статут?! На хората от олимпиади?! Те са по същия начин! И на какво друго намирисва освен на "безогледно толериране"?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2006, 20:24 
Легендарен флуудър

:twisted: Лошото е, че статутът е наистина подарен по времето на деканстването на сегашния зам-ректор. Вервай ми, когато той си отиде, с него ще си отиде и този статут, защото опозицията срещу него е много силна и се разширява. Какво на вас ви казват Тончева, Вачков, Вачкова и Со е без голямо значение.

Най-гадното е точно с такива като тебе. Много се стараят, а получават колкото и другите, които по-малко. Но хайде стига толкова. Кочината веч вони непоносимо и скоро екскрементите ще залеят тези, които са наоколо. :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 58 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща