|
Първо, по оригиналния въпрос на Мила: Нямам нищо особено като подготовка... Като при всяко излизане: душ, самобръсначка, гладя си дрехите... Особеното при мен е, че винаги (нямам пропуск) се натъквам на някаква абсурдно невероятна ситуация пътьом, заради която закъснявам нелепо много - до мен са припадали хора и съм чакал линейка, прибирали са ме в районното по подозрения за кражба (собственикът на магазина се появи и се развика на куките, че извършителят бил мургав, брадясал и със зелен пуловер), някоя политическа издънка има един час "зелена вълна", и прочее... Това е за "преди"... "По време", обичайно обяснявам защо съм закъснял толкова и си се държа нормално (като себе си - ако не избяга, значи си подхождаме прилично) и не преигравам... "След", оставям изрично нещата на нейна инициатива - едно време, аз я поемах и звънях, писах и прочее, ама ми писна от игрички, та: "Мацо, ако имаш интерес, индикирай го някак, 'щото моят е по подразбиране и ми е писнало да досаждам и да ме размотават."
Което ме води до второто: Да ви гъделичкам еманципацията!!! Какво е това?! "Ще си разделим сметката, няма да ми отваряш врати и няма да ми подаваш ръка по стълбите, ама ти ще ми се обадиш пръв..." 'Айде малко по-сериозно! Или така, или иначе... Не е адекватно хем така, хем - онака! Ако не можеш да ми се обадиш първа, значи нещо в мирогледа ти не е съвместимо с моя и нещата няма да се получат добре... За какво?! Да си галите самочувствието ли? "Да се почувствам жена". Ми... Не се ли чувстваш достатъчно жена една четвърт/пета от месеца? Ако искаш да се почувстваш дама, 'що не ми позволяваш да се държа като кавалер наоколо ти, ами ме караш да играя ролята на отчаян нерез? Я фара... Така било "навсякъде в природата"... Ми не, ама едва ли искате да знаете... Освен това, нали се имаме за нещо повече от животни? Искате да сме равни - чудесно! Ако сме равни, не би трябвало да има каквото и да е значение, кой кому ще се обади пръв. Като ми се каже, че може да забрави и сподели някакви адекватни асексуални злободневни човешки аргументи аз да се обадя, вдигам рамене и се съгласявам, защото за мен наистина няма значение... Като ми се измъква от предложенията за виждане около месец, месец и половина - пак вдигам рамене, оставям й вратичка да ми се обади, като подчертавам, че инициативата остава у нея, и продължавам да си Живея... Изобщо, Животът е твърде кратък за подобни простотии - щом самочувствието/предразсъдъците/егото/поп-културата/други хора и ангажименти са й с по-висок приоритет, да си ги кътка там... Както пееше Светльо: "Не съм умрял, ша знаиш..."
_________________ Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.Running down a spiral with the light of better men, shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!", take one last look and see me... „Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“ ФАРА!!!
|