Deschain написа:
Кой си писал на първо място?
А правилно ли е да не се спогаждат според теб и защо се получава така?
писал съм ги така- 1.Английски и Румънски, 2. Deutch и Гръцки, 3 Френски и Турски. Малко ме е яд, че не писах Немски първо, но не се записвах аз, а с пълномощник, защото не съм в България. Обадиха ми се сутринта и аз полу в просъница така ги наредих, пък ще видим, май най-добре ще е Немски и Румънски. Английския го знам, пък немския ми е на много базово ниво и не мога да разбирам всичко от песните на Рамщайн
Иначе относно враждите между различните народни и държави-нормално е да ги има. В историята е имало много моменти, когато примерно англичаните имат проблеми и конфликти в французите. Съвсем нормално е и обикновеното население да вземе страната на родината си и да се настрои срещу "противника". Тези съперничества между държавите не се създават за 100 или 200 години, а за доста повече. В реда на нещата е и много бавно да отпада. Неприязънта на англичаните към французите се предава с поколения, обратното също е факт.
Друг пример-австрийци и германци и досега не мелят брашно, защото има напрежение още след 2 световна война, когато Хитлер затрива алпийската държава и я прави част от своята империя. факт е, че когато разберат в Австрия че си германец, не те гледат с добро око. Преди няколко дни имах шанса да се убедя лично в това, защото бях точно с немци в Инсбрук.
Дали е правилно да се мразят? Не мисля. Но както вече споменах по-нагоре, това не е нещо, за което щракваш с пръсти и си казваш "аз тея вече не ги мразя". Ако мога да ти отговоря най-кратко, точно и ясно-
не е правилно, но е абсолютно разбираемо.