Търговецът на кристал написа:
Е, стига де! Не бъди такъв моралист - къде-къде по-ужасни неща съм виждала по сцените от гол до кръста баритон.

...
Не, не става дума за морал и пуритански разбирания. Музиката е толкова впечатляваща, че такива неща са просто напълно излишни и стоят като пришити насила.
Търговецът на кристал написа:
... Да не говорим, че принципно се смята, че Бисер е атрактивен и в това отношение ...
Е, това не мога да преценя.
FloWersOfEviL написа:
Яяяя, тримцата разбирачи, отзовете се, моля!
Ако един оперен новобранец (разбирайте нивкаж не бивавал на такава) желае да посети постановка от този вид изкуство, коя точно бихте му препоръчали, като.. сефтосовална?
Много се радвам, че един запален форумец идва тук!

Ще направя всичко възможно да Ви "задържа", стига да не ме баннат преди това. Както казва Търговецът, според мен всичко би могло да се окаже подходящо, защото то е една "тайнствена хармония от красоти различни"
http://www.youtube.com/watch?v=Wx3nd9c3spAили
http://www.youtube.com/watch?v=6nZB6nBV7_IВерно е, че има по-подходящи опери за начало, но според мен всичко е въпрос на индивидуална чувствителност и предварителна нагласа. За първото смятам, че всеки човек го притежава, друг въпрос е доколко и в каква посока и степен го е развил, и иска да го развива. За второто ние, "разбирачите" де, сме насреща, стига да издържите и да не избягате

. Аз си въобразявам, че мога да накарам човек да хареса дори и физиката, но ... не е по темата.
Най-близките представления са на "Селска чест" и "Джани Скики" (25 ноември), "Тоска" ще бъде на 27 и 29 ноември, накрая на месеца пак "Селска чест" и "Джани Скики" (30 ноември). "Селска чест" и "Джани Скики" са едноактни опери, слушал съм ги малко и не ги познавам добре. Затова предлагам "Тоска". Наистина е трагична, но не мисля, че е чак толкова тежка, а е много хубава

. Само кажете, че Ви интересува и съм готов да Ви я разкажа тук с линкове, вечер след вечер.
Ако експериментът мине добре, през декември - направо "в дълбоките води" с "Бохеми".