Дата и час: 06 Апр 2026, 15:37

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 475 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 32  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2012] История
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2012, 20:42 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Velkata написа:
Успех на всички! Дано се падне тема, която всички знаем добре :)

Чул те Господ... :JC_nun: :JC_pray: :JC_pray:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 10:30 
Танцуващия с клавиатури

Благодарил (а): 4 пъти.
Цитат:
1564 кандидат-студенти се явиха на изпита по история на България в Софийския университет.

Точно в 9 ч. бяха изтеглени двете теми, по които учениците могат да пишат. Първата е „Възстановяване и развитие на Българското царство (1185-1207 г.)". Другият вариант пред кандидат-студентите е „Обществено-политическа дейност на Георги Раковски (1821-1867 г.)". Изпитът ще продължи четири астрономически часа, предаде bTV.

Предлаганият формат дава възможност да се установят и оценят историческите компетентности и езиковата култура на кандидат-студентите, а не наизустените знания, отбелязват от висшето училище.

Проверителите ще оценяват в изпитните работи "ясната структура на изложението и разкриването на логическата връзка между събитията".

Днес има още един изпит от първата сесия на кандидат-студентската кампания в Софийския университет – по химия.

Готини теми са се паднали на кандидатите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 13:22 
В началото бе словото
Аватар

темата за първите Асеневци беше благословия Божия - само дето не заподскачах на стола от кеф, когато я чух <3 и за Г. Раковски е прекрасна - честито на печелившите :)
времето обаче се оказа проблемът в случая, поне за мен... надявам се не отнемат много от оценката при обобщаване към края... нищо - прекрасната тема компенсира *щастие*
оцелелите след изпита доволни ли са ? *слънчице*

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 13:34 
В началото бе словото
Аватар

За мен темите са страхотни и се изненадах когато от 20 човека в нашата стая останахме 14...Въпреки това смятам, че оценките ще са сравнително високи. Вярно е, че повече щях да се израдвам на Иван Асен II, но съм доволна и от тези теми. Писах по Асеневци и предадох точно 5 минути преди края =))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 14:04 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Колко написахте ..... аз писах по първата тема някъде около 31 страници но оставях и малко поле.. и впрочем познах темите поне едната де ... ... :king: :king: :king:

Нито капка страх , нито крачка назад !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 14:11 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Писах за Асеневци и излезе нормално 12 стр, но аз пиша и доста сбито.. Не е важно количеството, а качеството.. А за качество ще съдим след десетина дни.. :)))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 14:26 
В началото бе словото
Аватар

Да знам знам не е важно количеството разбира се : ) ... то всеки пише с различен почерк ... Но на мен лично темата много ми хареса дано ми я оценят добре

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 14:33 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Дано всички имаме успех с проверителите.. : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 15:28 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 7 пъти.
14 страници и малко написах аз. До последно бързах, но в крайна сметка се вместих във времето. Притесненията са ми при бързането да не съм допуснал грешки. Като цяло изпуснах един съществен момент- кръстоносните набези над българските земи под византийска власт. Можех да го вмъкна накрая, но предпочетох да използвам оставащите 10-тина минути за заключение, за да има темата завършен вид. Доволен съм, пък каквото сабя покаже :) .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 16:58 
В началото бе словото

някой недоволен като мен , който знае , че няма да му е хубава оценката (въпреки че писах не предадох празни листи ) и е сигурен , че ще се ходи на връх петък 13 :Д ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 18:27 
В началото бе словото

Благодарил (а): 5 пъти.
писах 34 страници

написах всичко

и накрая се оказа, че съм сбъркал годините на управлението на цар Петър I - писал съм 927 - 971 и това в увода....

ужас

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 19:12 
От дъжд на вятър
Аватар

alminatora написа:
писах 34 страници
сбъркал годините на управлението на цар Петър I - писал съм 927 - 971 и това в увода....

Хах това е доста голяма грешка , не искам да те плаша , но ако са ти грешни повече от 5-6 години се радваш ако имаш 3 :salute: :? :? Дано да греша ....

Аз също съм доволен от темите . 10 минути се чудех по коя да пиша и накрая реших , че по интересна е Асеневци (не съм фен на Раковски като личност) . От моята стая в начаялото излязоха 3-4 човека , след първия час изнервени си тръгнаха още няколко човека . Пишещи бяхме много . Имаше и няколко човека над 30-така на години :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Сега за темата : написах 12 страници + страница за плана в началото . Не знам какво толкова може да се напише в 30-35 страници , освен ако не пишеш много разкрачено . Аз пиша с много дребни букви и сбити редове , но ако беше по разкрачено щеше да излезе примерно още 2-3 страницици , но тук се търси съдържанието , не обема :)
Грешки поне фактологически нямам . Не ми хареса много заключението защото беше доста банално ... колко велики са били първите Асеневци и колко са велики следващите Асеневци .
Завърших с писането и проверката в 12:30 (35 минути преди края) но много ми се припуши и не ми се чакаше края , а нямаше и смисъл :cheers:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 19:13 
В началото бе словото

Благодарил (а): 5 пъти.
goblinwfi написа:
alminatora написа:
писах 34 страници
сбъркал годините на управлението на цар Петър I - писал съм 927 - 971 и това в увода....

Хах това е доста голяма грешка , не искам да те плаша , но ако са ти грешни повече от 5-6 години се радваш ако имаш 3 :salute: :? :? Дано да греша ....

само тази ми е грешна

колко могат да ми отнемат?

иначе всичко останало съм написал - оценки, разсъждения и пр. и пр. цитатите са 1 към 1....

това ми е единственият кусур на цялата тема

мога ли да изкарам 5.50?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 19:53 
В началото бе словото
Аватар

Това е маловажна грешка може и да не ти отнемат нищо за нея ... ако искаха да кандидатстват роботи щеше да го има предварително заложено в конспекта !!! :king:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 20:03 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 7 пъти.
Абе хора, какво толкова написахте та ви излезе 30+ страници ? Да не сте писали и по двете теми :D ? Защото аз в рамките на 30 страници преспокойно мога да напиша 2 теми без да съм изпуснал нищо съществено. Адски любопитно ми е какво сте правили, та ви е излязло толкова :X . Аз за моите 14 страници не съм спирал да пиша за секунда, като накрая дори не ми остана време да си прочета работата, и в момента още ме боли ръката. Супер любопитно ми е как е възможно в рамките на 4 часа да изпишеш толкова много.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 475 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 32  Следваща