Дата и час: 16 Яну 2026, 20:13

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Икономика и Стопанско управление - открийте разликите!
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2011, 18:59 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте,

завършил съм Финанси в ИУ - Варна. Имам ли право да кандидатствам магистратура държавна поръчка в Стопански факултет за всички специалности или тук е на принципа на УНСС, където имам право да запиша само магистратура ДП Финанси?

Поздрави,

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2011, 23:44 
В началото бе словото

Благодарил (а): 6 пъти.
Реших да драсна няколко реда и да кажа най-общо какво се случи.

Подадох си документите за кандидатстване за втора специалност на 22 август. Самата процедура беше доста объркваща, тъй като редом с малкото чакащи за втора специалност, се редяха и огромният брой ентусиасти за преместване в други специалности. На мен ми трябваше по-различен от техния документ от Учебен отдел (служебна бележка за КСК, но различна от тази на преместващите се).

В отдел Студенти на СУ ми дадоха един картон, на който да напиша успеха си от следването (подкрепен от уверение от отдел Студенти на моя първоначален факултет, в което се казва колко е). Не по-малко важна е частта, където се записва каква специалност допълнително искаш да учиш. Бяха дадени две позиции (нещо като желания) и аз написах съответно 1. Икономика с английски и 2. Стопанско управление с английски.

Остана да чакам резултатите и те бяха готови и разлепени около 12 септември. Там видях, че класирането на студентите действително е само по успех от следването, независимо от това, че в служебната бележка от КСК са записани и оценките от конкурсните изпити. За СтФ тази година имаше приети общо трима души, като аз бях единственият желаещ за Икономика и имаше две момичета за Стопанско управление.

Следваше записването в самия факултет. Необходими за целта са документите, които се купуват за записване в 1-и курс (студентска книжка, студентска лична карта, именник, три документни снимки), както и копие от дипломата за средно образование (тъй като оригиналът остава в първата специалност). След като събрах нужните материали, отидох в СтФ при инспекторката за бакалаврите и тя оформи документите. Следваше плащане на семестриалната такса, биене на печати и записването беше извършено.

До голяма степен направих своя избор за Икономика след внимателно претегляне на двете основни възможности, които имах. Реших да действам със специалност, с която да мога да подплътя наученото от политологията и да го развия до нови нива. Не знам дали съм взел правилното решение и ще мине време, докато мога да оценя ефекта на този избор върху мен и моите възможности. Въпреки това първата среща с част от новите ми колеги ми подсказва, че по-скоро не съм сбъркал. :D

Благодаря на всички в този форум, които изказаха мнение и аргументираха позиция по въпросите, които бях задал. Опитах се да взема под внимание казаното от вас при избора на специалност и се надявам, че написаното тук би могло да помогне и на бъдещи колеги, които имат подобни на моите въпроси. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2011, 15:49 
homo economicus
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Честито колега, лично според мен всеки с амбиции в политиката трябва да разбира поне малко от икономика.

And on the right side, there is nothing left.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2011, 15:50 
Белодробна маниачка..
Аватар

Благодарил (а): 738 пъти.
Даже не съвсем малко : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Прехвърляне в специалност "Стопанско управление"

в КСК 2010-2011

stefaniq

2

767

08 Ное 2010, 19:57

stefaniq Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Стопанско управление с англ. език - балове 2009/2010

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в КСК 2009-2010

stelchetyy

40

3239

18 Авг 2009, 18:40

S.Lazarov Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Стопанско управление на английски език (със City University)

в СтФ

Chiaroscuro

2

1047

10 Яну 2012, 19:57

Chiaroscuro Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Стопанско управление-немски език 2009-2010

в КСК 2009-2010

viking_girl

9

1126

01 Авг 2009, 19:29

kkt Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Туризъм , Регионално развитие или Стопанско управление

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в Студенти - общ форум

Edno_momi4e

35

3163

30 Яну 2009, 19:49

peterdi Преглежда последните мнения