Дата и час: 23 Яну 2026, 00:44

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 219 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Събудихме ли се ?
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2011, 19:56 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 88 пъти.
ceco_sim написа:
... Скоро всяка катедра ще си има своя специалност и ... По този начин се губи смисъла на специалности като Ф и ИФ.

Имате право да се учудвате. Причините са много, но най-важната според мен е разрушаването на системата с модулите за изборните курсова. За другите причини просто ми е неудобно да говоря тук. :?
Моята надежда е, че след като стане това, което предричате, ще дойде и времето на преосмислянето на нещата.

ceco_sim написа:
... като влязат в специалност Физика, ще могат по-късно да направят избора си с какво искат да се занимават...

Да, прав сте почти изцяло, но има и някои много важни особености.

А сега, макар че е лято, макар че почти всички колеги тук са приети сега, защо да не погледнете тук
viewtopic.php?f=4&t=19744

Може би някой от новоприетите вече е правил "нещо" и би могъл да сподели своя опит. А за ceco_sim, поглеждайки годината на регистрация във форума, изобщо не се съмнявам, че има, какво да каже.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2011, 09:20 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 6 пъти.
Типично за форума на ФзФ- пак заспахме :) :) Гледам гледате (леле какво изречение) темичката ама не пишете 1 ред. Ама май трябва да си изкараме ваканцията като за последно, че на есен- дупе да ни е яко! И все пак някой ако още не се е похвалил коя спец. е приет- нека го направи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2011, 10:42 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Имам съученичка, която е приета "Квантова и космическа теоретична физика".
Всъщност утре заедно ще ходим до физическия :)
Искам и да попитам нещо- в списъка с места за тази учебна година пише,че момичетата с оптометрия са 12бр, а на "стената на плача" в групата са записани около 20-тина и само 5 момчета :lol: .
Предполагам на стената трябва да се вярва (доколкото е възможно само от 1-во класиране) ???

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2011, 10:49 
В началото бе словото
Аватар

Това си го обяснявам така- пишеше (не се сещам къде из форумите или в правилника), ЧЕ при непопълнени бройки (да речем няма момичета) , то тогава тези празни бройки дето трябва да се запълнят от момичета - се запълват от момчета. Макар трябваше да ти (ако може да ти говоря на "ти" се пак сме колеги, от 1 факултет ще сме) дам обратния пример. Все пак може да греша ( и ако е така ме извини) , затова ако бъркам нека ме поправи някой .

ОФФТОПИК(спам, флууд или там както си е ) : Завиждам им аз на тез 5 момчета :) :) :) :reindeer:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2011, 11:57 
Постоянно присъствие
Аватар

milenaa написа:
... оптометрия ... а на "стената на плача" в групата са записани около 20-тина и само 5 момчета :lol: ...

Накой обърнал ли е внимание за броя на класираните в другите специалности?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2011, 09:53 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
milenaa написа:
Завиждам им аз на тез 5 момчета :) :) :) :reindeer:

В нашите факултетски условия оцеляват много повече момичета, отколкото момчета, така че ако има колеги от мъжки пол тук, да свикват... Давам и конкретен пример: в първи курс бяхме 30 души: 22 момчета и 8 момичета. По-миналата седмица се дипломирахме: 5 момичета и едно момче (аз)... Така че феминизацията във ФзФ на СУ е прогресираща

Ако сме се засичали случайно на някой от предметите, Dr Dulcamara ще знае за коя специалност става въпрос :wink:

С нетърпение очаквам колегата milenaa да сподели първите си впечатления от факултета, макар и само интериорно-екстериорни

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2011, 10:54 
В началото бе словото
Аватар

Oo, аз бях изненадана като отидох до факултета :mrgreen: .
Очакванията ми бяха за нещо подобно на математическия /нормална сграда/, пък то е съвсем друго, даже и самият му вид си съответства на специалността . :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2011, 13:20 
В началото бе словото
Аватар

И аз вчера се записах в специалността си и какво да кажа за сградата - ми нормална, като я видя и ме плаши малко, но това е хубаво :) :) :) И си личи че е сградата на физическия факултет, незнам защо :) .Между другото и за медицинската физика дето трябва да са 10 момчета и 10 момичета , като гледах на стената на химическия фак. бяхме 14момчета и 7 момичета, като се има в предвид, че едното момче го знам и той май не я иска тая специалност и ще се откаже, но незнам де ( аз какво ли знам :) :) :) ) Еми това е....засега! :D Пишете и си казвайте впечатленията и там каквото се сетите :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2011, 14:10 
В началото бе словото
Аватар

Е, добро утро и от мен! Аз още не съм за записала, но утре и това ще стане - АМГ задочно. Лудницата ще е пълна.

Много се изненадах от тазгодишните минимални балове на 1-во класиране. По мое наблюдение се е повишил с 5-6 единици, което много ме радва.
А що се отнася за сградата на физическия, ще я видя утре, и ако съм оцеляла след записването може и да я изкоментирам и аз :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2011, 14:38 
В началото бе словото
Аватар

оооо... и имам малкък проблем за Именника.
1. Аз ли трябва да си попълня състезателния бал?
2. И какъв език се изучава(че това май никъде не съм го чела) И не знам какво да напиша? АМГ-задочно става дума.
Ох, мерси предварително! На никой не му е приятно да занимава секретарките с такива неща (... нали?).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2011, 15:00 
В началото бе словото
Аватар

Значи аз като полълвах (редовно съм)-за бал аз си го написах, за език писах без да питам никой, но е хубаво да питаш някоя НЕприятелски настроена леличка дето ти полълва данните, че да не напишеш нещо не както трябва. И все пак някой който е задочно да пише как става всичко. Аз не съм най-правилния източник. :) :) :) Успех ! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2011, 15:56 
В началото бе словото

И аз вчера се записах :cheers: .Три пъти съм ходил до физическия и сградата си е сграда - може и по-добре ,но можеше и много по -зле. :D Леличките при мен бяха доста позитивно настроени ,не знам какво се оплаквате .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2011, 16:07 
В началото бе словото
Аватар

Мерси! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2011, 06:32 
Постоянно присъствие
Аватар

milenaa написа:
Oo, аз бях изненадана като отидох до факултета :mrgreen: .
Очакванията ми бяха за ... /нормална сграда/, пък то е съвсем друго, даже и самият му вид си съответства на специалността . :)

rOyals написа:
... като я видя и ме плаши малко, но това е хубаво :) :) :) И си личи че е сградата на физическия факултет, незнам защо :) .

Много ме зарадвахте, колеги. Отделните дървета не са Ви попречили да видите цялата горат. Дори сте почувствали и духа й.
В смисъла на заглавието на темата, би било добре и за доста други хора да прочетат, написаното от Вас. Сграда "А" е една от малкото сгради на Университета, които са проектирани и построени за това, за което се използват. Иначе недостатъците и проблемите си ги знаем и се опитваме да се справяме.

ceco_sim написа:
В нашите факултетски условия оцеляват много повече момичета, отколкото момчета, ... Ако сме се засичали случайно на някой от предметите, Dr Dulcamara ще знае за коя специалност става въпрос :wink: ...

ceco_sim, от писаното във форума имам предположение за специалността Ви. Ако не греша, не би трябвало да сме се "срещали". Не разбирам също и написаното от Вас. Може би, студентките са по-прилежни ... ? Моля, пояснете.
В повечето от курсовете, които аз водя, се записват по-често студенти.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2011, 11:10 
В началото бе словото
Аватар

Еххх, вече и аз съм студентка!
Да си кажа впечатленията:
Всички мой познати ме посъветваха да отида много преди началото на работното време, за да мога да съм от първите (понеже работя ), понеже били големи опашки и т.н., и аз хоп в 7.30 там!!! Чесно ви казвам, че ако бях отишла в 9 щеше да е пълно с хора, но понеже отидох в 7.30 нямаше никой друг за записване до 9.30 :) късмет! Та по този повод, докато си седях отвън, почистващият персонал на физическия плевеше тревичките пораснали между плочките пред входа. За сградата: като всяка друга огромна сграда. На ФМИ е боядисано, но отвътре си мисля,,че е същото като в ФзФ. Така че се обличаме топло и на лекции :)
Пожелавам на всички приятен и ползотворен ден!
П.П.: По повод колко момичета и колко момчета завършват, не знам, но за моята специялност момичетата за сега са: 1 - аз! Което не е добре!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 219 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Следваща