Дата и час: 16 Яну 2026, 11:27

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 234 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: House m.d.
МнениеПубликувано на: 17 Май 2012, 08:15 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Между другото, ми хрумна, че може да има и оптимистичен финал, наистина. Дори и в най-големите си кризи Хаус не е бил глупак. И не би рискувал
[Покажи] Спойлер:
да остави името си върху тия пакетчета, дето запушиха канала и направиха наводнението, камо ли пък да го стори нарочно, заедно с отпечатъците си, знаейки, че това ще го върне в затвора и ще му отнеме времето с Уилсън. По-скоро предполагам, че ще разчита, че Уилсън също би имал нужда от него и щом арестуват Хаус, би се подложил на химиотерапията, защото тя би удължила живота му и след като Хаус излезе от затвора, пак ще имат време заедно.
А и Уилсън е толкова добър, че би го направил дори и само за да не страда Хаус. И нищо чудно да се окаже, че туморът се повлиява добре от терапията и финалът все пак да е добър (и предизвикан от Хаус - може би накрая все пак ще успее да "изиграе" Уилсън). Това е нещо, което ми хрумна днес сутринта, та може и да са пълни глупости, но ми се струва логично, предвид факта, че Хаус винаги има план, никога не е бил идиот и никога не е оставял нещата просто така. Мда... и ще се окаже герой точно когато това е от значение - хем ще спаси приятел, хем фокусът ще се върне на него. Много ми харесва като вариант... да видим (пак казвам, при създалите се обстоятелства в последния епизод, аз така бих приключила филма - добре си подложиха в тая посока)!

А иначе снощи сънувах, че Уилсън се е свързал с някаква своя голяма любов от едно време и са се видяли и прочее и се оказва, че тя е бременна, а той умира, знаейки, че все пак ще има дете. Ама това би било твърде жестоко, защото не би имал възможността да го види дори.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Май 2012, 16:47 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Хмм, има логика в това, което казваш. Мен ми се искаше друго да коментирам. Сериалът вече се измести тотално върху Уилсън. Каквото и да се случва, само загатват за някаква промяна у Хаус, а такава все не се случва. Вече не остава толкова много до края на сезона, а аз искам да видя развитието на всичките персонажи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Май 2012, 18:40 
My kinda heaven
Аватар

Аз това още от предната серия го разправям - могат да прекръстят сериала на "Д-р Уилсън". И пак добре, че в последната серия поизместиха фокуса и към Хаус малко - с наводненията и всичко останало (писна ми да маркирам спойлери). Предните 1-2 серии бяха много по-зле.
Иначе... колко да остава до края - точно една серия идния вторник, ако не бъркам. И колкото по' мисля, по-логично, правилно и възможно ми се струва да разрешат ситуацията така, както предлагам аз. :mrgreen: Тъкмо Хаус пак ще я е изманипулирал и ще остане верен на себе си докрай.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Май 2012, 19:32 
Чалгар
Аватар

Това би било слаб финал. Не че ще е лошо, дори напротив, ама такива неща се случваха през целия сериал. Очаквам да е нещо по-различно и ми е странно как ще го съберат в един епизод. До този момент всичко все се завръзваше като изключим станалото с Уилсън. За другите ни дума, освен за Чейс, на когото отделиха част от епизод.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Май 2012, 21:38 
Чалгар
Аватар

Добре, този край е съвсем ОК за мен :)

[Покажи] Спойлер:
Мислих, че ще умре. При всяко положение смятах, че ще умре по някакъв начин заедно с Уилсън. Толкова много време очаквах все да се случи някаква промяна в него и в крайна сметка, дори малко да не разбрах как стана, тя се случи. Може би не е най-оригиналното решение това да инсценира смъртта си, но наистина е начин да започне нов живот, който при всяко положение не би имал нищо общо с досегашния, имайки предвид, че няма да е лекар.

Е, Чейс получи мястото, което предвиждах за Тауб и всъщност така може би пасва повече. Самият Тауб получи това, което най-много му отиваше през сериала. Очаквах нещо да се случи и с дамската част от екипа, но вероятно и така са си е ОК. Можеше да доразвият и повече героите и краят можеше да е по-ефектен, но това си е съвсем наред.

Самият епизод беше малко зле направен. Едва ли някой си е помислил, че Хаус наистина е умрял, но не в тая хитрина се криеше разковничето според мен. Това с горящата сграда не го схванах пък изобщо.

Сега като се замисля можеше да измислят и друго. Да направят някакъв по-хитър план, който никой да не очаква и по някакъв начин да го осъществят с Уилсън. А можеше и Хаус просто да умре, но по някакъв начин с отношението, което имаше от предните сезони - арогантен и сакрасгтичен. Ама той пък винаги е отричал самоубийството.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Май 2012, 09:31 
My kinda heaven
Аватар

В началото на епизода бях толкова отегчена, че ми идеше да превъртам цели сцени. То мудно, то скучно, то... абе, откровено тъпо ми се видя. Моментът с надрусването и последващите доста логични, обмислени и навременни действия ми беше малко нагласен, ама карай.
Истината обаче беше в последните 8 минути и признавам, че намирам финала за изключителен.
[Покажи] Спойлер:
Хаус нямаше как да избегне проблемите, които беше създал - при всички случаи щеше да се наложи да отговаря за тях и това щеше да отнеме от времето му с Уилсън. Никой нямаше да го остави да му се размине. Освен това, Уилсън очевидно нямаше желание да реализира каквито и да било планове с него, така че нямаше как да го замеси в каквото и да е. И, което всъщност е най-главното за мен - Хаус буквално жертва живота си за човека, който значеше най-много за него през цялото време, когато всъщност бе наистина важно да го стори. Защото след смъртта на Уилсън би му било практически невъзможно да се занимава отново с медицина, при условие, че е "мъртъв", без наистина да свърши в затвора. А медицината винаги е била живота му. Така че да, Хаус беше задник в продължение на 8 сезона на тоя сериал и се прояви като страхотен човек и приятел, когато бе нужно.
Яд ме е за Уилсън, защото продължавам да твърдя, че с него умира идеята за безвъзмездното добро, за доброто, което просто не би могло да бъде друго и не зависи от обстоятелствата. Но финалът беше повече от достоен, признавам. С предпоследната песен пак ме разплакаха, защото утре е годишнина от смъртта на много важен за мен човек и беше немислимо да не си спомня за него, докато я слушам. А с последната ме разсмяха, защото си беше гавраджийска, точно като Хаус.
Колкото до останалите - хубаво беше да видим, че животът продължава пълноценно и без Хаус, а жените в екипа... то нямаше кой знае каква история около тях, че да им отделят специално внимание. Сценаристите не се бяха потрудили да им изградят образите изобщо - че тя Мастърс беше по-завършен образ, отколкото тия двете.

И - то това не е спойлър - обаче в края на епизода Уилсън беше невероятно секси. Честно бе, като жена го казвам. Той че винаги ми е бил слабост - така е, да. Обаче ако преди беше просто чаровен, сега наистина беше... hot! :)

Та така... краят на една ера. Заслужен, адекватен, доста навременен, защото наистина бяха почнали да издишат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Май 2012, 15:58 
Чалгар
Аватар

Само дето някак изглеждаше едвам набутано в една серия. Можеше и да го разширят малко.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Май 2012, 18:13 
My kinda heaven
Аватар

Е, то реално не се случи кой знае какво през първите около 36 минути, така че и една серия му беше много на тоя финал. Началото ми беше смертно скучно просто. Спокойно можеха да оставят тая серия и в 15 минути, ама нали трябваше да има tribute и към останалите актьори от предните сезони, та айде... Иначе всичко, което трябваше да стане, си стана баш в края - доста внезапно, какъвто е и Хаус. Рязък, непредвидим... хареса ми, хич не трябваше да отделят повече време.
А преди малко четох коментарите в Замунда. Тия хора ще ме уморят. Огромна част от тях изобщо не са разбрали защо финалът беше такъв.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Май 2012, 09:06 
Чалгар
Аватар

Хах, и аз ги четох, защото ми беше интересна реакцията на хората. То това нещо се случва след края на всеки сериал, който гледам. Какви ли не малоумни коментари съм виждал и понякога се чудя, дали тия хора изобщо са гледали същия филм, който и аз.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 234 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16