Дата и час: 16 Яну 2026, 20:16

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Шофьорски курсове
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2011, 22:00 
princess in love
Аватар

Благодарил (а): 10 пъти.
Хора, помагайте ! Споделете опит, който е карал или кара такива курсове, мнения , препоръки приемам всякакви. Никога не съм горяла от желание да карам шофьорски курсове, но ето че изведнъж ми се наложи и нямам никаква идея колко време трае един курс, някой знае ли нещо за ускорени курсове и т.н, че напрактика разполагам с ограничено време от около 2 месеца, евентуално. Благодаря, предварително :roll:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Шофьорски курсове
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2011, 22:03 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 155 пъти.
2 месеца са предостатъчно(ако не те скъсат :lol: )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2011, 22:05 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 485 пъти.
http://www.leonbg.com/index.php
аз моите си ги карах тук и бях мн доволен
2м са си ок .. мисля ще ти стигнат :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2011, 16:46 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
При тати най-добре :)

Не мога да си представя да ида на шофьорски курс и да ми кажат, айде, качвай се в колата и тръгвай директно из уличното движение на София. Едвам успявам да си координирам ръцете, краката и главата, пък и за другите автомобили да трябва да мисля - ужас. Затова в момента се възползвам от преподавателските умения на баща ми, колата му и времето му. Би трябвало до зимата да съм се подготвила достатъчно добре на техническо ниво, за да мога да запиша шофьорския курс при по-лошо време и условия.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2011, 17:13 
Стенограф
Аватар

Благодарил (а): 218 пъти.
Ооо, много зависи от бащата :mrgreen: Явно имаш късмет. Мен моят почти ме отказа, голям нервак е, а да те гледат на кръв и да ти скърцат със зъби при всяка дупка или по-рязко отпускане на амбреажа не е най-успокояващата обстановка :lol: И съм чувала за доста такива "търпеливи" бащи. Мисля, че приятели или гадже са по-добри учители понякога.
А 2 месеца са напълно достатъчни, стига да се разберете с инструктора да карате интензивно, а не 2 пъти в седмицата. Моите курсове преди години ги изкарах за точно 2 седмици :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2011, 17:21 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 863 пъти.
абе, и мен баща ми ме беше учил преди време, обаче като отидох на шофьорските и веднага тръгнах по Арсеналски . Не е болка за умиране и не е толкова нечовешки страшно. В крайна сметка инструкторът ще вземе мерки, ако тръгне да става нещо неприятно. 2-3 месеца ще ти стигнат, даже 3 май са твърде много

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2011, 22:03 
Легендарен флуудър
Аватар

учебните коли имат педали и пред десния пасажер, и инструкторите знаят как да ги ползват :lol:s

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2011, 22:17 
Sir Troll-a-lot
Аватар

Благодарил (а): 137 пъти.
invisible написа:
учебните коли имат педали и пред десния пасажер, и инструкторите знаят как да ги ползват :lol:s

Ако не знаеха, в София щеше да е доста грозно на моменти (дори повече от сега) :mrgreen:

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2011, 12:04 
Автентичната котка
Аватар

Благодарил (а): 129 пъти.
Аз съм си карала курса в Зелена Вълна
Намира се в центъра точно. Инструкторът ми беше пичага, ама стар човек и сигурно вече се е пенсионирал - все обясняваше, че иска да си вземе почивка и вече му е време :lol: Иначе съм доволна. Аз доста ги мотах моите курсове - на листовките като ме скъсаха и трябваше да чакам един месец за следващата дата, защото нямаше свободни места преди това. Предполагам, че за 2 месеца ще можеш без проблем, трябва да говориш с тях :) Просто ще караш по-интензивно, а докато се чудиш за курсове и т.н. можеш да си учиш листовките за да си ги минеш предварително на вътрешния изпит и да можеш да се запишеш за ДАИ от рано.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2011, 21:49 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Ами аз до преди 2 дни не знаех дори как се пали кола, и в петък карах в центъра (след около 30мин в Бояна). Не беше особено страшно. Инструкторът каза да гледам за месец да привърша с всичко, затова да си залягам над листовките. Работата при листовките била, че след като си заявиш, че искаш да се явяваш на изпита, ти определят дата за 7-10 дни по-късно. Трябва да си взела теорията, за да се явиш на практическия, и ако си към края на практическите и тепърва подадеш за листовките, на практическия може вече да си поотвикнала с карането... и току-виж докато отново загрееш, вече те скъсали. Иначе самият практически курс е 31 учебни часа (по 40мин). Това са 15 дни, последният час е вътрешен изпит. Но съветват да не си губиш часовете за каране в събота и неделя, защото е много празно, а на изпита няма да е.

Не се сещам точно как се казваше школата, нито и знам сайт (ако имат), защото е просто да го наречем кварталната. Намира се на семинарията, на ъгъла на Баучер, където е химическият факултет. Тяхната теоретична подготовка е на Ботев, и просто отиваш да питаш като посъбереш въпроси, няма някакви групи и часове. Тази околност била преди и изпитен район, но сега заради разкопаванията за метрото са преместили изпита в района на Стамболийски, Ботев и гарата, което също било много облекчаващо (допълнително към метеорологичните условия и малко поопразнената София), защото много от големите светофари имат таймер.

Ако решиш да се упражняваш извънкласно с някой познат, да е на някой широк свободен паркинг, полигон или друго забутано място. Нямаш право да караш без книжка без инструктор, и ако те спипат, не можеш да си вземеш книжка в следващите 2 години.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2011, 12:10 
Автентичната котка
Аватар

Благодарил (а): 129 пъти.
То има много изпитни райони - мен ме изпитваха около стадион Славия и около Южния парк... по принцип към всяка школа инструктурите си знаят в кой район ще бъде изпитването и си ти обясняват особеностите по въпросното трасе.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2011, 15:08 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Васко мошеника - едно малко сервизче на Андрей Сахаров. Ще ги вземеш безпроблемно. ПРякорът му не идва случайно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2011, 15:16 
Легендарен флуудър
Аватар

ъъ :scratch: немаме нужда от минали тънко на изпита :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2011, 17:33 
princess in love
Аватар

Благодарил (а): 10 пъти.
Благодаря за полезните съвети :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2011, 19:26 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 30 пъти.
Препоръки - дръж кормилото на 10:10h XD. Големи филми бяха с моите курсове. И аз така планирах за 2 месеца да свърша, но уви.. проточиха се доста по-дълго, поради невзет шоф. изпит ( няколко пъти хаха). Листовките са супер лесни, честно казано им се чудя на хората, които се провалят на листовки. Сядаш, четеш, решаваш тестовата книжка 2 пъти ..и си готов. Гадното при късането, освен набутването с 130 лв. за изпит естествено, е, че изпитните дати са доста на рядко.

Другото, което мога да препоръчам е инструктор. Аз лично съм минала през 2-ма и може да се каже, че имам "опит" и определено видях огромна разлика в обучението. Този, от когото съм доволна се казва Петър, а учебният център - "Бори - 11 ЕООД". Ако се интересуваш ще ти дам и номерът му, страхотен е. За 10 дена при него си промених изцяло 31-часовото шофиране при 1вият инструктор.

И още нещо-понеже всеки център си има определен изпитен район, аз бих ти препоръчала да си избереш да си някъде с по-ненатоварено движение, това от една страна. От друга обаче, е по-хубаво да се учиш в центъра, но това вече си е до приоритети. 3 пъти по-лесно ще вземеш шофьорския, ако си в Дружба например, отколкото ако си в Борово ( там е лудница).

Съвети още много мога да дам, но те вече се отнасят до самият изпит, а съвети за шофирането ще си получиш от инструктора. И въпреки че разполагаш с ограничено време за курсове, е по-добре да караш по 1 час на ден, отколкото по 2 часа, защото аз в началото бях така и ефекта беше 2 невзети изпита. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща