Дата и час: 16 Яну 2026, 21:34

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 105 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Кога е време за дете?
МнениеПубликувано на: 28 Апр 2012, 23:07 
Плиний Стари
Аватар

Благодарил (а): 98 пъти.
The Stig написа:
Като си такава светица защо разваляш, а не даваш на цяло?
Защото още не съм намерила петролен кладенец в двора. Ако го направя, с кеф ще раздавам петдесетачки на просещи хора. А за теб съм сигурна, че би ги тикнал в леопардовите гащи на Галена, а не в ръцете на нуждаещ се.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Апр 2012, 23:27 
Танцуващия с клавиатури

Благодарил (а): 4 пъти.
The Stig написа:
Като си такава светица защо разваляш, а не даваш на цяло?

assault написа:
Защото само човек, който не цени парите си, ще ги пилее на вятъра.Като да ги лепи по челата на някого в дискотеките или да си купува напълно ненужни неща само и само да каже, че ги има.Парите са благо, което трябва да се цени :idea: :wink:

Когато човек си изкарва парите има пълното право да прави с тях каквото си пожелае и никой няма право да му дава акъл или да го съди

По-скоро не ги цени.Все едно да си направил 100 баници и да отидеш и да ги раздаваш ей така на когото видиш.Да, хубаво изглежда отстрани, но най-вече показва, че не цениш труда си.Така и ми става гнус от селяните, които в дискотеката лепят пари по танцьорите и т.н.Няма как човек, който не цени нещо, да ми е пример за нещо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2012, 02:19 
THAT guy
Аватар

Благодарил (а): 296 пъти.
menina.do.mar написа:
Защото още не съм намерила петролен кладенец в двора. Ако го направя, с кеф ще раздавам петдесетачки на просещи хора. А за теб съм сигурна, че би ги тикнал в леопардовите гащи на Галена, а не в ръцете на нуждаещ се.

Аз бих ги запалил преди да ги дам на "нуждаещ се"
И ще ти обясня защо - защото "нуждаещите се" са неприятни типове и като подадеш на някой ръка, той ще ти я отхапе до рамото. И после ще те заколи, ако това може да му донесе изгода. Или просто от принципни съображения

Разбира се ти няма как да знаеш това, защото очевидно се изчерпваш с разхвърлянето на стотинки наляво-надясно и пускането на смс-че по коледа за да можеш после да се биеш в гърдите и да разправяш по форумите какъв си филантроп

Айде заминавай във фейсбук да лайкваш за да можеш после да се похвалиш, че така си нахранила малките сомалийчета
И не забравяй един ден да научиш децата си на същото лицемерно, елитарно поведение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2012, 02:22 
THAT guy
Аватар

Благодарил (а): 296 пъти.
assault написа:
По-скоро не ги цени.Все едно да си направил 100 баници и да отидеш и да ги раздаваш ей така на когото видиш.Да, хубаво изглежда отстрани, но най-вече показва, че не цениш труда си.Така и ми става гнус от селяните, които в дискотеката лепят пари по танцьорите и т.н.Няма как човек, който не цени нещо, да ми е пример за нещо.

Гледай си в собствената паница бе човек... не е сложно, не знам защо ви е толкова трудно да го възприемете
Ще се пробвам да го синтезирам - чуждите пари и чуждите проблеми са именно такива - чужди. Не са моя работа.
Или както мен ме учиха като бях малък - "всеки е свободен да прави каквото пожелае стига да не пречи на другите"

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2012, 09:37 
Плиний Стари
Аватар

The Stig написа:
Аз бих ги запалил преди да ги дам на "нуждаещ се"
И ще ти обясня защо - защото "нуждаещите се" са неприятни типове и като подадеш на някой ръка, той ще ти я отхапе до рамото. И после ще те заколи, ако това може да му донесе изгода. Или просто от принципни съображения

Разбира се ти няма как да знаеш това, защото очевидно се изчерпваш с разхвърлянето на стотинки наляво-надясно и пускането на смс-че по коледа за да можеш после да се биеш в гърдите и да разправяш по форумите какъв си филантроп

Айде заминавай във фейсбук да лайкваш за да можеш после да се похвалиш, че така си нахранила малките сомалийчета
И не забравяй един ден да научиш децата си на същото лицемерно, елитарно поведение
Очевидно никога не си мислил за нищо друго, освен за собствения си задник. Всеки може да изпадне в позиция на нуждаещ се.
Мисля, че всеки нормален човек тук разбра колко ти е пипето, така че спирам да се занимавам с теб.
И не си позволявай да ме пращаш тук и там, да не те пратя аз на някое по-топло и влажно място.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2012, 10:17 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
menina.do.mar написа:
ники написа:
E, хайде пък вие сега. Какво правите по повд факта, че някой някъде си брои стотинките и се лишава от нещо? Всеки ден се разминаваме с няколко просяка, с няколко циганчета, с някой дрипав, недохранен и изнемогнал човек. Това, да ти препва за него, не значи нищо.
Напротив, значи. Когато едно дете е възпитавано в умереност и съпричастност, то ще израсте като достоен възрастен. Никой не може да ме убеди, че едно презадоволявано дете ще се превърне в нещо друго, освен егоист.
А, още нещо - когато видя окаян просещ човек, давам му пари. Веднъж помня, че видях една съсухрена старица да държи пластмасова чашка и да проси. Нямах дребни, но ме заболя сърцето за нея. Развалих, върнах се и й пуснах едно левче. Може да не е много, но ако още 15 човека отделят дори 20 стотинки от сърце, пак ще е нещо.

ОК, с подобни истории какво доказвате, честно? Конкретно вашето възпитание и култура не е предмет на спора и никой не поставя под съмнение качествата им. С лични примери, обаче, не си доказвате тезата.

Да не си богат не е нито причина, нито предпоставка да можеш да изпитваш състрадание. Обратното респективно не води до това да си безскрупулен егоист. Това е въпрос на възпитание, а вероятно и на лични качества на самия човек. Да можеш да си позволиш много неща не означава, че това те прави презадоволен. Не е задължително на собствен гръб да си изпитал някакви лишения, за да се породи у теб съзнанието да помагаш на хората, които ги изпитват. Вярвам, че и ти, примерно, никога не си стояла с пластмасова чашка в ръка на улицата и въпреки това, даваш пари.

Парите може би създават по-специфични условия за възпитаването на деца. При всяко положение орговорността е на родителите. Финансовите средства не просто ей така се наричат средства. Това са възможности. В днешно време парите имат твърде важно значение за живота ни, че да ги принизяваме по такъв начин.

Струва ми се също, че твърде остро нападате Стиг. Човекът си каза неговата позиция и в интерес н истината е прав: всеки може да си пилее парите както реши. Вие тука го изкрахте най-долния егаси.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2012, 10:53 
Вазов
Аватар

Благодарил (а): 269 пъти.
Тази тема не беше ли за бебета? :shock: ... развалили сте хубавия разговор.

Аз смятам, че съм готова за дете, но с приятеля ми сме на мнението, че първо ще си завършим бакалавърската степен. Не живеем заедно, а той работи и учи едновременно -така не става. Трябва да си го гледаме ние, а не да хвърча на лекции и мама да го гледа и да се налага приятеля ми да спи у тях, защото бебето ще реве през нощта, а той е на работа следващата сутрин. Всичко ще бъде страхотно :) само че малко по-нататък в бъдещето. Засега имаме други належащи дела, гледаме да се справяме с проблемите и сме страхотна двойка. Заедно сме от 3,5 години - имали сме спънки, спорове и вече всичко между нас е ясно и гладко. Нямам съмнения в партньора си, той е идеален :cheers:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2012, 12:06 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Офф направете си тема за парите и материалното, аз искам да чета женки които се чудят дали им е време за бебе и се оплитат в логики и софистики...

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2012, 15:52 
Белодробна маниачка..
Аватар

Благодарил (а): 738 пъти.
The Stig написа:
assault написа:
Защото само човек, който не цени парите си, ще ги пилее на вятъра.Като да ги лепи по челата на някого в дискотеките или да си купува напълно ненужни неща само и само да каже, че ги има.Парите са благо, което трябва да се цени :idea: :wink:

Когато човек си изкарва парите има пълното право да прави с тях каквото си пожелае и никой няма право да му дава акъл или да го съди

Тук ще се съглася със Стигича. Ма в останалото доста прекаляваш, мдам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2012, 16:20 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 239 пъти.
Въх, тази тема ми напомни как наскоро сънувах, че съм бременна и ще раждам есента. :shock: :lol:
Прилично шокиращ сън беше, в който мислите ми се въртяха главно около това как ще го гледам това дете, докато уча.

Иначе сериозно - време за дете е, когато се чувстваш достатъчно емоционално зрял, както и когато имаш също толкова емоционално зрял човек до себе си. Когато си достатъчно наясно със себе си, понаживял се, понаиграл се, за да имаш какво да дадеш и възпиташ в това дете - а не да съжаляваш за пътуванията и излизанията, които не си направил, както и да не можеш да му обърнеш достатъчно внимание в най-важните му първи години просто защото тичаш от лекции на работа и обратно... Някъде наскоро четох как често младите двойки забравят, че когато решиш да си имаш бебе ти не просто се решаваш на бебе (което някак звучи лесно) - а и на дете, ученик, тийнейджър, зрял човек... Голяма отговорност е, доживотна. И въпреки че до момента яко сте изговорили темата за парите - споделям и моето простичко мнение. А именно - че някаква финансова сигурност е необходима. Дете се гледа на първо място с много обич, факт. Не са нужни купища пари и презадоволеност, но и без нищо нещата не са ок. Децата от много бедни семейства лесно се озлобяват на базата на това колко обикновени неща им липсват, свидетел съм била. Трябва да има наличие на една минимална стабилност, независимост и самостоятелност под краката на родителите. Под минимална разбирам да са завършили висше, да са започнали работа (дори и все още да им се налага да се опират до някаква степен на родителите си, няма как), да живеят самостоятелно.

Но в крайна сметка - съгласна съм и с другото мнение. За дете е време тогава, когато го направиш, нещата си зависят от конкретните хора и ситуация. Изгледи сънят ми да се сбъдне няма (слава Богу :lol: ), но и да имаше - в крайна сметка с достатъчно обич всичко се нарежда. Колежка на приятелка роди по Коледа например, в първи курс. Омъжила се е миналото лято, след завършване на гимназия. Взима си изпитите отлично засега, таткото работи и гледа бебето в Студентски и изглеждат доста щастливи. Организация и желание му е майката.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2012, 18:02 
Танцуващия с клавиатури

Благодарил (а): 4 пъти.
FloWersOfEviL написа:
The Stig написа:
assault написа:

Не съм казал на някого какво да прави с парите си.Просто за мен си боклук, който не може да осъзнае цената на нещата, които притежава. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2012, 18:12 
Неебателна.
Аватар

Благодарил (а): 806 пъти.
Я всички охладете страстите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2012, 19:43 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
assault написа:
FloWersOfEviL написа:
The Stig написа:
assault написа:

Не съм казал на някого какво да прави с парите си.Просто за мен си боклук, който не може да осъзнае цената на нещата, които притежава. :wink:

На база на какво прецени, че е боклук? На 5 мнения в темата ли? Как сметна, че не осъзнава цената на нещата, които притежава? Какви са тия неща и каква е цената им?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2012, 19:49 
Плиний Стари
Аватар

Интересно, ники, а по същата логика той как прецени по 5 мои мнения в темата, че поведението ми е "лицемерно и елитарно"? ;) Айде гледайте си работата, нито ме познавате, нито нищо. До неговото включване темата си вървеше хубаво и аргументирано.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2012, 19:50 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Ако не спрете да се карате, с Фак ще ви превземем темичката и ще стане наша ;)

Само тя да хапне малко и идва!

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 105 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Кога е време за деца? (отново)

[ Отиди на страница: 1 ... 4, 5, 6 ]

в Любов, романтика...

FloWersOfEviL

78

3476

02 Авг 2013, 21:15

zritel Преглежда последните мнения