Дата и час: 20 Яну 2026, 22:02

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Чудовищно покачване на таксите!? НА ПРОТЕСТ! 17 ноември,
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2011, 20:40 
Staring at the world through my rearview
Аватар

Благодарил (а): 122 пъти.
Според мен, протестът имаше нещо общо с избора на ректор, само откъм значението, че тогава и без това в Ректората цял ден щяха да обикалят медии.
Бях през целия протест и не усетих някакво желание или опит за политизиране на протеста.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2011, 21:00 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
O|OeHukc написа:
Според мен, протестът имаше нещо общо с избора на ректор, само откъм значението, че тогава и без това в Ректората цял ден щяха да обикалят медии.
Бях през целия протест и не усетих някакво желание или опит за политизиране на протеста.

Е, извинявай, аз говоря от позицията на страничен наблюдател. Предполагам, че отвътре погледнато е съвсем друго.

Но така и така си бил в протеста, ще използвам момента да питам - защо протестирахте срещу държавния бюджет и промяната на закона в РЕКТОРАТА, а не пред ПАРЛАМЕНТА?

Надявам се, знаете, че законите се приемат във второто, а първото е само субект на тези закони?

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2011, 21:19 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 3 пъти.
Феникс,
Хора, които ти казват да викаш срещу правителството си и когато ги попиташ, не могат да ти докажат точно защо, или са глупаци и те правят на глупак заедно с тях, или те манипулират. Глаголът е "докажа", а не "кажа".

От цитираните нормативни актове става ясно, че тълкуването им в случая е, както дяволът чете Евангелието. Извън тяхната цялост, извън ясното съзнание как функционира държавата, какво е разпоредителна и обвързана компетентност. (Извън функцията на държавата да печата пари и да дава, да раздава на добрите чиновници, и да им осигурява заетост и пенсия, и да взима от злите бизнесмени и да дава на добрите безработни, които да гласуват за партията - отплеснах се.)

В другата тема са ми цитирали вестник Сега с абсолютно тенденциозна статия, в която възможността нещо да се случи се приравнява с неговото фактическо случване и ако почна да броя неточностите, ще ми отнеме до утре.

Тези поправки, за които се реве, в тяхната цялост означават -
1) Ако един държавен университет иска да вдигне дяла на семестриалните такси до 2/3 от издръжката на един студент, то той може да го направи.
2) Очаквайте постановление на МС колко ще бъде базовия норматив, който ще се умножава по коефициента, разписан някъде си.
С две думи - не умрях, и не съм чудовищно потресен. Съвсем чист етатизъм е, и го наречете така, а не грижа за другаря студент, ако ви притеснява възможността за самоуправление в условията на конкуренция между университетите. Университетът вече може да оцени престижните си специалности, търсените си специалности по-високо. Но, за да не се нарушава балансът и да се запази прословутата социална функция на държавния ВУЗ - и този въпрос е решен, защото има едни пари, които се дават възоснова на държавно оценяване - акредитационна програма. Едни други пари, които се дават (тук следва лошата дума, внимавайте!!!) за пазарна ориентация на подготовката в университета. Чак мен ме заболя, като прочетох това за пазара.

И оттук нататък държавният университет и неговият академически съвет решават най-доброто. Не Борисов, не Дянков и не Игнатов. Пиша това, за да не стават грешки.

Последна промяна flamingone на 18 Ное 2011, 23:09, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2011, 21:30 
Staring at the world through my rearview
Аватар

Благодарил (а): 122 пъти.
Господа, бях отвътре, колкото всеки преминаващ през двора на СУ, студент. Наблюдавах. Самият протест протече приятно. Доколко той е обоснован - е място за лично мнение на всеки тук.
Всъщност, първи скочиха срещу "новите такси" от студентските съвети на УНСС, както и НПСС, дори имаше и срещи между тях и министъра Игнатов.
Написаното от Flamingone, изглежда положително розово. В крайна сметка ще разберем какво се е случвало, когато бюджетът бъде приет.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Таксите се вдигат - ОТВЕТНИ ДЕЙСТВИЯ?!? =>арт-протест 26 май

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ]

в Студенти - общ форум

prizivzaborba

60

3563

16 Юни 2011, 21:01

white_cat Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Протест срещу увеличението на таксите в университетите

[ Отиди на страница: 1 ... 4, 5, 6 ]

в България

Norwegian Wood

81

4371

26 Сеп 2009, 21:37

Ураган от Кирки Преглежда последните мнения