Хахаха ей сега приключих с третото минаване на Възраждането и викам да започна пето на Средновековие и почвам, нали, с темата за Крум. Разписах точно половината от първия път, без дори да я преговоря, а като имате предвид, че последният ми прочит на нея е от средата на декември м.г. мисля, че си е постижение
Дано не се пада тази тема, че вероятно всеки като мен я знае така добре

grenadier написа:
Наистина е доста дълга за 4-ри часа.Чудя се,защо са намалили времето от 5 часа както е било преди,на 4-ри часа.Поне някои теми като тази за Асеневци и Калоян и 1-та да бяха ги разделили,не всички могат да се вместят в 4-ри часа с такива огромни теми,но нямаме избор.Затова пишете и тренирайте бързо писано доколкото можете и да се надяваме,че ще се падне кратка тема

Ами това доста зависи и от темите, които учителката при която се готвиш ти е дала. Моите са средно по 6-7, рядко 8 страници печатан текст, като е изхвърлено всичко второстепенно, написани са на доста хубав стил и са много лесни за учене. Други даскалици от моето даскало обаче, при които се готвят някои мои познати, пишат некви адски дългите теми, следвайки принципа "да има какво да се изпусне"

. Не знам как има хора, които си дават парите на такива жени. Темите им започват от 10-11 страници, които е физически невъзможно да бъдат изписани за 4 часа.
П.С. Под "второстепенни неща" имам предвид следното :
Например, в темата пише, че Крум превзема Сердика през 809 година, но не пише, че впоследствие Никифор си я възвръща и чак доста по-късно българите установяват траен контрол над крепостта. Или пък, че византийците отхвърлят желанието за мир на Крум след битката при Върбишкия проход, но не се отбелязани техните мотиви - несъгласието им с клаузата за взаимна размяна на политическите бегълци в договора от 716 година.