Вяра написа:
Така още малко въпроси от мен, че съм много неориентирана...
По-нагоре ми казахте, че след като излезе и класирането за студентите от по-горните курсове може с една приятелка да подадем молба да сме заедно в една стая. Но междувременно аз ще съм се записала в стаята, в която сега съм разпределена и ще съм платила депозитите за нея и наема и за магнитната карта и после ако ни сложат в друг блок в по-различна стая какво става с тези пари?Пак ли трябва да давам наново тези суми или не?
Когато решиш да се местиш(да напуснеш твоя блок или да смениш стаята за да можеш да си с твоята приятелка),отиваш в комисията по настаняването ,която е 42Б блок(големите опашки) ,влизаш и обясняваш какво и защо го искаш,те проверяват в базата-данни къде ,какви места има,почти на 100% ще ви се намери място.Тогава те ще те пратят до касите за да кажеш ,че "СЕ ИЗНАСЯШ" от старият ти блок,съответно заплащаш всичко,което има да се плаща до момента(като консумативи),след това с касовата бележка отиваш до домакинката на стария ти блок,връщаш й ключа,взима ти пропуска,връща ти 8те лева и си готова да повториш процедурата с другият блок,освен ако не ви настанят в същият и двете

тогава нещата са доста по-лесни както предполагам,че разбираш.Освен това ако се местиш в друг блок ще трябва отново да плащаш 2-3 лева за нова временна адресна регистрация,каквато ще ти направят в стария ти блок.
п.п За парите: депозитът си е депозит,плаща се веднъж и щом си го платила си ОК,другите пари са да ти върнат 8-те лева за пропуска,нищо друго.Парите за адресанта регистрация ,мисля че не се връщат