Дата и час: 06 Апр 2026, 10:06

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1499 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 100  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2011, 10:02 
Insomniac
Аватар

Благодарил (а): 70 пъти.
hriskataaa написа:
Да,и това е така.Голяма част бягат в чужбина.Около мен също е така,половината ми клас едва ли не,заминава за Англия наесен.Но това е в големите градове,по села и паланки предимно не се учи,а който завърши гимназия предпочита за бачка,вместо да учи.Поне такива са моите наблюдения :D

Не мога да се съглася, защото аз съм от малък град и всички мои съученици (с изключение на едно момиче) кандидатстваха и най-вероятно на есен всички ще бъдат студенти. Според мен зависи повече от училището, от което излизаш. ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2011, 10:08 
Carpe diem!
Аватар

Благодарил (а): 30 пъти.
Точно защото си от малък град не можеш да определиш каква точно е тенденцията ;) Факт е, че тази година студентите са по-малко и една голяма част от тях заминават за чужбина - така е през последните няколко години, това не е нещо ново. От друга страна поне около мен хората, задоволяващи се със средно все повече намаляват - просто защото висшето стана изключително достъпно ;) Въпреки тези на вид негативни тенденции за истински желаните и популярни специалности не може да се разчита, че влизането ще стане по-лесно. Просто защото то няма да стане по-лесно :P

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2011, 10:09 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
stasinka написа:
hriskataaa написа:
Да,и това е така.Голяма част бягат в чужбина.Около мен също е така,половината ми клас едва ли не,заминава за Англия наесен.Но това е в големите градове,по села и паланки предимно не се учи,а който завърши гимназия предпочита за бачка,вместо да учи.Поне такива са моите наблюдения :D

Не мога да се съглася, защото аз съм от малък град и всички мои съученици (с изключение на едно момиче) кандидатстваха и най-вероятно на есен всички ще бъдат студенти. Според мен зависи повече от училището, от което излизаш. ;)

Не е така. Зависи ти как си устроен и дали ти скиска да пробваш. Аз се надявам след първата година да замина в Русия да уча, но първата ще съм си СУ (първо само да вляза). От моя клас , ПМГ Бургас, 6 души някъде ще заминават за Холандия, други ще останат в БСУ, повечето са за УНСС ,двама сме за СУ.... и един за ТУ

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2011, 10:11 
Постоянно присъствие
Аватар

Георги Герасимов написа:
Точно защото си от малък град не можеш да определиш каква точно е тенденцията ;) Факт е, че тази година студентите са по-малко и една голяма част от тях заминават за чужбина - така е през последните няколко години, това не е нещо ново. От друга страна поне около мен хората, задоволяващи се със средно все повече намаляват - просто защото висшето стана изключително достъпно ;) Въпреки тези на вид негативни тенденции за истински желаните и популярни специалности не може да се разчита, че влизането ще стане по-лесно. Просто защото то няма да стане по-лесно :P

Мда затова КН имаше 3то класиране миналата година. Така, че не се безпокойте, изкарайте си 3.50 на математика и сте вътре (хъ-хъ-хъ)
...............
Сърказмът настрана, но всяка година е за себе си и на изпита трябва да дадете всичко от себе си...

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2011, 10:16 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 76 пъти.
Може би има нещо вярно, защото поне едно 60% от учениците в езиковите гимназии изчезват от България. Аз също бих го направила, защото имам нужните сертификати, но просто нямам нужните средства от материална гледна точка. От моя клас от 29 човека в момента 15 от тях изчезват - кой в Шотландия, кой в Ирландия, кой в Германия, Дания, Холандия, Щатите. Мда, това са общо взето посоките им и вече всички са приети.
Но пък има и нещо друго. Имам ужасно много познати, които са от СОУ-та и пак излизат извън страната.
А колкото до малките градове и селата.. аз лично в моето село забелязвам въпросната тенденция, за която говори Хриси ( ако мога да те наричам така ). Те просто почват да работят или ако кандидатстват, го правят с матурите си, защото не си дават много зор и искат да влязат максимално лесно. И най-интересното е, че дори и да има някое по-амбициозно дете, масата просто го изолира и мачка. (Точно както в периода 4-7 клас.)

Право, I-ви курс, 6-та група.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2011, 10:20 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
При подаването на документите за кандидатстване с матура трябва ли да си нося личната карта,или само копие,защото имам копие на личната си карта,но я изгубих,мога ли,ако ми я поискат,да представя удостоверението,което ми дадоха от 1 РПУ? :scratch:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2011, 11:12 
Carpe diem!
Аватар

Да, можеш :) Също така ако имаш шофьорска книжка или задграничен паспорт също ще им се понрави ;) Че и с транспортна карта можеш да минеш с малко повече усмивки и пърхане с клепките :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2011, 14:01 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Аз имам едно въпросче..... Миналия ден си подадох документите за 1-во класиране в ЦКПИ.... Подредих си желанията. Сложих Българска филология накъде 12-то 13-то желание, като си мислех, че за тази специалност може да се кандидатсва и с матура. Преди малко реших пак да проверя образуването на състезателния бал и видях, че за тази специалност се кандидатсва само с положен изпит по БЕЛ, а аз не съм полагал и няма да полагам. Означава ли това, че ще ми анулират документите за участие в класирането, заради грешката, която съм направил?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2011, 14:14 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
Стига де,питам съвсем сериозно! :salute: Не искам в никакъв случай да изпусна сроковете... :shock:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2011, 14:21 
Постоянно присъствие
Аватар

Най-добре си подай документи за експресна поръчка. На предварителния и аз така бях направил и ходих за нова набързо....

Аз имам друг въпрос. Вече си подадох документи за класиране от Бургас, имам си и номер... Та, този номер за какво ми служи и мога ли през него да видя как съм си поредил желанията от сайта на СУ?
Благодаря ви предварително...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2011, 14:40 
Tormentor of christian souls
Аватар

Благодарил (а): 118 пъти.
atanasdimov написа:
Означава ли това, че ще ми анулират документите за участие в класирането, заради грешката, която съм направил?

Не. Просто няма да те приемат това и дотам. Няма анулиране заради такива дреболии :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2011, 14:42 
Carpe diem!
Аватар

annincee написа:
Стига де,питам съвсем сериозно! :salute: Не искам в никакъв случай да изпусна сроковете... :shock:

Бях съвсем сериозен в отговора си. Можеш освен копие на ЛК да си занесеш и дипломата.

brasence написа:
Аз имам друг въпрос. Вече си подадох документи за класиране от Бургас, имам си и номер... Та, този номер за какво ми служи и мога ли през него да видя как съм си поредил желанията от сайта на СУ?
Благодаря ви предварително...

Това е номерът, с който на 29 юли ще видиш като излезе класирането как си класиран ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2011, 14:58 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 6 пъти.
Как сте си подали документите за класиране като според Чл. 20. (1) Кандидат-студентите подават лично или чрез други лица документи за класиране от 27 юни до 8 юли (без неделните дни) в сградата на Ректората. Аз ли нещо не съм разбрала или просто в регионалните бюра са други датите???

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2011, 15:01 
Carpe diem!
Аватар

До колкото разбрах от потребителите тук в регионалните бюра записването вече е започнало ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2011, 15:03 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 6 пъти.
Явно да. :D Стреснах се да не са направили някаква промяна от университета и да не съм разбрала. :D

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1499 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 100  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Въпроси относно втората специалност от неотложно естество

в Студенти - АРХИВ

Sempronia

4

1232

18 Сеп 2006, 17:14

Търговецът на кристал Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Teма за КС въпроси от различно естество

[ Отиди на страница: 1 ... 98, 99, 100 ]

в КСК 2010-2011

Crasha

1493

35927

12 Юли 2010, 23:10

svetlio.varna Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

[ Отиди на страница: 1 ... 54, 55, 56 ]

в Кандидатстудентска кампания 2013-2014

thegirl

831

39388

14 Сеп 2013, 19:18

kriss_j Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Тема за КС въпроси от различно естество vol.3

[ Отиди на страница: 1 ... 99, 100, 101 ]

в КСК 2012-2013

Lithium

1506

38791

23 Юли 2012, 20:05

svetlio.varna Преглежда последните мнения