Дата и час: 16 Яну 2026, 11:15

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КУЛТУРОЛОГИЯ
МнениеПубликувано на: 02 Яну 2011, 14:04 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 36 пъти.
Gentlewoman написа:
-На лекция повечето преподаватели диктуват ли, или ти трябва да си записваш каквото сметнеш за важно?
-Какво представляват упражненията?
-Какви дейности има в специалността? Много глупаво звучи този въпрос, но всъщност имам предвид освен лекциите, изпитите пр. какво друго се случва. На дни на кандидат-студента имаше едно момиче от културологията, коет ми разказа, че сеправят кръгли маси, срещи с разни хора т.н. Разкжете и вие.

Ако някой наистина се наеме да отговори ще съм благодарна и аз :D

"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2011, 00:04 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
hriskataaa написа:
Gentlewoman написа:
-На лекция повечето преподаватели диктуват ли, или ти трябва да си записваш каквото сметнеш за важно?
-Какво представляват упражненията?
-Какви дейности има в специалността? Много глупаво звучи този въпрос, но всъщност имам предвид освен лекциите, изпитите пр. какво друго се случва. На дни на кандидат-студента имаше едно момиче от културологията, коет ми разказа, че сеправят кръгли маси, срещи с разни хора т.н. Разкжете и вие.

-Почти никой не диктува, пишеш каквото и колкото разбереш от лекцията, като това да се сблъскаш с неимоверно количество непознати думи и изрази е съвсем обичайно. Работи се с теоретични текстове и книги, подбрани от преподавателите, като понякога се случва и да са на чужд език. Няма учебници, а библиографията е солидна, но не невъзможна за справяне.
-Упражненията са различни по различните предмети, някои са обяснения и пояснения към лекциите, но никога директни, по-скоро разглеждане на материала от друг ъгъл през други автори, като асистентите са млади и безкрайно амбициозни.
-Предвид, че сме 1ви курс, още не сме имали други "дейности" освен лекции и упражнения, но човек си прави във всеки следващ курс все по-голяма част от програмата сам, така че реално има такива, каквито си избереш. Иначе можеш да се включваш към практики на катедрата, да обикаляш музеи... От теб и колегите ти зависи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2011, 09:19 
От дъжд на вятър
Аватар

Мерси :D А някой има ли представа какво е положението в 1 блок на Кампус Изток,където се провеждат лекциите?От там съм минавала сигурно точно 2 пъти в живота си и бях видяля блокове 3и 4,които са ремонтирани и изглеждат доста добре,следователно бях останала с впечатлението,че и вдругите е така.Ама май друго се оказва... :?

"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2011, 22:07 
В началото бе словото

Блокът е прекрасен, всичко е ново и ремонтирано, добре отоплено е, с алуминиева дограма и ламиниран паркет, нови тоалетни и огледала, има библиотека, чайна с кани, хладилник и микровълнова на свободно ползване, компютърна зала (там е малко сложно, но не невъзможно влизането), лови се wi-fi, има кафене в подземието и стол на няколко минути. Спортните бази също са наблизо и двете. Едната буквално отсреща. Отделно е на 10' пеша от Плиска, а там има всичко, което би ти притрябвало.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 20:24 
От дъжд на вятър
Аватар

Много благодаря,lorelai,за обнадеждаващия отговор :P Сега остана само и да ме приемат :)
А спортът задължителен ли е?И как стоят нещата с чуждите езици?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 22:02 
В началото бе словото

Спортът и чуждите езици са задължителни първите 4 семестъра, имаш заверка един семестър, изпит следващия, така ти се редуват и за двете, но подробностите ги определят преподавателите според това какво си записал. Има 5 чужди езика, спрямо търсенето се почва с начални и напреднали нива, ние имаме немски, английски, френски, италиански и испански.

http://www.phls.uni-sofia.bg/display.ph ... lturologia

Поразрови се тук, има всичко като информация, а при някакви съмнения ми пиши мейл, например.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2011, 22:05 
От дъжд на вятър
Аватар

Мерси отново!Ще разгледам сайта :) :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2011, 11:38 
Легендауен флуууууууууууууудър
Аватар

Благодарил (а): 73 пъти.
А какъв е интересът към специалността? Балът ми е 25.885, а миналата година е бил 23.45 за първо класиране и е паднал до 22 за трето. По принцип не би трябвало да се притеснявам, но миналата година не е можело да се кандидатства с матура. А матурата е доста по-лесна от ЕПИ-то ... като нищо може да скочат баловете драстично. С това масово преписване тази година ... миналата са били 76 000 зрелостници - около 10 500 над 5.50, тази година са 64 000 - 12 500 над 5.50. :salute:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2011, 19:30 
От дъжд на вятър
Аватар

Някой друг бъдещ колега да се навърта наоколо :) :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2011, 19:35 
Легендауен флуууууууууууууудър
Аватар

Благодарил (а): 73 пъти.
viewtopic.php?f=158&t=19997

тука има от доста време тема

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3