Kailn.Georgiev написа:
Здравейте!
Имам един въпрос, който ме тормози от няколко дни и се надявам да ми помогнете.

Решил съм да уча Право, но се колебая дали да е редовно или задочно. Мисля, че добре се подготвям и ще успея да влезна редовно, но не знам как стоят нещата и се надявам вие да споделите. Вие, които сте записали Право редовно, имате ли време за работа? И ако не е проблем, споделете с каква работа сте се захванали. Имате ли възможност да отсъствате от лекции или се налага да присъствате на всяка една? Аз неминуемо ще трябва да работя и много се чудя дали ще съумея да работя и да съм редовен студент (и нямам предвид да раздавам флаери за по 1-2 часа на ден

). И от друга страна, ако влезна задочно, много ли ще изостана в сравнение с редовния студент? И дали правят проблем ако си от задочните, а ходиш на някои от лекциите при редовните? Много се надявам да споделите от вашия опит и да ме посъветвате.

Благодаря предварително!
В интерес на истината... зависи просто от програмата ти. През първия семестър на нас ни беше доста далаверска. Сегашната е меко казано равносилна на анално изнасилване. Три дена седмично от 12:00 до 20:00. Верно, лекциите не са особено задължителни, но има предмети като ОТП, ИБДП, РЧП, при които са ти повече от нужни. Противно на повечето колеги, които ще скочат с/у мен за лекциите по ИБДП, даже нямаш нужда от учебниците според мен. Токушев кара плътно по тях, лекциите ще ти свършат идеална работа. Задочното си е далавера, не заради друго... просто имаш време. Но пък ти липсват всички екстри като право на общежитие, всякакви студентски намаления и бла, бла, бла.
Та.. ако мислиш да бачкаш, не е невъзможно, стига да не е на пълен работен ден и стига да можеш да си ходиш на упражненията.