Дата и час: 29 Мар 2026, 01:31

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1328 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 85, 86, 87, 88, 89
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2011] Английски език
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2011, 11:53 
Death Rattle
Аватар

Благодарил (а): 419 пъти.
Виж горния линк, който постнах. За повечето специалности е 2.5, но за АФ е 2. Пък и не виждам проблем да се явиш на изпита по английски в СУ, предполагам, че си добре с езика. Пък и изпитът тази година беше много лесен, даже според някои по-лесен от матурата. ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2011, 14:58 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
ioann@ написа:
здр !11ти клас съм... и сега трябва да реша по какво искам да държа матура.искам да уча англ филология но не знам дали не е по добре да държа матура по др предмет .мн хора ми казват че ще се прецакам ,но в какъв смисъл?

Моят съвет е да не държиш матура.Ако наистина мислиш,че ще се изкараш висока оценка на изпита,по-добре ще е да се явиш на нещо друго.Лично аз не бях сигурна до колко висока оценка ще изкарам и дали няма да направя някой гаф и затова си се явих.Прецакването е това,че при балообразуването ще ти вземат не оценката от през годините,а от тази от матурата.Все пак ти си решаваш де. :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2011, 16:27 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
А кога излиза програмата за АФ ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2011, 15:54 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
Най-вероятно като почне учебаната година. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2011, 22:07 
В началото бе словото

За 1-и курс англ. филология - ще ви раздадат програмата в деня на откриването :wink: Ако не отидете, ще ви я дадат следващите дни, когато започнат занятията. Тогава я качват и в и-нет. =)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2011, 10:12 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Здравейте купих си 5-те книжки + тази за есетата и искам да попитам дали само с тях ще мога да се подготвя добре за изпита по Английски, имам време, но аз се стремя да влезна Японистика и там трябва висока оценка. Дайте някакви съвети как да се подготвя, или ако трябва да купя и други помагала.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2011, 10:21 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 31 пъти.
Книжките са ти напълно достатъчни (поне според мен). Те помагат да свикнеш с формата на изпита, както и можеш да си засичаш времето, защото това за мен беше по-притеснителната част от изпита - дали ще успея да се вместя в даденото време на някои от компонентите. Освен това, ако си с достатъчна подготовка по английски като цяло (от училище, или курсове) не ти трябва нищо особено. Аз лично не съм се занимавала дори с книжките, разчитах на собствените си знания. Книжката за есетата (каквато не знаех, че има) сигурно ще е много полезна. Конструкцията на текста, linking words, които да използваш и прочие.. Реално - уроци и подобни не мисля, че са необходими, човек, стига да отдели време, може много добре да се подготви и сам.
Не се притеснявай, изпитът не е толкова труден. Тази година дори беше изненадващо лесен. В последните години ги правят по-лесни, така че се съмнявам изведнъж да го направят някакъв безкрайно труден за следващата година ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2011, 10:31 
В началото бе словото

Ами всичко зависи какво е нивото ти по английски - започни да правиш тестовете и виж как се справяш. Обърни внимание кой е най-слабият ти компонент - ако е диктовката, карай някого да ти диктува, преписвай текстове, чети книги; ако някое от граматичните упр. ти е по-слабо - вземи си граматика и си я чети. Като цяло четенето на книги и гледането на филми/предавания винаги помага с подобряването на езика, така че като имаш време....
Ако пък си от София или имаш възможност да пътуваш - организират се много добри курсове по английски от СУ - има такива специално за есета, за самия изпит, правят се разни примерни изпити. Важното е, че се водят от преподаватели в СУ, а те определено биха те подготвили добре, стига и ти да си учиш редовно.
И пак казвам - много зависи каква е подготовката ти досега =)

Успех :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1328 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 85, 86, 87, 88, 89