Чакай сега, инспекторката е била права за първия курс през октомври, но по принцип може да погледнеш нещата как са в правилника, за съжаление в момента нямам възможност да ти го издиря. Имаше нещо за пазене на студ. права за 3 години, когато не си плащал, а ако си плащал трябва да е дори по-свободно.
Колкото до математиките споко, лесни са, поне нещата от първия семестър на фми са лесни (допускам, че си фми, защото там са 7 изпита през първата година, информатиката поне), според мен, след като по принцип явно си се занимавал с математика, че да влезнеш фми, ще се справиш. Поне може да се пробваш, не да си пилееш времето. Е ако ти се мързелува, вече е друг въпрос. Но ми се струва малко безсмислено да се явяваш пак на кси...
cannavaro написа:
Значи за изпитите през септември ми се струва супер нереално да ги взема. Те са 7 и за да успея трябва да взема 5. Проблема е, че почти всички са математики и положението не е като с разказвателните предмети (сядаш,четеш учебника и учиш). А и да ги взема някак си, незнам другата година как ще уча втори курс с някакви супер минимални знания и едвам добутал до там. Вчера ходих до факултета и си изтеглих дипломата за 2 часа и подадох документи в СУ за всеки случай. По въпроса инспекторката във факултета ми обясни, че ако не мина септемврийската сесия, имам право октомври пак да съм първи курс (т.е. нещо като презаписване на годината). Това било така, защото съм платил и двата семестъра тази година. Само дето и тя много се чудеше и не ми изглеждаше никак уверена и сигурна в това, което каза. Така че проблемът още си седи и октомври да не се окаже - от два стола на земята. Сега другата седмица ще ходя на математиката и в зависимост от това какво направя ще преценявам. Ако имам шанс да вляза пак, няма да уча за септември и направо ще съм първи курс същата или друга специалност. Ако се изложа (много по-вероятно, защото от 1 година не съм пипал математика, а до изпита има 1 седмица) ще уча нещо за септември. Третият вариант е като ме скъсат и есента да презапиша първи курс (само да не се окаже тогава, че се е объркала сега). От друга страна ако третото е възможно (а то мен ме устройва най-много), ще се окаже че първите две са били загуба на време и нерви. Въобще много сложен казус и никой не може да ми отговори точно какво е положението. Ако някой знае нещо по въпроса и може да ми помогне, моля да пише тук, че с тая бюрокрация и глупости тук направо откачих.