И въпреки всичко хората си взимат изпитите!Още повече,че гледат да си ги взимат със 6тици,за да живеят в общежитие! Парадоксално...
По какъв ли не начин изтормозиха българския студент!При това "най-елитния"- този от СУ...
Е и днес ще се изкъпя със студена вода пък утре,като излизам, ще се порадвам на градинката пред блока, на лозничките и фонтанчето- пътечките около които водят все натам- към касите,където си плащаме редовно наемите...
Как ли тогава е задлъжнял СУ? Може би трябва да ни вдигнат наемите,както предлагаха преди...Тогава сигурно ще се уредим и със слънчеви колектори на покрива,та като този,който ни събира парите, задлъжнее пак на Топлофикация да можем поне да си топлим водата по алтернативен начин!
Предлагам същото и за парното през зимата,което в най-големия студ го нямаше...
П. Горанов написа:
Моля, не спекулирайте с темата "редовно платен наем", тъй като размерът на този наем е определен още през вече далечната 2000 г., а всички знаем какво е поскъпването на живота оттогава, особено що се отнася за цените на топлинната енергия. Обсъждаха се няколко варианта за увеличаване цената на студентския наем - аз предложих скокообразно, но УС предложи да бъде плавно, но в крайна сметка Студентският Ви съвет, който по никакъв начин не е отговорен за състоянието на общежитията, каза "Не" на всякакво увеличение и Ректорът се съобрази с тяхното мнение.
- цитирам форума
http://www.uni-campus.net/forum/
Все пак, Уважаеми г-н Горанов, наема на 1 човек може да е около 40лв, но така наема за стая с 3 легла става 120 лв на месец, може би това Ви се вижда скромен наем срещу условията, които ни предоставяте, но не всеки може да го прецени според вашите възможности! Ако за вас 120лв за 16кв. метра са малко,добре, но аз не усещам своето лично пространство между трите легла, 2 маси и библиотеката, все пак съм благодарна,че има на какво да спя!Аз и двете ми съквартирантки...
Но каква е моята вина,че съм от провинцията и нямам жилище в София?Или,че родителите ми нямат възможност да ми осигурят квартира...Или,че искам да получа висше образование?
Може би трябваше да си остана на село и да отглеждам зеленчуци...Пък нека се изтрепят за този пусти Студентски град- "Градът на мечтите"...защото в него всичко е само мечта- парно,топла вода,сигурност при аварии, живот без хлебарки и т.н.т.
Само срещу 16 лв на месец+консумативи...К`во му плащаш?