|
По принцип не съм почитател на белите, стихове... но.
Тя е далеч. По-далеч е от края на света. Не като поетическа метафора, а факт- краят на света е точно крачката, след която тя те е забравила. Тя е там, точно там, направила е крачката, обмислила е автора, който обикновено се чете след края на света. Моят е Маркс. Нейният- някой си Бодлер.
Каква несъвместимост.
Тя отиде далеч след моите лъжи, с които я предпазвах от мен самия- тя поиска, това е важно, ТЯ поиска да се запознае с мен самия и отиде надалеч.
Каква ирония.
Как отблъскваш всеки, докоснал се до теб, как умееш с леки жестове да будиш скръб, как обичаш толкова, че не искаш да си с някой и как плашиш се от повея на обичащия те приятел.
Колко странно.
Спиш сам, събуждаш се със сън, живееш с хора, вечер си със нея, нощите си сам- и спиш.
Сам.
Каквото и да стане- каквото и да стане, ти ще пишеш, че си толкова нещастен по миналото или по бъдещето, но ще си нещастен.
Каква несъвместимост с каквото и да е.
Тайно да се влюбиш и с години тайно да обичаш. Тихичко във дни да се погубиш и тихо името да викаш. Болно да ти е. И никога да не оздравееш. Да кашляш стихове, желания да плюеш.
Наум да виждаш и в съня си да го губиш. Сутрин да умираш и в мисълта си да я любиш. Името ѝ в улици да викаш. Тихо у дома да се погубиш и погубвайки се, пак да искаш в нея тайно да се влюбиш.
И двете са на Делян Илиев.
Сам с всички останали Чарлс Буковски
плът покрива костта и някъде вътре са сложили един ум и понякога и душа, и жените трошат вази в стените, и мъжете пият повече, отколкото трябва, и никой никога не намира точния човек, но търсенето продължава натам, с едно постоянно вмъкване и измъкване от легла. плът покрива костта и плътта търси и нещо друго освен плът.
няма спасение, всички сме хванати в капана на една странна съдба.
никой никога не намира нужния му човек.
бунищата на града се пълнят, гробищата за стари коли се пълнят, лудниците се пълнят, болниците се пълнят, гробищата се пълнят, нищо друго не се пълни
_________________ "Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
|