Mira написа:
Някой има ли представа що е то стая от типа 1Б, 2В, че се хвърлих в дълбоки размишления

Това са стайте, които са малко по-откъснати от другите.
Brutality написа:
Аз към тия питанки искам да добавя още една - какви са точно документите, които трябва да носим? Акт за раждане и лична карта само, или? Снимки трябват ли ни?
И тия наеми, дето са депозит, каква роля играят? Все едно предплащаме за 3 месеца напред, или какво?

Документ за самоличност и Фискален бон за платения наем. Копие от акта за раждане, ако не сте го предали електронно.
Депозитът е в размер на 3 наема и се възстановява, когато се изнасяте, ако не сте счупили нещо в стаята си
plamenka написа:
41 Б стая 314 двойна или тройна е ако някой знае моля да сподели

)
В 42 блок е тройна, така че и в 41 би трябвало
luis написа:
Здравейте,
Може би се повтарям, но не видях отговор на следния въпрос- попълвам си стъпка едно успешно, но проблем се появява при акта ми за раждане, 3 курс съм и съм представял такъв при предходните настанителни кампании, отбелязвам го във формуляра, но не ми дава да продължа напред, трябва ли, нищо, че съм подала копие, да прикача сканирано такова?
А най-отдолу сложила ли си тикче, че ако не представиш (или си предавала мин. год.) документ няма да участваш в класирането?
ephemera написа:
Ако съм приета в даден блок има ли възможност да се преместя в друг,още преди да съм се настанила в блока в който съм приета първоначално?
Зависи какви са ти изискванията
jbblaskovitz написа:
Някой да знае каква е процедурата с размяната на стаите. Искам да съм си в старата стая ама там вече са настанили първокурсници

Ами трябва първо да говориш с тях и се разберете да се размените и отивате заедно в КН.
player написа:
Здравейте,
дадена ми е стая в блок 52Б. Въпросът ми е кога най-късно мога да платя, за да не изгубя стаята, и колко трябва да платя?
1 наем се плаща до 20 септември, т.е. когато се настаняваш. Зависи от стаята, обикновенно 20-30 лв.
Депозит за първи семестър се внася най-късно с наема за месец октомври 2011 г., а Гаранцианният депозит (в размер на 3 месечни наема) се внася най-късно с наема за месец ноември 2011 г.
player написа:
Искам да попитам сега, ако се настаня в общежитието, задължен ли съм да плащам за него за цялата година? Защото е възможно по-късно през годината да се преместя в една квартира...

Като се местиш в квартира напускаш общежието, т.е. минаваш през касата и си плащаш всички разходи до момента, когато ще напускаш и след това при домакинката.
Judas написа:
Някой може ли да обясни какво е обзавеждането в едно общежитие? И, освен дрехите, нещо друго да ни препоръчате, което да си носим?
Носи си чаршафи, одеала, възглавница, ако мислиш да спиш там

, т.е. имате само мебелите.
ephemera написа:
Възможно ли е да се откажа от мястото си в общежитието?
Да, като не отидеш да се настанеш, автоматично си губиш мястото.