Дата и час: 19 Яну 2026, 21:19

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 116 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: голямата мъка ГП
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2006, 09:40 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
зная какво представлява изпитът-но имам само у4ебник, а лекции ве4е няма от кого да взема<вси4ки колеги си заминаха> и затова ви питам имали някъде в интернет лекции или казуси или дори в книжарниците някое книжле с казуси и не6та,които може да са ми от полза За6тото съм останала с впе4атление,4е Рус4ев не е подръжник на голямата зелена библия на Павлова :roll: Какво да направя, от къде да у4а-аз оставих и АПП-то за септември,4е не бях доволна на 3-4 ...хвърляйте идеи моля :bounce:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2006, 10:06 
Легендарен флуудър
Аватар

Като се заговори за ГП и аз да се изкажа-мъка, мъка... :lol: Знаеш ли -има лекции при ксерокса, това мога да ти кажа, не знам доколко са издържани, но този дето снима ги хвали и някои оттам си ги взеха...Аз също не съм привърженик на книгата на Павлова и няма да уча оттам. :P А аз да питам някои от по-горните курсове - той държи ли на тия началните ( по-теоретични) въпроси от типа тълкуване, видове правни норми, частно и публ.право и т.н? :wink: Да знам дали да им обръщам повечко внимание или само да ги прочета веднъж???Някак си ми се стръва, че ще наблегне на по-практичния материал - по-накрая- сделки, недействителност и т.н...Мерси! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2006, 11:22 
В началото бе словото

got написа:
Като се заговори за ГП и аз да се изкажа-мъка, мъка... :lol: Знаеш ли -има лекции при ксерокса, това мога да ти кажа, не знам доколко са издържани, но този дето снима ги хвали и някои оттам си ги взеха...Аз също не съм привърженик на книгата на Павлова и няма да уча оттам. :P А аз да питам някои от по-горните курсове - той държи ли на тия началните ( по-теоретични) въпроси от типа тълкуване, видове правни норми, частно и публ.право и т.н? :wink: Да знам дали да им обръщам повечко внимание или само да ги прочета веднъж???Някак си ми се стръва, че ще наблегне на по-практичния материал - по-накрая- сделки, недействителност и т.н...Мерси! :D

Спокойно, got, материята поне по гражданско право-обща част, не е толкова трудна, ами, ще видиш като дойде, облигационното право, търговското право, гражданският процес. Не му се шашкай толкова, спокойно и всичко ще е наред. Как мина конституционното право? Предполагам, че не си имала проблеми с него.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2006, 17:01 
Легендарен флуудър
Аватар

Още не е минало. :( В четвъртък съм и ще ме изпитва или Начева или Карагьозова...Дано мине благополучно, че вече ми е каша в главата...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2006, 17:50 
Легендарен флуудър
Аватар

Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
по принцип зависи кой ден ще се паднеш - на групата преди нас, които мислеха, че първите 15 въпроса не са толкова важни, тестът им беше почти изцяло върху това - тълкуване, видове норми, и т.н., а казусът беше върху втората част. ние пък разчитахме да няма за ЮЛ, но имаше и то доста, общо взето тестът и казусът се компенсират...
като цяло учебникът на Павлова си е достатъчен, но има определено неща, които трябва да се видят от неговите лекции. но той си уважава Павлова, така че няма проблем и само от нея да се чете. така или иначе в тоя изпит няма логика, почти никой не знае защо го е взел, респ. не го е взел, той просто се дава с решение отгоре и това е :wink: :lol: 8)

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2006, 19:22 
Легендарен флуудър
Аватар

Толкова си уважава Павлова, не е истина... :lol: :lol: :lol: На лекциите я спуква от....майтап... :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2006, 19:44 
В началото бе словото

got написа:
Толкова си уважава Павлова, не е истина... :lol: :lol: :lol: На лекциите я спуква от....майтап... :twisted:

Това изобщо не е хубаво, защото като цяло и неговите лекции са добре разработени, но на места аргументацията, изложена към някой спорен проблем в гражданското право, или не е достатъчно задълбочена и убедителна, или изобщо няма такава. Освен това има и някои спорни моменти, по които с основание може да се възрази срещу неговото мнение, т.е. становището, което той предлага, не е най-правилното в конкретната ситуация.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2006, 20:32 
Постоянно присъствие
Аватар

Ааа, това било гражданско право бе. :oops: Геле половин час си мисли, че е геополитика...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2006, 20:45 
Драскач
Аватар

Хах, и Кофи така...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2006, 22:25 
Легендарен флуудър
Аватар

got написа:

в смисъл, че зачита ако си чел по нея

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2006, 09:14 
В началото бе словото
Аватар

вижте сега колеги, четете си това което имате. Аз имам колеги, които му ходиха на всички лекции, цитираха М.П. на изуст и не го взеха = няколко пъти. Имам и такива които си четяха само М. П, и си го взеха, някой дори с 6. Така че... спокойно и ако не го вземето не се притеснявайте :)

I cradle your faith that reveals me
Grows like a flower then heals me
Fills me with promise anew

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2006, 10:18 
Легендарен флуудър
Аватар

То май не е важно какво си чел, а как си го чел, тоест как разсъждаваш... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: питанка
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2006, 18:56 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

имам един въпрос :roll: само не ми се смейте :) аз ще бъда сега втори курс и ми беше интересно кой ще ни чете лекциите.в смисъл този легендарен Русчев и на 2-та потока ли е? що се отнася до учебниците - кое точно издание на Мария Павлова ми трябва? защото аз като рових за курсовата си работа, четох от едни учебници ГП обща част(пак нейни), обаче бяха 2 и едни такива червени... а вие споменавате за "зелената библия на Павлова" :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2006, 19:07 
Легендарен флуудър
Аватар

1. да, и на двата потока води Русчев - честито, няма измъкване :twisted:!
2. червените учебници на Павлова просто са предишно издание, последното е зелен учебник, който обхваща двата червени, няма значение кои ще си купиш, ако имаш червените, си екстра...

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2006, 19:34 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

0. Мерси за бързия и изчерпателен отговор :thumbright:
1. ФАК... започвам да се страхувам от сега :shock: чак такъв звяр ли е :diabloanifire: ?
2. Екстра съм :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 116 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща