Дата и час: 28 Мар 2026, 20:26

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 976 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 66  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2012] Английски език
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2012, 20:11 
Death Rattle
Аватар

Благодарил (а): 419 пъти.
Ами да. Сравнително лесен ми се стори, очаквах нещо по-сложно. Пък и оценките са красноречиви - имаше доста пълни шестици, а като цяло оценките също бяха много високи. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2012, 22:02 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
мене диктовките са ми криви и то много .. тестовете 8-10 грешки понякога и повече ама явно не отделям достатъчно време, защото и историята ми заема доста ..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2012, 23:02 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Еее, ако изпита е на ниво матура....супер ще бъде, ама все пак не трябва да му отпускам края, защото ще загубя и това, което съм постигнала до момента, пък хич не е желателно. За това гледам много много да не се успокоявам :) И @outlander да, дано сме колеги, хаха :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Фев 2012, 02:56 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 42 пъти.
Ще потвърдя казаното дотук, че единственото нужно е да пререшавате въпросните книжки по 2-3-4-5 дори пъти, въпросите на изпита са почти същите. Много е важно и есето, имайте предвид, че трябва да е ясно написано и разбираемо, защото проверяващите имат хиляди за проверка, и ако не ви разберат идеята от 1вия път просто няма да се задълбават в четенето. Да е графически оформено и завършено. Времето не стига за преписване на работата. Аз правех по 2-3 грешки на тест обикновено и имах 5,75....ии да, успех, бъдещи колеги :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Фев 2012, 20:36 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
Абе за мен не беше на ниво матура.Естествено, това,до колко ви е лесен изпита,зависи от подготовката. Но наистина мин.год имаше страшно високи оценки на изпита,което означава,че кандидат-студентите са се справили доста добре.Колкото по-лесен е изпитът,толкова по-високи оценки ще имат кандидат-студентите и съответно по трудно ще бъде влизането в желаната специалност.Същността на изпита е да се свикне със самия формат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2012, 18:21 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 7 пъти.
Здравейте! Аз също държах изпита по английски миналата година и сега съм първи курс Скандинавистика. Желая успех на всички! Исках да ви успокоя и да ви кажа, че изпитът, както казаха и други по-горе, беше по-лесен от книжките.

1. Диктовката - бях в голяма зала и се притеснявах, че няма да се чува, но диктуващият говореше много високо и бавно (има време да си напишете всичко и да проверите); нямаше особени думи, "по-сложните" бяха от рода на "necessarily" и "successfully". http://www.scotsman.com/news/want_to_in ... _1_1160296 Диктовката ни беше част от този текст, с леки изменения.
2.Reading - беше сравнително по-лесен от този в книжките, нямаше залъгващи въпроси/отговори (за разлика от тези в книжките)
3.Cloze test - ако се упражнявате през цялата година и си поддържате лексиката, няма да имате проблеми, примери:
the story speaks/retells/goes, фразеологични глаголи (в нашия случай put together), употреба на думи като Nevertheless/However/Although
4. Error Identification - грешките са еднотипни. Полезно е да си записвате тези, които сте направили в книжките.
5. Есето - винаги има две теми, 300-350 думи. Важно е да е подредено, да защитавате една позиция през цялото време (освен ако не е advantages-disadvantages), да има добра структура:
Уводен абзац, в който първите изречения са общи и въвеждат в темата, а последното ви е тезата - в него трябва да споменете и аргументите, които ще са ви в body-то; след това 2 или 3 абзаца в зависимост от броя аргументи и накрая заключение, в което трябва да обобщите всичко казано (без нови идеи!), в него може да се коментира бъдещето и тенденции за дадения проблем.
Надявам се да сте се успокоили поне малко :) Ако има нещо, което ви притеснява, питайте :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2012, 19:14 
Пишете, о, братя
Аватар

И аз ще се явявам на тоз пуст английски :) За щастие нямам много проблеми,защото го уча от предучилищната..и сега съм в езикова.Решила съм 2 теста от книжките и резултатите са ми 43-44/50.Кофтито е,че никой вкъщи не знае английски и няма с кой да си практикувам диктовките..матурата ми се струва по трудна от изпита,защото нещо е ''побългарена''..не е направена добре,според мен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2012, 19:54 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 7 пъти.
Може да се каже, че има нещо такова с матурата, понеже много мои познати изкараха пълни 6ци на изпита (или поне по-високи), а на матурата не успяха. Миналата година имаше и грешка в един от отговорите на единия listening, която разбрах, че вече са поправили...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2012, 20:03 
Пишете, о, братя
Аватар

Ами като са я правили някакви даскали от някое СОУ примерно..на мен така ми изглежда.Има и въпроси,които не са зададени ясно и правилно.Например,решавах някакъв тест,на който въпроса започва с probably и някакво твърдение след това.И в отговорите има ''no information in the text''.Е то ясно,щом е probably,значи не е казано в текста,а трябва да се направи извод.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2012, 20:04 
Пишете, о, братя
Аватар

И аз се справям по-добре с изпитните тестчета,отколкото с тия за матурата..Което май не трябва да е така :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2012, 12:20 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 2 пъти.
А някой може ли да ми каже кога трябва да се запиша за изпита по английски език доколкото знам няма предварителен а само един , който е юли месец съответно сега ли трябва да се запиша или след 16.03. кога е крайния срок за първата сесия ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2012, 16:48 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 364 пъти.
- втора сесия – до 08.06.2012 г., т.е. можеш и сега.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2012, 19:32 
В началото бе словото

Здравейте и от мен!
Искам да ви попитам заслужава ли си да се ходи на този интензивен подготвителен курс:?
Аз ходя от септември на уроци където проверяваме и обсъждаме отговорите на тестовете от тези 5-те книжки,правят ни диктовки и ни проверяват съчиненията. иии резултатите са следните: на диктовките съм безнадежден случай и на много трудни диктовки си изкарвам по 15-тина някой път и повече грешки,но на лесна се справям много добре. Тестовете от книжката ги правя с 15-13 грешки,а съчиненията ми ги оценяват с 5,40-5,60.
Искам да уча стопанско управление и съм сиг. в математиката и следователно на изпита по ае се стремя за 3,5-4,0,но много се притеснявам дали с това темпо ще успея и затова обмислям този курс,но нз необходим ли ми е и полезен ли е,защото все пак на никого не са му излишни 200,300 лв.
Знам че и сама мога да дигна нивото на английския си но е необходимо мноого време,а покрай подготовка за матури и други изпити насам натам не мисля че ще успея ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2012, 20:37 
Кин Арад
Аватар

Благодарил (а): 334 пъти.
Според мен не ти е нужен допълнителния курс, ще се справиш за стопанско с английски и без него, стига да продължаваш да се упражняваш за изпитите.

Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2012, 11:56 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
Аз също мисля,че не ти е нужен.Решавай си тестовете и др. не ти трябва.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 976 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 66  Следваща