Дата и час: 19 Яну 2026, 17:58

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 92 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Rome Total War
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2006, 15:37 
Гурбангули Бердимухамедов
Аватар

Благодарил (а): 313 пъти.
ВНИМАНИЕ! МАТЕРИАЛЪТ, КОЙТО ПРЕДСТОИ ДА ВИДИТЕ НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ЗА НЕВИННИ НЕ-ФЕНОВЕ НА РОУМ ТОУТЪЛ УОР. АКО СТЕ ТАКЪВ НАЙ-ДОБРЕ НЕ СЕ ТОРМОЗЕТЕ ИЗЛИШНО С ТАЗИ ТЕМА

:P

Фенове и маниаци от всички страни - обединявайте се! Споделяйте впечатления, преживявания, триумфи и падения!

Аз например имам два много симпатични сейва - единият с гърците - владея целия Балкански полуостров без Босна, източна Мала Азия, островите Крит, Родос, Сицилия, както и Южна Италия, вече и централна налазвам, превзех Капуа и вече гранича със самия Рим.
Другият сейв е със фамилията на Сципионите - Цяла Северна Африка + Сицилия, Сардиния, Палма, Капуа, Пелопонес, Крит, Родос, а последният път направих един блицкриг срещу Египет, та им взех Александрия, Мемфис, Тива и Йерусалим, само детто животните му с жиявотни са завладели всичко останало в Близкия Изток, После ще трябва май да воювам и с испанците, па накрая една гражданска войничка за Рим :twisted:

Изображение

Правила на раздел "Мнения"
:cat: :albino: :cherry: :faroah: :cherry: :albino: :cat:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2006, 09:45 
Легендарен флуудър

Благодарил (а): 0 пъти.
:lol: Пич, ти не си пор, а Юлий Цезар! :shock:
:? Ама да не лъжеш компютъра, а? Няколко чита наведнъж, май? :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2006, 11:18 
Легендарен флуудър
Аватар

Аз си я записах играта, но после я изтрих, защото ми трябваше място :oops:
Пък както вече повечето хора знаят харда ми е 20 :P :oops:
Днес пак ще я инстална :D

Аз - По-груб и по-брутален от преди!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2006, 14:36 
Аватар

Леле - и моят е 20, ама не мога да си я намеря - ако трябва ще прехвърля 10ГБ мп3-ци на дискове. Пагане, ако я имаш на нещо преносимо - с удоволствие бих си го копирал. Тръгва ли ти като хората?

А между другото галите са пичовци :D

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2006, 18:46 
Легендарен флуудър
Аватар

Ми...да.Нормално си тръгва и после даже и не ми запича.
Все пак видеокартата ми е 32 :P За сега не смятам да я слагам
на дискове, но щом Civilization сложих, значи и нея няма да пропусна :D

Аз - По-груб и по-брутален от преди!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2006, 17:18 
Proud and Noble Man
Аватар

Хаус ъф дъ Юлии властва... Но с изчервяване :oops: трябва да призная, че колкото и бляскави победи да съм извоювал на сушата, толкова унижения търпя по море... И колко пъти са ми хващали конвоите за Епир и Атина по бели легионерски гащи, ееех, бълбук-бълбук, и тоя легион стана водолазен...
А египтяните са ми трън в г.... откак я играя тая игра! Винаги си пилея времето да завладявам земя на север от Дунав и докато сколасам да стигна Антиохия, там вече ме чака комитет по посрещането...

Но експанжънът за мен е по-добър заради т.нар. Ийстърн Емпайър... Колкото и да е калпава ромейската пехота, империята на изток остава моята голяма мечта :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2006, 21:01 
Аватар

Бе цаката е в икономическото изтощаване на врага и в блицкрига, поне при мен се получава. Любимият ми номер е да нападна някоя фракция изненадващо и в един ход да й взема два или три ключови града. Така направих със Сципионите срещу Египет. Пустите му египтяни бяха завладели всичко до Турция на север и до края на картата на изток, ама аз ги издебнах и за два хода им взех трите най-ключови града в самия Египет - Александрия, Мемфис и Тива, после им грабнах и Йерусалим, а всички пристанища им ги блокирах. Естествено преди това се подготвях сигурно 20 хода.

Иначе Сципионите имат много готини храмове - дават най-яките бонуси от всички римски такива. Благодарение на единия храм почнах да правя "корвус квинтирема" - с абордажен мост и 100 души екипаж, вече вадя и децери, което там е описано като "дреднаута на древността"

Тип ъф дъ дей - ако народът ви се бунтува много и не можете да го усмирите - завладейте Коринт - ще сложите ръка върху статуята на Зевс в Олимпия и хем имате едно чудо в повече, хем това специално чудо ви дава още вярност на населението.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2006, 15:28 
Аватар

Joker написа:
:lol: Пич, ти не си пор, а Юлий Цезар! :shock:
:? Ама да не лъжеш компютъра, а? Няколко чита наведнъж, май? :wink:

Айде сега да не се обиждаме. Каква е файдата от чийтовете - да ти отиде удоволствието на кино?

Абе оказа се, че съм си прецакал последния сейв, та трябваше да започна наново войната срещу Египет. Е пак им взех Александрия, Мемфис, Тива и Йерусалим, вече и Сидон им грабнах, наред е Дамаск. Междувременно пращам три армии, които в един ход ще обсадят трите средиземноморски града на испанците - ще им се случи случка :twisted:

Направих една простотия и си заразих Картаген с чума, а вътре имах 6 генерала и цяла армия, подготвени за инвазията в Испания - добре че бях сейвнал преди това :lol:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2006, 00:04 
Аватар

Между другото, ако сте фенове на Роум, опитайте "Centurio, Defender of Rome" - Прапрапрадядото на Rome Total War, много е смехотворен :lol:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2006, 19:54 
Легендарен флуудър

:lol: Да, бе, аз за сейване говорех, не за дребни читове като хлапетата! Дерзайте, атака! :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Юли 2006, 00:32 
Аватар

Да се похваля, вече владея всичко от Гибралтар (+ Испания) до Двуречието, Египет е покорен, Шпаньолците също, Сенатът вече е история, което ще рече, че владея и Рим. Всъщност владея целия Апенински полуостров, както и по-голямата част от днешна Гърция, към Солун плава флот, натоварен с мощна армия, предвождана от Faction Leader-a ми. Споменах ли, че водя гражданска война с другите две римски фракции, The House of Brutii и The House of Julii? Враговете са грухани с армии, ама аз съм мазнислав и им превземам големите, слабозащитени градове и доколкото мога избягвам схватки с основните им армии - по този начин укрепвам икономически за тяхна сметка. Само дето като превзех Патавиум се оказа, че вътре върлувала чума и аз си набутах цял генерал барабар със солидна армия баш дето не трябваше.

Както и да е - превземам още 5 провинции и съм император - край с тоя пуст сейв, почвам нова игра с Партия (тия парти започват суууупер мизерно, затова са ми симпатични :P )

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Rome Total War
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2009, 03:54 
Аватар

Започнах нова кампания с Юлиите. Опуках шошоните на галите, владея сва града на Иберийския полуостров и съм обсадил Нови Картаген, взех Алезия от британците, които пък я бяха взели от галите. После набих въпросните британци в зрелищна битка в бъдещата Нормандия и съм се запътил да им взема единствения град на континента. Вече ми се воюва срещу другите римляни, ама кой знае защо популярността ми сред народа нещо падна. Пък и трябва да донабия испанците и евентуално германците. С последните съм в минрни отношения, но имат твърде големи армии край границите ми и не ме кефят. Пък и трябва да си подготвя мощните армии за битките за Рим. Останалите градове в Италия ще ги завладея сравнително лесно, но Брутите и Сципионите имат мощни армии извън полуострова. Пък и трябва да си направя стабилен флот.

Гийкът в мен се обади :geek:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2009, 04:45 
Proud and Noble Man
Аватар

Тоест си наникъде още, хеле пък без флот. Германите са свирепи, ако ги оставиш да се развият - стигнат ли до ония диваци с брадвите, дето изпадат в берсерк, ще ти трябват модерни легиони, за да ги спреш, а градовете в Галия са калпави и не поддържат лесно големите армии.

Популярност се трупа като си развиваш италийските градове с хубави сградки, имаш по-ниски данъци и слагаш талантливи губернатори. Успешни грандиозни битки също вдигат популярността, ако имаш някой легендарен генерал.
И по принцип Сципиите не са проблем, щот се окопават в Сицилия и не шават много-много, ама Брутиите като плъзнат на изток са досадни - веднъж ги гонех до ръба на картата, всичко бяха опоскали.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2009, 04:53 
Аватар

В този случай сципиите са по-опасни. Тъпите брути от 50 години не са вземали град. Иначе гледам да превземам градове край морето, заради търговията, и щото... абе щото така е по-римско :P .

Искам бързо да превзема Сицилия, щото е идеалният плацдарм за завладяване на Северна Африка. Може и Сардиния, за да си построя вила като на Берлускони :)

А, пропуснах да спомена, че държа и Сегестика и Салона, та имам подстъп към Гърция :)

Уф, как ми се доигра! Айде да свършва тая нощна смяна най-сетне! :)

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2009, 13:02 
Robot Unicorn Sith
Аватар

Благодарил (а): 182 пъти.
И аз имам един сейв :Р Тука на местна почва. С юлиите превзех галските земи, обаче тъпите британци изнесоха германците и ме налазиха. Успях да ги одържа и даже минах в контранастъпление и в момента владея всичко от милано до Дания, а британците имат само един град на континента. Паралелно направих десант в испания и успях със сравнително малка войска да ги изкъртя. И така сега последната ми армия обсажда галисия.

Обаче, понеже владея всичко от венеция на север съседи са ми Даките. А те не се оказаха много мирни съседи. Непрекъснато ми пращат някви гигантски армии и аз трябва да се отбранявам по разтегната бойна линия. В един град не мога да си ъпгрейдна стената щото той през ход е под обсада. И непрекъснато трябва да пращам подкрепления. Там съм правил най-епичните битки. Имаше една, в която нямах достатъчно войска да отбранявам стените и организирах защитни пунктове по главните улици и се биехме като в сталинград. Е, накрая успях да удържа щото едни преторианци успяха да удържат втория им генерал, който си счупи половината войска опитвайки се да пробие при тях на западния фронт и после умря на същото място и така успях да придвижа подкрепления на изток, където стабилно ме бяха нагънали. И благодарение на същите преторианци удържах и там, въпреки, че тамошната войска вече беше изколила до крак два други отряда преторианци :lol:

бе голяма зарибявка е тая игра :Р инсталирах си и тотъл реализъм моуда ама не ме кефи нещо. твърде сложен е и е твърде нешарен. Не мога да разбера какво се случва на бойното поле, щото са махнали цветовото оцветяване на войските, за да е по-реалистично. Но якото е, че там картата стига до индия :mrgreen:

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 92 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща