Така първото, което е не е ясно дали преподавателят, който ни води на нас тази година английския, догодина ще бъде същият. Второ недей такива генерални изводи да правиш-щом няма да науча езика защо да избирам специалността... Ако наистина мислиш така по-добре се насочи към някои от филологиите в СУ, не са малко или към Балканистиката, там мисля, че се изучават няколко езика, но не съм напълно сигурна.
Първа година в момента съм Културология и не е лоша като специалност, но не мога да дам обективно мнение, поради факта, че ми беше компромисен вариант. От друга страна има доста голям интерес, няколко колеги са я записали като второ висше.
История не се учи много или поне до момента. Както спомената по-горе колегата- История на Древна Гърция е първият семестър и е задължителен предмет. Втория семестър същата преподавателка и асистентка водят История на Древен Рим, но вече като избираем предмет. Като цяло вторият семестър има повече избираеми от първия- ние можехме да изберем между антична философия, съвременна философия,изкуството на 20в, рим, бит и култура на ромите, социология /аз ходя на последните три и социологията ми е доста интересна/, но доколкото знам всяка година променят избираемите.
От задължителните първата година, първия семестъра изучавате ОПК-основни понятия в културознанието, което втория семестър преминава в ТК-теория на културата. Има още един задължителен предмет, който се изучава и двата семестъра, но е пародия и т.н. семинар- събираме се и обсъждаме с една асистентка културологични проблеми или примерно сега втория семестър представяме различни фестивали. Иии това е в общи линии.
Ако имаш още въпроси- питай : )