Източник:
http://www.nabludatel.info
Спасители на плажа, но файда никаква. Някой чули, други - не, но аз да припомня. Вчера се удави момче в басейна "Дианабад" в столицата. (
съобщиха медиите)
В такива ситуации има едно нещо, наречено кризисен PR. До него прибягват компаниите, когато са попаднали в конфузна ситуация. Това е определението на прост език.
Докато всички медии коментират новината за смъртта на момчето, засегнатата компания (в случая басейн "Дианабад") прибягва до кризисния PR. Примерно:
Шефът на басейна:
Звъни по "жисиемъ" на свой приятел от университета.
- Абе, батка, тука стана гаф. Удави се некакво лапе у моя двор. Ти нали имаш вестник? Ко мой да напраим, че да замажим пулужението? Не че ш' ми съ случи нещо, мъ се пак трябва да си пазим имижъ пред клиентите...
Шефът на вестника:
- Здрасти батенце. Ми ш видим ко мой да напраим... Нали знаиш, че сега скандали с царя и прокурора са много актуални и няма много място във вестника...
Шефът на басейна:
- Е, батенце, нали знаиш, че сме наши хора! Ш' напишити някой-друга страничка във весника! Па после ш' съ упраим с тебе, нали знаиш...
Шефът на вестника:
- Добре, бате. Ще пуснем за печат извънредни страници. Ма ш го напраим като притурка. Ш' го измислим хитро, да не ни запудозрът. Ще е като анализ на пазара на басейните в София. Ще има и голи мацки на снимка. Бе ш' гу опраим. Ма после и с теб ш' съ упраим...
Шефът на басейна:
- Еее, батка, знаех си, че си оправен човек, то биз туй твоя весник подобни ситуации много добре ги оправя. Кат гледам колко ги замазахти през последнити седмици... А да си жив и здрав. Ш' мина през офиса да са упраим. Аре до скоро...
п.п.
Не изключваме и хипотезата
Шефът на басейна и
Шефът на вестника да са съдружници в басейна. Ту обаче трябва да попитаме "Дакси", но в момента нямаме кредит и ще го направим утре от работното място...
Това е импровизирана ситуация. Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна. Не искам да ме съдите за клевета, да сезирате прокурора, както прави Петър Стоянов като го натопят в интернет или каквото и да било! Дори е случайно, че някакво дете се е удавило. Случайно е, че дори го четете!
А сега да минем към реалните факти.
Ден след случилото се в басейна "Дианабад", четем на повечето места текстове от рода "16 годишно момче се удави поради невнимание".
Обаче. Кризисния PR не трябва да го забравяме. Ден след удавянето четем следния текст във вестник "Новинар":
"Басеините "Дианабад" вече са отворени. Те са три с различни размери. Единият е за скокове, другият за водна топка и трети - с олимпийски размери. Работното време е от 8 до 20 часа всеки ден. Таксата за вход е 3 лв. за големите и лев за децата до 12 години. В събота и неделя цените са с лев по-високи. Шезлонгът и чадърът се доплащат.
Комплексът разполага и със сауна, парна баня, охраняем паркинг и терен за плажен волейбол и футбол. Наемът за един час на спортната площадка е 10 лв. Любимият на много столичани плувен комплекс "Мария Луиза" ще е затворен през цялото лято, защото тече ремонт, съобщиха от там. Всички комплекси разполагат и с барове за питиета и храна. Цените на хапването и напитките са умерени и достъпни за всеки, който иска да си организира набързо почивка на територията на София.
За безопасността навсякъде се грижат опитни спасители, които бдят непрекъснато за здравето и живота на посетителите.
На някои места има и треньори по плуване, които са готови да обучават начинаещи. Цената обаче не е твърда, а по договаряне на място."
Тука аз млъквам и всеки си тълкува сам, че току виж са сезирали главния прокурор и Боршош ме е погнал с мотиката. (Боршош - издател на вестник "Новинар") Па още съм млад и ми се живее, точно заради такива, като тях... А на нас какво друго, освен да се наслаждаваме на светкавичния кризисен PR.
...