Дата и час: 28 Мар 2026, 12:17

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 976 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 66  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2012] Английски език
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2012, 19:50 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 26 пъти.
monchenceto написа:
Здравейте и от мен!
Искам да ви попитам заслужава ли си да се ходи на този интензивен подготвителен курс:?
Аз ходя от септември на уроци където проверяваме и обсъждаме отговорите на тестовете от тези 5-те книжки,правят ни диктовки и ни проверяват съчиненията. иии резултатите са следните: на диктовките съм безнадежден случай и на много трудни диктовки си изкарвам по 15-тина някой път и повече грешки,но на лесна се справям много добре. Тестовете от книжката ги правя с 15-13 грешки,а съчиненията ми ги оценяват с 5,40-5,60.
Искам да уча стопанско управление и съм сиг. в математиката и следователно на изпита по ае се стремя за 3,5-4,0,но много се притеснявам дали с това темпо ще успея и затова обмислям този курс,но нз необходим ли ми е и полезен ли е,защото все пак на никого не са му излишни 200,300 лв.
Знам че и сама мога да дигна нивото на английския си но е необходимо мноого време,а покрай подготовка за матури и други изпити насам натам не мисля че ще успея ...

Спокойно дишай и не си пилей парите ... за стопанското-какво да ти кажа,колкото и разочароващо да звучи- и 3ки ще ти стигнат.Знам,че не се стремиш към такива оценки,но съм просто обективна : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Мар 2012, 10:41 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
ей хора много ви благорадя! :flower: Направо си ме успокоихте

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2012, 20:35 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 13 пъти.
На теста смъкнах грешките до 5-8 , диктовките също имам някакъв напредък :) Остава да атакувам есетата :lol: и разбира се да изчиста останалите грешки.В началото като почнах подготовката доста се бях обезнадеждил , но с времето виждам че не е чак толкова страшен теста :)
The future looks bright :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2012, 14:13 
В началото бе словото

Благодарил (а): 4 пъти.
От къде в гр.София мога да си закупя книжките освен по интернет?И дали ги има на старо по борсите за учебници?

Благодаря на отговорилите :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2012, 20:53 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
В Ректората ги има.За на старо-нямам представа.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2012, 16:57 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 7 пъти.
mickey_m, outlander, ах виее .. и аз искам скандинавистика :D успех ви пожелавам,иначе аз изкарах един курс към СУ,5 съботи беше,но честно казано въобще не се представям перфектно :( на диктовките имах 10-12/15 точки,тест 45/50т.,на есето 19/25 точки и бях потресена,защото постоянно доцентката ми казваше,че имам отвратителен word order и ми зачеркваше фрази като generally speaking,also known as и ми казваше,че са speaking generally,known also as ,а аз явно винаги съм говорела
грешно.Иначе в моя град (В.Търново) книжките естествено ги няма и си поръчах първата от store.bg,сега съм си поръчала и останалите,бедна ми е фантазията как ще изкарам 6 за скандинавистиката,стискам ви палци ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2012, 19:56 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 13 пъти.
ikkuna_princessa написа:
mickey_m, outlander, ах виее .. и аз искам скандинавистика :D успех ви пожелавам,иначе аз изкарах един курс към СУ,5 съботи беше,но честно казано въобще не се представям перфектно :( на диктовките имах 10-12/15 точки,тест 45/50т.,на есето 19/25 точки и бях потресена,защото постоянно доцентката ми казваше,че имам отвратителен word order и ми зачеркваше фрази като generally speaking,also known as и ми казваше,че са speaking generally,known also as ,а аз явно винаги съм говорела
грешно.Иначе в моя град (В.Търново) книжките естествено ги няма и си поръчах първата от store.bg,сега съм си поръчала и останалите,бедна ми е фантазията как ще изкарам 6 за скандинавистиката,стискам ви палци ;)

Успех и на теб! Не са ти толкова лоши резултатите имайки предвид , че остава още доста време до изпита ;)
А иначе за ''speaking generally'' и ''known also as'' :shock: :shock: :shock: dafuq ? :D Никой не може да ме убеди че това е правилният словоред :!: :cyclopsani:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2012, 21:20 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
outlander написа:
ikkuna_princessa написа:

Успех и на теб! Не са ти толкова лоши резултатите имайки предвид , че остава още доста време до изпита ;)
А иначе за ''speaking generally'' и ''known also as'' :shock: :shock: :shock: dafuq ? :D Никой не може да ме убеди че това е правилният словоред :!: :cyclopsani:

Здравей и на теб :) Ами и аз ще ходя на този курс към СУ другата седмица до 4 април и целта ми е да разбера всъщност как се представям в по-реални условия, че да не се окаже, че си правя сметки без кръчмар. :D Не, че смятам, че се представям добре - напротив, има още много да се желае и то по всеки от компонентите на изпита - и на теста имам какво да подобрявам и на есето, че и на диктовката, но... ще видим. Хубаво е наистина, че има още време и е достатъчно за да си подобрим резултатите :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2012, 16:28 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 3 пъти.
Здравейте и от мен :) И аз ще кандидатствам английски в СУ и имам няколко въпроса :)
1.Някой знае ли как стоят нещата с отбелязването на отговорите в anser sheet-а? В книжките има някаква бланка, но ме интересува компютър ли ги проверява? Защото аз съм малко зле със зачертаването в такъв случай :(
2. Някой знае ли от къде могат да се намерят тези прословути книжки на Летера за подготовка в СУ?
3. По време на есето дават ли някакъв допълнителен лист, на който можеш да си правиш план?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2012, 17:24 
В началото бе словото

Благодарил (а): 4 пъти.
Привет ! И аз ще кандидатствам с Английски език, по-скоро като резервен вариант, но все пак си трябва подготовка. Сега разбирам за тези книжки с тестове и въпросът ми е продават ли се по книжарниците (от Пазарджик съм) или трябва да си ги поръчам от store.bg ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2012, 22:27 
Правист по душа

Благодарил (а): 1 пъти.
^ Книжките ги има в Хеликон, общо взето, по-големите книжарници. Вече, ако нямате такива в Пазарджик май най-добре да си ги поръчаш от сайт или ако ходиш до някой по-голям град : ) !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2012, 01:34 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
Velkata написа:
Здравейте и от мен :) И аз ще кандидатствам английски в СУ и имам няколко въпроса :)
1.Някой знае ли как стоят нещата с отбелязването на отговорите в anser sheet-а? В книжките има някаква бланка, но ме интересува компютър ли ги проверява? Защото аз съм малко зле със зачертаването в такъв случай :(
2. Някой знае ли от къде могат да се намерят тези прословути книжки на Летера за подготовка в СУ?
3. По време на есето дават ли някакъв допълнителен лист, на който можеш да си правиш план?

Отговори:
1.На изпита ще ви дадат самия изпит като в книжка,в която нищо не попълвате.Отделно ви дават answer sheet където отбелязвате с x вярното.Те там ще ви ябяснят на място.Не се притеснявайте, и ако сбъркате отг. може да си го поправите.А относно дали комп.ги провевява,мисля,че не.Мисля,че прилагат някаква бланка или нещо подобно,защото на рийдийнга ми единият от проверяващите не ми е видял една грешка,а другият я е отбелязал,което значи,че проверката е от човек.
2.В големите градове би трябвало да ги има.Но за най-сигурно,в Ректората.
3.За есето ти дават чернова и белова.Проверява се само беловата.

Надявам се да съм била достатъчно изчерпателна.Не се притеснявайте относно формалността на изпита.Гледайте да се концентирате максимално и да покажете знанията си.Не се спичайте,защото това в никакъв случай няма да ви помогне.Препоръчвам ви да пишете есето направо на белова.Имате 50 мин. и няма да ви стигне времето за мислене и преписване след това.
Успех! :cheers:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2012, 09:34 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 2 пъти.
А за всеки компонент си има определено време така ли ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2012, 09:50 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 3 пъти.
Smile_, благодаря ти много за изчерпателния отговор. А за книжките- аз питам за тези на Летера, книжките, които продават в СУ са на Просвета.

firequeen, да- за всеки компонент си има време. Рийдинга е 25 минути, error correction- 20 min, Paraphrase- 10 min, Cloze test- 10 min. Като на въпрос ти се падат горе-долу по 1минута за отговор, а есето е 50 минути

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2012, 09:53 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 2 пъти.
ахам и примерно като изтече времето за рийдинга ми взимат листа и нямам право да се връщам повече на него така ли ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 976 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 66  Следваща