Уча магистратура задочно, 20 дни лекции разбити на 5 блока и ги взимам за 32 дни. Редуват се 4 дни лекции, 3 дни почивка - не става да се прибереш. С интерес разбирам, че други задочници имат 10 дни непрекъснати очни и конець. С още по-голям интерес разбирам, че редовни студенти имат месец и половина лекции само събота и неделя. И едни трети задочници пък имат очни 3 дни и дотам. И понеже не си харесах програмата още като я видях, но вече бях платила таксата - в момента посещавам лекции на принципа "така и така съм дала пари, поне да ходя". И давам още пари за едно нищо, защото кажи-речи ме посрещнаха с "ами то много трудно се сбива 4 години редовно за 2 семестъра задочно, и то неспециалисти". Това, като го чух - и ми стана ясно.
За въпроса ти - СУ не ме е зорил, ама исках диплома от 'първия' уни в страната с идеята, че тук дават качествено образование, особено на тези, дето много искат да учат - като мен

И записах в СУ, защото ми се насъбраха и някои лични и професионални причини, но те бяха временни. В момента посещавам лекции, както казах, на принципа "вече съм платила, няма да ми върнат парите, поне да изкарам първия семестър и да се махам". На мен ми прилича на изнудване и не ми е приятно, че нещо, което съм записала с желание и защото искам с това да се занимавам, се оказа бошлаф работа, размита като разредено кисело мляко.