Дата и час: 12 Апр 2026, 19:13

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1631 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 109  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2012, 22:16 
Carpe diem!
Аватар

Благодарил (а): 30 пъти.
Имах 5.50 с яко сарказъм, е***ки и неглижиран стил. Вярно, бях се вкарал вече във факултета и не ми пукаше толкова... Когато сте уверени в себе си се представяте по-добре :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2012, 22:45 
В началото бе словото

Благодарил (а): 3 пъти.
Гошко, ти си моят идол. Като на "е***ка" влизаш в университета. А хората тук си мислят, че им даваш акъл, защото си преминал през тия неща ... Почвам да се съмнявам в теб, ей! Препоръчвам ти филма "Doubt"!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2012, 23:05 
Carpe diem!
Аватар

Мисля, че желанието ти да ме бъзнеш за нещо ти пречи да погледнеш цялостно върху мненията ми ;) Също така ще те помоля за малко по-зряло отношение, което да отговаря на възрастта и претенциите, които предявяваш :)
Георги Герасимов написа:
Вярно, бях се вкарал вече във факултета и не ми пукаше толкова... Когато сте уверени в себе си се представяте по-добре :)

Ще ти го обясня съвсем подробно, за да ме разбереш (извинявам се, ако досега съм те затруднявал с твърде неясни мнения) - на вторият изпит, на който изкарах по-висока оценка се явих доста по-спокоен и не мислех толкова какво пиша наистина. Вече бях изкарал оценка, която ме класираше това което искам. Явих се на втората сесия за затвърждаване и от любопитство. И наистина писах по-леко и до голяма степен несериозно. Факт е, че на въпросното есе, което дори не си харесах колкото първото имам по-висока оценка. А фактът, че съм приет нещо, което ми харесва, и че си вися тук и помагам на бъдещите кандидати говори сам за себе си колко съм сериозен с университета. Успех и ти пожелавам повече интелект и зрялост, ако не в интернет общуването, то в действителния живот - навън :)

А да, и още нещо - е**ките бяха насочени към заобикалящата ни действителност и темата, която тя изразяваше. Това е във връзка с въпроса на едно от момичетата по-рано до колко е удачно да има сарказъм в разработките :cheers:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2012, 23:30 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 6 пъти.
Колега, не мисля, че е нужно да се хвалиш пред изплашените кандидатстващи...това с нищо няма да им помогне. И двамата знаем, че оценяването е изключително субективно и всичко в крайна сметка се свежда до настроението на проверяващия. Факт е, че наистина още не сме приключили и първата си сесия и това, че сме приети във факултета, не мисля, че ни прави достатъчно компетентни да даваме някакви съвети и да създаваме правила.

От мен имате само едно: "Бъдете креативни!"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2012, 23:44 
Ярост
Аватар

Благодарил (а): 34 пъти.
victoriamars написа:
Колега, не мисля, че е нужно да се хвалиш пред изплашените кандидатстващи...това с нищо няма да им помогне. И двамата знаем, че оценяването е изключително субективно и всичко в крайна сметка се свежда до настроението на проверяващия. Факт е, че наистина още не сме приключили и първата си сесия и това, че сме приети във факултета, не мисля, че ни прави достатъчно компетентни да даваме някакви съвети и да създаваме правила.

От мен имате само едно: "Бъдете креативни!"

Браво, Вики, идол си ми, е за т'ва те уважават всички преподаватели!! :) :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2012, 00:47 
В началото бе словото

Е, Гошко, радвам се, че поне имаш остроумните си отговори! Жалко, че не успя да ме впечатлиш и няма да ме заинтригуваш за повече от минутка - колкото да ти драсна отговорче /но не забравяй - все пак ме засърбя малко заради теб/. Не вярвах, че ще се опиташ да ми противоречиш, защото не ти се вписва в профила, но ето - сгреших. Разбира се грешката ми е резултат от нещо доста просто - ако не можеш да разбереш едно явление /в случая това си ти/, не можеш и да предвидиш действията му адекватно. Постепенно /дори и в момента/ трупам опит - пази се от свирепите ми атаки занапред !!! xD

Тъй като се правя на добър батко ще ти дам легенда, ей така от добра воля и за улеснение - всяко номерче е отговор на едно от изреченията ти.

1. Нямам желание да чета "цялостно" мненията ти, защото информацията в тях е една и съща. Но "повторението е майка на знанието". Така че все пак е полезно поне за другите, четящи форума. И къде е разковничето тогава? Най - много не ми харесват причините за действията ти или по - просто казано, в случай че стане някакво недоразумение, защо ти, аджеба, великият преуспял ГГ се занимаваш с писане тук. Няма да пиша какви са тези причини според мен или защо не ми харесват - ще стане твърде дълго съобщение, а ме мързи.

2. Претенции аз не предявявам. Знам какво мога, какво искам и получавам нещата, за които се боря и полагам усилия. Но за разлика от теб не търся чуждото одобрение и не "предявявам" претенции към него. Самочувствието ми идва от нещата, които съм постигнал, а не от това дали ми казват "Браво" или ми "Поблагодаряват". Мисля да ти върна обратно молбата за отношението, защото зрелостта ми няма нищо общо с него. Нито пък твоята.

3. Благодаря за подробните обяснения. Не си ме затруднил особено. Ако искаш яснота на мненията си в бъдеще - пиши с прости изречения /даже ще ти е по лесно, защото има по - малко запетайки/. Радвам се, че си бил спокоен от успехите си на първата сесия, но това е излишна информация за нас простолюдието. А да не мислиш какво пишеш /както ти спомена/ - не е креативно!

4. Радвам се, че знаеш какво искаш, но дали наистина е така? Или е до позата "Знам какво искам!"? Или, Боже опази, претенцията, че знаеш какво искаш? Но ... да не почвам пак с претенциите.

5. Затвърждаване на кое? На самолюбието ти? На егото ти? На желанието ти да кажеш на другите в последствие - "Вижте - изкарах и двата изпита!!!". Защо не даде 30 лева на някоя пенсионерка или дете? Това е от онези въпроси с Р дето започваха, но не мога да се сетя ... ти ще знаеш.

6. Нещо не ми се връзва "лековатостта" и "несериозността" ти на втората сесия с образа ти тук. Благодаря ти, но няма нужда да ми показваш колко си, както се казва, "ларЖ".

7. Радвам се, че обичаш да боравиш с факти. Това ще ти помогне много в бъдеще. Да ми пишеш как с лекота и нехайство си взел изпит, за който други хора полагат къртовски труд, отделят голяма доза емоции и т.н., е просто несериозно, но и много по - лошо - показва огромно неуважение към хората, на които тук уж се опитваш да помагаш. Дори да е "факт" - най - добре не парадирай с него.

8. Втори факт. Първо - за харесването и искането вече ти написах в точка 4. Второ - ще ти кажа една от причините да не одобрявам участието ти тук. Относно "висенето" ти - не съм те насилил. Правиш го доброволно и дори май отбелязах някои причини. Висиш и помагаш. Точно тук е разковничето. Тази твоя помощ е мечешка услуга. Вместо всеки сам да помисли за себе си и да си помогне - ти им отнемаш възможността да се погрижат за собственото си благо. А така и метода да търсят щастието си - със собствени усилия. Кога, ако не сега, ще се научат да искат това, което им трябва? Университетът не е като в училище - всичко наготово. Както един мой преподавател каза: "СУ няма да ви даде нищо. Вие трябва да си го вземете!" Е, ГГ, ще ги дондуркаш до завършването ли? Не вярвам. А може би си добър самарянин ...

9. Благодаря за пожеланията! Искрено се надявам тъпкано да ти се връщат!

Послепис.: Преговори си правилата за пълен и кратък член в българския език /ще ти е необходимо и за изпита по Медиен език и стилове на писане на 13ти/. Опитай с правилото "Той" - "Него" и не забравяй - NB! след предлог НИКОГА не слагаме пълен член. /извинявам се, ако последното изречение е продиктувало възбудителни реакции у някои от читателките ми xD/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2012, 01:37 
Легендауен флуууууууууууууудър
Аватар

Благодарил (а): 73 пъти.
Да, наистина е хубаво да научите правилата за пълен и кратък член. Учат се за около 1 минута, а прави добро впечатление на преподавателите, ако сте ги усвоили.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2012, 14:06 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Невероятно е колко време и усилия отделяте за безсмислени спорове. А аз си мислех, че като влезеш във факултета, те чака къртовски труд :)
Още едно въпросче- правописните грешки много жестоко ли се санкционират, защото знам, че за литературата например махат по 25 стотни на грешка?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2012, 14:12 
Аватар

Пак е доста субективно. Ако си написала нещо долу-горе стойностно, някоя друга грешка не е фатална. Виж колегата Герасимов не знае къде да сложи пълния член, пропуска някоя друга запетайка, но е изкарал хубави оценки.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2012, 16:29 
Carpe diem!
Аватар

Защото колегата Герасимов не се впряга в писането по форумите - най-малкото колегата Герасимов не го оценяват на това какво пише по форумите ;) Моля, не поставяй грамотността ми под въпрос - доказал съм се и продължавам да се доказвам когато и както трябва :)

По въпроса ти - ако грешките са малко и есето наистина е сносно няма причина да те санкционират точно с 25 стотни на грешка. Зависи от цялостната картинка :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2012, 17:09 
В началото бе словото

shannna написа:
Невероятно е колко време и усилия отделяте за безсмислени спорове. А аз си мислех, че като влезеш във факултета, те чака къртовски труд :)
Още едно въпросче- правописните грешки много жестоко ли се санкционират, защото знам, че за литературата например махат по 25 стотни на грешка?

25 стотни те санкционират на тип грешка, а не на всяка. Ето например на Гошко любимата му грешка е членуването. Могат и да не те санкционират, ако работата ти е много добра, защото все пак не сме роботи, а и този изпит /по литература/ е може би най - трудният в СУ. Да напишеш 10+ страници анализи на произведения, които дори не са пред очите ти, е доста сложна задача дори за проверителите. Така че една две грешчици може да бъдат забелязани и подчертани, но не и санкционирани. Ако се забелязва тенденция /личи си, че не знаеш правилото и грешиш често/, със сигурност ще ти вземат от оценката.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2012, 17:16 
Аватар

Георги Герасимов написа:
Защото колегата Герасимов не се впряга в писането по форумите - най-малкото колегата Герасимов не го оценяват на това какво пише по форумите ;) Моля, не поставяй грамотността ми под въпрос - доказал съм се и продължавам да се доказвам когато и както трябва :)

По въпроса ти - ако грешките са малко и есето наистина е сносно няма причина да те санкционират точно с 25 стотни на грешка. Зависи от цялостната картинка :)

Ха-ха ... Гога, не се връзвай така. Всичко от форума сме сравнително грамотни и всеки прави грешки, но членуването яко се набива на очи.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2012, 17:37 
Carpe diem!
Аватар

Обновиха раздела, в който ще можете да сверите информацията си около правилниците за прием и отделните подробности, които ви касаят :) Повече информация - тук.

Има и насрочени дати за изпитите.

Успех! :cheers:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2012, 18:15 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Най-накрая дочакахме датите :cheers:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2012, 21:11 
Just like a heartbeat the drumbeat carries on
Аватар

Благодарил (а): 96 пъти.
Ама нещо не мога да намеря информация за това къде може да се подадат документи за изпитите в различните градове. Преди време намерих информация, но май беше за миналата кампания и реших, че може да променят нещо и не записах, а сега просто изчезна..

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1631 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 109  Следваща