Дата и час: 04 Апр 2026, 13:53

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 310 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Резултати Литература - 2011/2012
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2011, 21:57 
Monster
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
M.Iwanowa написа:
Darina_Yavorova написа:
Аха, мерси, че коментирате... :)
Аз разгледах различни мотиви- страданието, живота, смъртта, житейските избори, екзестенциалните въпроси... Като основно се опитвах да съпоставя епохите, в които двамата творят... и съответно рефлекцията върху творчеството им...-лирическият Аз на Далчев срещу този на Ботев... Ама май накрая оплесках много нещата... :D Защотоооо краят си ми беше като на есе... написах, че изборът по кой път ще тръгнем е в нашите ръце като поколение от Новото време, което дори в момента оказва влияние върху съвременната литература... :D :D :D
Сега ще си чакам тихичко резултата и рецензията... :D

Дам и аз ги разглеждах доста наблягах върху тях и като цяло съзнанието на обществото и проблемите му... така разграничих проблемите , заложени при Далчев и Ботев , също така писах и ,че лирическите им герои си приличат по страданието и самотата ,неразбраността от околните и отлъчеността от социома. Разгледах факторите в живота на героите като любов , време , избор и път обърнах внимание на вярата и заключих ,че героите си приличат в самотата и изолираността , и страданието - най-човешките чувства. Дано този път сме се справили аз вече се пържа :д

Добре изглежда...както си го описала.
Успех!
Дано резултатите излязат по-бързо!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Юли 2011, 08:23 
:) !
Аватар

Благодарил (а): 148 пъти.
MiseryChastain написа:
За разлика от всички, които споделиха, че са писали доста, аз написах 11 стр.

:shock: :shock: :shock:
И това ако не е доста...

Never написа:
Иначе писах почти 10 страници с неголям почерк

Legolassss написа:
Инак цялото творение излезе 7 листа и половина със сравнително дребен почерк.

Уоу. о.О
Като ви чета се питам как са ме приели въобще с два листа. :shock: А взех и че завърших с отличие (почти пълно, имам си две тройчици, едната - на литературен изпит :lol:) и си чакам само защитата на дипломната работа. :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Юли 2011, 08:31 
Monster
Аватар

Шепот написа:
MiseryChastain написа:
За разлика от всички, които споделиха, че са писали доста, аз написах 11 стр.

:shock: :shock: :shock:
И това ако не е доста...

Never написа:
Иначе писах почти 10 страници с неголям почерк

Legolassss написа:
Инак цялото творение излезе 7 листа и половина със сравнително дребен почерк.

Уоу. о.О
Като ви чета се питам как са ме приели въобще с два листа. :shock: А взех и че завърших с отличие (почти пълно, имам си две тройчици, едната - на литературен изпит :lol:) и си чакам само защитата на дипломната работа. :shock:

Ти каква специалност си?
Колко имаше на изпита по БЕЛ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Юли 2011, 09:33 
:) !
Аватар

Благодарил (а): 148 пъти.
Книгоиздаване.
3,63 - сигурно точно заради обема. :oops: :lol: Но което е истината, не бях писала съчинение разсъждение от седми клас - исках да пиша по цитатите, но като се падна Далчев и се отказах. И импровизирах по Йовков (при нас беше точно същата конфигурацията на авторите).
Хубавото при нас беше, че имаме още два приемни изпита (журналистика писмен и устен) и ми трябваше само да е над 3,50, за да имам право дас е явя на тях. :lol: И там вече си изкарах високите оценки и нямах проблем, още на първо класиране влязох.
Сега даже са махнали изпита по л-ра като изискване, ама по мое време не беше така.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2011, 15:49 
Monster
Аватар

Шепот написа:
Книгоиздаване.
3,63 - сигурно точно заради обема. :oops: :lol: Но което е истината, не бях писала съчинение разсъждение от седми клас - исках да пиша по цитатите, но като се падна Далчев и се отказах. И импровизирах по Йовков (при нас беше точно същата конфигурацията на авторите).
Хубавото при нас беше, че имаме още два приемни изпита (журналистика писмен и устен) и ми трябваше само да е над 3,50, за да имам право дас е явя на тях. :lol: И там вече си изкарах високите оценки и нямах проблем, още на първо класиране влязох.
Сега даже са махнали изпита по л-ра като изискване, ама по мое време не беше така.

Да при вас е било по-сложно, добре че сега малко са го улеснили поне...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2011, 19:14 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Хорс, няма ли да споделите какво точно писахте, какви са ви тезите с по 1 изречение, кои разкази/стихотворения сте включили в разсъжденията си :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2011, 19:25 
Death Rattle
Аватар

Благодарил (а): 419 пъти.
Vyke написа:
Хорс, няма ли да споделите какво точно писахте, какви са ви тезите с по 1 изречение, кои разкази/стихотворения сте включили в разсъжденията си :)

ОТИВАЙ ДА ПИЕШ!! И НЕ ГО МИСЛИ ПОВЕЧЕ.. 29 Е ДАТАТА :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2011, 19:37 
Драскач

Благодарил (а): 21 пъти.
Vyke написа:

Аз няма как да не го мисля.
Аз писах по Йовков. Уводът ми е доста добър. Описала съм случващото се в обществото и литературата през 20те години на 20в. Че символизма преживява кратък ренесанс чрез творчеството на Николай Лилиев и Емануил Попйорданов.За заражденето на постсимволизма, диаболизма и т.н.После съм писала за това, че йовков е третият белетристичен връх след Вазов и Елин Пелин. За основните топоси в творчеството и съм посочила два сборника с разкази.
Включих- последна радост, песента на колелетата, серафим, по жицата, шибил, индже, другоселец, албена
Заключението също си го харесвам. Последното изречение ми е нещо от типа на -Откриването на истинските стойности е цел, заложена в много произведена от българската, европейската и световната литература.

С този пост се надявам да съм била изчерпателна. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2011, 19:54 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 76 пъти.
И аз писах по Йовков.
Уводът ми е обаче отнесен към хуманистичната натура на Йовков и как той винаги дава шанс на своите герои да намерят спасение, независимо от извършеното от тях, независимо по какъв начин.
Тезата ми се състоеше в това, че пътищата на прозрението са изключително сложни и объркващи, до тях се стига чрез душевен катарзис, пряко свързан със страданието на човека, подобно на Славейков.
Писах за "Песента на колелетата", "Индже", "Шибил", "Последна радост" и "Серафим". После се сетих, че е можело вместо за "Последна радост", да пиша за "Вълкадин говори с Бога" или "През чумавото", ама според мен е хубаво, че съм дала една нова гледна точка на темата за антихуманността на войната при Йовков.
Заключението ми стана изключително философско.. Общо взето, че единственият път към абсолютното съществуване в съвършенство е осъществяването на себе си чрез прозрение за истинското призвание|същност на човека..

Право, I-ви курс, 6-та група.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2011, 20:02 
Monster
Аватар

Дано излязат до края на следващата седмица резултатите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2011, 20:07 
Драскач

п.с- като прочетох поста на MiseryChastain се сетих, че съм включила и през чумавото

MiseryChastain, много приятно описваш нещата и връзката със славейков мн.ми хареса. пожелавам ти да имаш хубава оценка. между другото какво ти беше първото желание? скандинавистика? :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2011, 20:08 
В началото бе словото

Да, изчерпателна беше , въпреки че аз писах по втория вариант и ме интересуваше по-скоро за него. Проблемът ,който аз успях да формулирам беше - Трагичното разпадане на връзката между личността и обществото. За Ботев писах ,че той се опитва да запази тази вързка, като призовава обществото да сподели бунтовната му позиция (в това число "брата си", либето си и майка си), но за съжаление този призив остава безответен . Този сблъсък всъщност е драмата на неговия лир. герой. За разлика от него Далчевият лир. герой доброволно се отчуждава от хората и се затваря в себе си ,търсейки отговора на екзистенциалните въпроси ,които никой век не е разрешил (в това отношение той прилича по-скоро на Яворов). И това ми е тезата ...общо взето.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2011, 20:11 
Драскач

Vyke написа:
Да, изчерпателна беше , въпреки че аз писах по втория вариант и ме интересуваше по-скоро за него. Проблемът ,който аз успях да формулирам беше - Трагичното разпадане на връзката между личността и обществото. За Ботев писах ,че той се опитва да запази тази вързка, като призовава обществото да сподели бунтовната му позиция (в това число "брата си", либето си и майка си), но за съжаление този призив остава безответен . Този сблъсък всъщност е драмата на неговия лир. герой. За разлика от него Далчевият лир. герой доброволно се отчуждава от хората и се затваря в себе си ,търсейки отговора на екзистенциалните въпроси ,които никой век не е разрешил (в това отношение той прилича по-скоро на Яворов). И това ми е тезата ...общо взето.

хубава тези. дано и проверяващите да споделят това мнение. нали обаче в нея не си давал пример със самото име на произведенията?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2011, 20:16 
В началото бе словото

Не, но всъщност има ли значение?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2011, 20:24 
Драскач

Vyke написа:
Не, но всъщност има ли значение?

от много учители съм чувала, че е грешка споменаваното на произведенията в тезата. същото важи и за похватите

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 310 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Матури 2011 - Резултати

[ Отиди на страница: 1 ... 9, 10, 11 ]

в Матури

Littlebird

161

19060

08 Авг 2011, 15:09

thespring Преглежда последните мнения