|
Да, ама за електрошока ти трябва много близко разстояние. Пък аз поне не изгарям от желание някакъв психар да ме доближава. Донякъде важи и за спрея, но все пак... Обаче има и друго - трябва наистина ръката ви да е на него, за да можете да реагирате. Щото иначе уйде коня у ряката - да не говорим и че неизменно в такава ситуация има стрес, който може и да ви скове. Мен веднъж са ме следили - беше през нощта, на пуста и неосветена улица в Стара Загора и сега много, ама много съжалявам, че не съм имала спрей или тийзър, защото се оказа, че е бил бившия ми (тогава все още настоящ). Сега щях да разказвам тая история с умиление, защото той заслужаваше поне лют спрей в очите, задето ме изплаши така (обяснението му беше безумно, но историята е дълга). А аз само му вдигнах скандал и не мисля, че той изобщо разбра защо му викам и какво толкова беше направил. И веднъж на спирката на Орлов мост някакъв ме заграждаше много неприятно, ходеше след мен, накъдето и да мръдна и ме гледаше много втренчено непрекъснато. Това може и да съм го разправяла, де - но добре, че беше посред бял ден и имаше много хора, а мой близък приятел работеше наблизо и му се обадих по телефона, че ще мина да го видя, та като отидох, му обясних за какво става дума и се позабавих малко. Като излязох, онзи го нямаше. Преди месец пък един пиян психар налетя на бой на мен и на баща ми - добре, че татито понякога умее да пази присъствие на духа и не го смля. Обаче онзи си беше плашещо агресивен. По-лошото е, че май ни е съсед, живее сравнително близо (в магазина, в който започна случката, казаха, че бил редовен там и винаги си търсел с кого да се заяде и налитал на бой без причина).
Ботъмлайн - всякакви ги има. Ами дано не се случват страхотии, че ако е писано да става, ни спрей, ни тийзър могат да помогнат, ако се ошашкате или нямате време да реагирате. Тичате, викате, може и свирка да си носите (сериозно, привлича вниманието и онзи като нищо ще избяга).
_________________ "Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
|