Дата и час: 06 Апр 2026, 12:40

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1506 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 101  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2011, 11:38 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 14 пъти.
Кога приблизително да чакаме да излезнат резултатите?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юли 2011, 11:42 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
Аз до края на тази работна седмица мисля,че ще излязат...дори не знам защо,но от няколко дни ми се върти сряда в главата,макар че е рано... :cherry:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юли 2011, 13:01 
miles davis - so what
Аватар

Благодарил (а): 14 пъти.
Philip написа:
Kori, относно сравняването на специалностите в ФЖМК в миналата тема изкара специалността "Книгоиздаване" най-добра като реализация.Следя темата отдавна и си спомням това твое трърдение. Сега нещо си противоречиш.

Не си противореча - и тук твърдя, че тя е най-добра, но сега виждам, че не съм се изразил съвсем ясно, за което моля да бъда извинен. Да не се чете първото изречение от параграфа и става малко по-прилично (защото така употребено, миналото свършено време може хем да значи "казаха ми нещо и май е вярно", хем и "казаха ми нещо и май не е вярно". в случая имам предвид първото, но както обикновено, няма как да съм сигурен, понеже не го уча това).

Borisg написа:
Мога да кажа, че престоят във ФЖМК може да бъде повече от приятен, ако си позволиш да отсяваш това, което ти е нужно от това, което ти е интересно и това, от което няма смисъл

То че е приятно, приятно е - за тва и толкова го ругая, защото е толкова приятно, че четири години си бъркаш в носа и накрая имаш истинска диплома, все едно си блъскал за някаква истинска специалност като машинен инженер. Ще ме извиняваш, но журналистика и връзки с обществеността не само, че - както казваш ти - са "прагматична материя"; аз не бих ги класифицирал като материя въобще. Ако можеш да пишеш, ще можеш да пишеш и без този факултет. Обратното, ако не можеш да пишеш, няма да стане и след (евентуалната) магистратура. Предполагам, че ще разбереш аналогията и с връзки с обществеността. Единственото, което може да изкяриш от фжмк, са някакви връзки (с обществеността?), някакви първи работни места и стажове.

Това навярно е доста прагматично, но не е научно познание, и със сигурност не е учебна дисциплина в университет. Според мен, ако някой иска да се занимава с обща журналистика (и може би с връзки с обществеността, но всъщност нямам идея), трябва да запише българска филология, защото там поне има някакъв шанс да се научи как да говори (пише) правилно. Ако иска да се занимава с икономическа журналистика, да запише Икономика, за да не стане като хилядите икономически журналисти, излезли от фжмк, които не могат да броят; ако иска политическа, да запише Политология или Международни Отношения, за да е чувал за местенца като Судан и Чад и чат-пат за някое случващо се там нещо. Журналистика и ВО (във фжмк, не в световен мащаб) са за лентяи като нас, дето нищо истинско не искат да учат, и толкова. Това са празни специалности, пълни с псевдо-курсове като Компютърно-опосредствана комуникация, които по-скоро принадлежат в някоя апокрифна магистратура по филология, или Пресфотографията на Гого Лозанов, който я го има, я не. Тестовете по Телевизионна Нещо-си съдържат в себе си въпроси за видеомагнетофони - допускам, че има кандидат-студенти тази година, които не знаят що е то.

Зрънчо за мозъка - ядеш го четири години, накрая пак гладен излизаш. Ако е имало подобен вид глад изобщо.

Който реве за спама - какво предпочитате да се разисква в тема, озаглавена Журналистика и ВО - това дали стават за нещо тези специалности, или "Кога си мислите, че ще излязат резултатите? Защото на мен ми казаха, че може още тази вечер"? Аз ако бях кандидат-студент, бих си избрал първото, и бих искал да променя статуквото, ако нещо не е наред. Също така, явно невинаги човек, който учи журналистика, ще тръби, че неговата специалност е най-хубавата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юли 2011, 13:25 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Когато ходихте да си подавате документите за класиране имаше ли опашки от чакащи?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юли 2011, 13:29 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 19 пъти.
Опашки чак не. Като цяло организацията беше много добра и нещата станаха бързо.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юли 2011, 13:43 
В началото бе словото
Аватар

Добре, благодаря :) Един бивш съученик каза, че днес е имало много хора, затова питах :) Да се надявам, че утре ще имам късмет и няма да чакам много.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юли 2011, 14:35 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Има дълга и плашеща опашка, но тя е във вариант 1 кандидатстващ, двама родители. Така че няма страшно. От входа на метрото до излизането ми отне не повече от 20 минути.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юли 2011, 14:38 
В началото бе словото
Аватар

А нали мога да оградя в документите, че кандидатствам с оценките и от двете си матури? Не само с едната.. ? :roll:
И таксата за класиранията на същото място, на което внасяхме и за изпитите ли трябва да я платя?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юли 2011, 14:50 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 23 пъти.
Silviiiiii написа:
А нали мога да оградя в документите, че кандидатствам с оценките и от двете си матури? Не само с едната.. ? :roll:
И таксата за класиранията на същото място, на което внасяхме и за изпитите ли трябва да я платя?

Можеш да оградиш, да, както можеш да запишеш и 56 специалности в желанията си? :)
Таксата се плаща в информационния център, вероятно там си плащала и изпитите си, а единия го плащах в ректората.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юли 2011, 14:51 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Да и да. С колкото матури искаш, с толкова можеш да кандидатстваш (ако имаш повече от 2).
Не знам къде си си платила за изпитите, тъй като можеше и в Паричен салон, и в Информационния център.
Но отиваш, купуваш си документи (ако още не си), попълваш, редиш се на опашката. Идва твоят ред, в първата част на информационния център са касите, плащаш 30 лв за участие в класирането, влизаш във вътрешната част, подаваш си документите. Излизаш.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юли 2011, 14:59 
Untouchable
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
И аз като видях , че пред самата зала имаше поне 50 човека , когато се записвах , помислих , че ще чакам поне 2 часа , но като цяло всичко мина за 15 минутки , за разлика от УНСС ..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юли 2011, 15:02 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 22 пъти.
Моите документи си ги подадох вчера, тъй като бях извън страната известно време и нямаше как просто по-рано. Мислих си, че ще има опашка в последните дни, но нямаше (за бургазлии - в Младежкия център е лудница, докато в "Алфа центъра" е спокойно и безопашково). Освен това мацахме с коректора доста върху картоните, но женицата ме успокои, че това няма да е от значение. Защото се притесних, че тази мацаница (подобно на темите ми), може и да не се понрави на СУ, ама не ми пука особено. Хвърлях жребий и писах първо журналистика, вместо пиар, след което другото, а после и двете, ама в задочен вариант. После вече психология, българска филология, културология, социални дейности и етнология (въпреки че не съм държал изпит по история). Важното беше да имало повече възможности, за да не остана насухо. Беше доста забавно цялото подаване на документи... дано и така да се чувствам като видя класирането накрая...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юли 2011, 17:53 
В началото бе словото

А нали мога да оградя в документите, че кандидатствам с оценките и от двете си матури? Не само с едната.. ?

Oграждайки две матури ще трябва да платиш двойно, може би 60 лв, може и 90.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юли 2011, 17:54 
Insomniac
Аватар

Благодарил (а): 70 пъти.
Таксата е 30 лв независимо с колко изпита или матури кандидатстваш.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Юли 2011, 17:54 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
Това не е вярно - плаща се 30 лв., без значение колко оценки от матура или изпит използваш.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1506 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 101  Следваща