Винаги ми е било интересно като започнат да спорят "дарвинисти" и "креационисти", и най-силния коз на някой религиозен е бил: "Ама вижте сега, великите умове до един са казали, че има или че е възможно съществуването на Бог - и Айнщаин е казал, че е имало създател, и откривателите на структурата на ДНК говорят, че подобно нещо не може да възникне по пътя на естествения отбор ==> Вселената е създадена от Бог и ти не можеш да ме убедиш в противното!" Въпросният човечец обаче се опитва, наред с този факт,упорито да те убеди да ходиш на църква, да се молиш на въпросното същество и да вярваш в още един куп безсмислици, които идват в комплект с убеждението за Създателя на Вселената.
Чакайте бе, хора! Това, че фактите говорят, че имаме интелигентен произход, съвсем не значи, че доказват съществуването на вашия Бог! Аз например не откривам никакви научни доказателства за Бог, Аллах, Антихрист, Ад, Рай и т.н. Защо си присвоявате факти от науката и най-безсрамно ги обвързвате с вашата религия??? Това, че древните текстове говорят за сътворението на света, досущ като съвременните научни трудове, не обвързва директно науката с религиозния Бог!
Добре, съгласна съм да спорим е ли животът случайно или направлявано явление, съгласна съм за спора кое е първо - разум или материя, ама в една такава дискусия все ще се намърда някой, който ще тръгне да говори за Ад, Рай, ангели и разни други църковни суеверия. Не ме разбирайте погрешно - уважавам религията дотолкова, доколкото идеите и за по-праведен живот наистина помагат за по-добрите отношения между хората, но не мисля, че науката трябва да се омесва с останалата част от религиозните митове. Учените доказват, че имаме създател, но за мен това не е онзи Създател, за когото чупим яйца на Великден, палим свещи в църквата, за когото ислямистите водят Свещенни войни и на когото индииците вярват, че правилно ще ги насочи към следващото им прераждане.
Моля, не бъркайте единия с другия!