Kaname написа:
Темите са дадени като примери, може да се падне всякакъв фрагмент от посочените призведения/ части от произведения.
Едва ли ще навреди ако прочетеш цялата Платонова Държава, но 2,6 и 7 книга ти стигат, да. Това се отнася и за Политика на Аристотел, и за Тъй рече Заратустра на Ницше и т.н.
На втората сесия, на която аз ходих, се падна като проблем : "Езикът налага или създава свят", а философският фрагмент беше ( не знам дали мога да го цитирам с точност обаче) : "Като казваме, че човек сам избира себе си, ние имаме впредвид, че човек се избира, но в същото време, казвайки това, ние смятаме, че човек избирайки себе си, избира всички хора.", от Екзистенциализмът е хуманизъм на Сартр.
Аз се "нагърбих" с философските фрагменти, изкарах на Сартр 5.75 и то без особено учене ( учила съм около 3 седмици за този изпит).
Попринцип виждам нещата така : Ако седнеш и си разработиш както трябва всички произведения, разбереш ги, извадиш си проблемите и намериш начин за интерпретация по тях, няма смисъл въобще да се стресираш с проблемите, които може да са всякакви, по всякакъв начин зададени и извадени от незнайно къде. Фрагментът за мен е залагане на сигурно, особено ако си учила по философия и са ти познати авторите.
Честно казано не разбирам защо хората смятат, че проблемите са по-лесни. Мислите си, че каквото и да напишете ще ви го приемат ли?
Книгите не са особенно трудни за четене. Платон, който е около 200 страници трите книги го прочетох за един ден. И не, не чета бързо, просто той пише особено лесно без да казва много с малко думи. Трудно може би се чете Политиката само, затова и не я четох ^^^. Останалото е кратично.
първо: мен не ме притеснява факта четене - никак даже
книгите са страхотни и адски много ми харесват
питах от гледна точка на отделено време
второ: като казах "нагърбва" имах предвид точно това отделяне на време за четене напроизведенията
според мен е строго индивидуално кое е по-лесно
фрагмент или проблем
така както ти изразяваш подобна позиция а абсолютно субективно понеже явно това е по-лесно за теб
но си представи че за някои е по-лесно другото
трето: когато зададох тези въпроси не съм искал съвет а как стоят нещата
4-то: за щастие не съм питал за себе си а за приятел
и 5-то: моля без грубости
начина на учене и това какво точно ще учиш си и индивидуален проблем