|
Днескашния ми сън беше култов:
Действието е през студената война. Аз работя като момче за всичко във фризьорски салон, но реално от мазето почва таен бункер в случай на ядрена война. И шефа на салон и "гърлите" са до един шпиони. После се оказва, че и мен са ме вербували и освен да се правим на фризьори, събираме данни за атаки от САЩ. И по време на съня ми казва генерала - ми то САЩ са изстреляли атомна бомба към нашия град и нямаме време за евакуация на нас самите, па кво остава на целия град (а салона се намираше баш в центъра на град тип соц-архитектура, но имаше до нас супермаркет като от съвремието) - и генерала вика - пращам те - имаш 5мин, влизаш у супермаркета, купуваш едни провизии, че не ни достгат и на бегом се връщаш в салона: затваряме за обедна почивка, всички влизаме в бункера 200м по-надолу и чакаме...
И аз в целия ужас тичам към магазина, пазарих на бързо, ама не мога да кажа за кво бързам, даже по пътя отказах една лелка, която идваше да се подстригва.... И успях минутка преди детонацията да вляза и с асансьора да се спуснем надолу.... И после последва детонация...
А самият град беше странен - от всички страни равнини, само от една - огромно плато, което беше 500-600м, а на върха му - идеално равно. Сякаш огромна кутия поставена до града... а после се оказа, че нашия бункер е само предверие за огромна система от бункери в това плато, от която разузнавачите си бачкаха/хме...
След взрива, на другия ден, аз и още хора излязохме да проверим "кво е останало" и видях много близки и роднини - живи и непокътнати. Градът ест, беше сравнен със земята - имаше много болни от лъчева болест и прочее...
И в мен се надигна жажда за мъст над гадните янки и ме пратиха в отряда шпиони там. Но по време на мисията, без да видя, са ги избили всичките, американците ме хванаха и разкриха, че всъщност ГАДНИЯ руски генерал е пратил бомбата срещу нас, за да оправдае война с американците и сега се водят преговори. А не искал да посяга на руски животи, решил да удари съюзник на СССР. В крайна сметка с екип янки пробихме в кремъл, но отново всички бяха избити без мене, дадоха ми заповед от българия и от сащ да прекратя мисията, но воден от лична мъст, просто намерих генерала и го гръмнах...
и се събудих доволен...
_________________ Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes... ...and this chaos, it defies imagination! Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives - you've arrived at panic station!
|