iprodanov написа:
asdasd написа:
Всеки изпит трябва да е напълно съобразен с учебната програма дори на най-нишото ОУ(или там, СОУ ли беше? ебал съм го, нали мина ;р), за да имат всички равен шанс.
Предстай си, че е точно така. Всеки път ти дават матура(ми да, тя матурата е точно т'ва), минаваме я едно 40% с пълни 6ци и минималния се 'сеш къде е. Но все пак... продължаваме и влизаме све с над 5.80(в най-лошия случай) в СИ/КН, идва анализ 1 и почват да ти обясняват к'во е производна на функция. Ама чей малко, обясни к'во е функция първо(в СОУ функция=квадратна функция). Идва аналитичната и вектора се оказва, че не е лъч, ами си е вектор. И кво излиза - дай да сме равни при влизането, а вътре съм го е*ал к'во е.
Така, тук обезмисляш анализа в университета.
Нали затова се почва от нулата по анализ и там!
По-тая логика, аре, щом не знаеш основни неща в програмирането, като цикли, условия, функции, оператори, основни типове променливи, къде си тръгнал за ФМИ?
Аз ги знам и съответно прилагам същата твоя логика относно програмирането.
Ще има хора дето знаят много повече от мен по програмиране, те прилагат същата логика.
И ето тук усещаш закакво говоря. Който желае да е втория Ферма, то той няма защо да се притеснява на изпита

, после да не ходи на анализа като се обеснява на "глупците" що е то функция и т.н.
А тук веднага следва моя валиден въпрос, защо изпита за компютърните специалности във ФМИ не е от 2 части - една математика и една информатика? Прочети по-горе защо.
Цитат:
В момента едните настигат другите, които като теб не ходят на частни и тн и тн. Обяснимо - преподавали са ти я математиката, слушал си, знаеш я. Обаче в накои даскала не наблягат въобще на тоя предмет и ясно на никой не му се дават пари за частни, но с големи пропуски нямаш избор. Някои се мъчат до последно със сборници за самоподговка(пр. тия на Лазаров) - става, с всеки изминал ден идват все повече и повече въпроси, на които не можеш да си отговориш. Почваш да питаш в нета, щото така не си е работа, отговаря ти някой ,ако е в настроние и луната е в пълна фаза, но докато ти отговори, имаш още 2 пъти повече въпроси. Накрая виждаш, че няма да ти стигне времето(1 година) да минеш мат'рял за 4 и отиваш при даскала в МГ-то на частни, бая става лесно и бързо ако си оцелил човека и след 1 година долу-горе си на равно с тия от МГ-то.
А ако нямаш парички за уроци, к'во правим? Това питам и аз и Апашо още от по-горе? Поне тука едното ходене ек ъм 20тина лева, 3 пъти в седмицата, 4 пъти в месеца... сам смятай, можеш

Цитат:
Е, равни ли сме? При влизането не, някои сме прецакани да ви настигаме. Но вътре в специалностите с по-висок бал сме тука-тука и поне се знае к'во е тва вектор, функция, полином и тн. Няма как да си учил интензивно мат 5 години и да имаш равни шансове с тия от кварталното СОУ. Образователната с-ма щеше да е още по-сбъркана ако тва беше така.
Америка, Англия и куп други страни не мислят като теб, обаче.
Също ще се повторя от по-горе, защо пък аз съм длъжен да чакам математиците в началото да ме настигат, като са влезнали СИ да речем, а не ПМ?

Същата логика може да приложи абсолютно всеки с малко по-голямо ниво от твоето.

Затова нещата се стандартизират в университета във всичките му аспекти и който желае да е втория Ферма,Менелай,Бор,Гейтс,Джобс поема нещата в свой ръце!

Иначе, ти си в МГ щото се предполага, че математиката ти харесва, а не е просто средство за това да си в СУ.