Дата и час: 19 Яну 2026, 10:58

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 66 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: AIESEC - дали си заслужава да бъдеш член?
МнениеПубликувано на: 29 Фев 2012, 21:38 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте!
Първо искам да се обърна към модераторите, знам, че има цял отделен форум, свързан с AIESEC, но понеже там има точно 7-8 теми и не повече от 5 мнения, реших да пусна темичката тук. Надявам се да проявите разбиране и да оставите темата, може в някой по-късен етап от развитието на темата да не коментираме само AIESEC, а повечето студентски НПО-та.

Сега обръщение към останалите драги съфорумци :D.
Съвсем наскоро разбрах за съществуването на тази организация, явно огромната рекламна кампания, която са подхванали из всички университети е подействала щом разсеян тип като мен успя да ги забележи. С помощта най-напред на гугъл, а после и на приятели и познати реших да разуча организацията доколкото мога. В момента тече нещо като записване за членство, та ми е интересно дали наистина си заслужава?
Определено организация като AIESEC ще изглежда добре в CV-то ми, но моята идея е по-скоро дали ще успея да науча нещо полезно там. Нещата, които пишат за себе си във всичките си сайтове звучат наистина добре, организират редовно тренинги, семинари и конференции, забелязах, че и немалко световни корпорации са партньори на AIESEC. Единственото, което ме притеснява е, че в интернет не намерих мнения за организацията, които да са от независими източници. Още по-странното беше, че не намерих и негативни мнения за организацията. Прекарах няколко часа в търсене и негативните мнения за АЙСЕК, които намерих бяха не повече от 4-5. От приятели и познати също не успях да науча почти нищо. Членове на организацията мога да намеря, но те едва ли ще ми кажат нещо по-различно от написаното във всеки Айсек сайт. Идеята ми е просто да си изградя някакво що годе балансирано мнение преди да се пробвам с членство.

Мъдро е казал народът, че "много добре не е на добре", затова се обръщам към вас. Моля, споделете своето мнение, независимо дали сте бивш,настоящ, бъдещ член, или просто ги знаете като страничен наблюдател. Предполагам темата е интересна не само на мен, може дори по-късно да обсъдим и други неправителствени организации, водени от студенти.

Отново се извинявам на модераторите за неудобството, което причинявам, ако все пак решат, че мястото на темата не е тук, нека не я трият, а просто я преместят, по възможност да не е в 9-та глуха, където ще си пиша само аз :). :drag_01:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: AIESEC - дали си заслужава да бъдеш член?
МнениеПубликувано на: 29 Фев 2012, 22:41 
Кин Арад
Аватар

Благодарил (а): 334 пъти.
Най-добре се пробвай и виж дали ще ти хареса, нищо не губиш. Действително има какво да научиш, ако имаш желание.

П.П Била съм в AIESEC.

Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2012, 09:59 
В началото бе словото
Аватар

Хах, мерси за съвета, ама аз по-скоро се надявах да споделиш впечатления от организацията, какво ти харесваше в нея, какво те дразнеше, защо си я напуснала и т.н. Най-малкото ти си може би първият бивш член, с който разговарям и твоята преценка би била много по-точна от тази на настоящите членове или на странични наблюдатели :).

И не е така, да нямам какво да губя. Мога да загубя време и усилие, просто искам да знам дали си заслужава. Никак не ми се ще да загубя 2-3 месеца, вършейки работа за AIESEC (а аз доколкото знам се работи много) и накрая да се окаже, че съм си отделял от времето и усилията за тоя дето духа :D.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 02 Мар 2012, 22:36 
Аз - ок, ти - Слабеев.
Аватар

Благодарил (а): 45 пъти.
Т'ва ония със сектантските танци ли бяха? :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 02 Мар 2012, 22:44 
A Soul Lost in Endless Time
Аватар

Благодарил (а): 249 пъти.
Да, и накрая се изпозастрелват. Не всички, за съжаление... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 02 Мар 2012, 22:49 
Аз - ок, ти - Слабеев.
Аватар

alter ego написа:
Да, и накрая се изпозастрелват. Не всички, за съжаление... :lol:

Хахаха, не знам, няколко мои познати "засмука" тая организация, така и не разбрах какво точно правят.
Само общи приказки за лийдършип, соушъл импакт, бъдещи лидери и не знам си какво. Бат' промивката става.

За мен лично с танци и семинари, на които се говорят общи приказки трудно се става лидер, ама щом ги кефи хората, те си знаят.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 03 Мар 2012, 00:31 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Извинете ме за скромното мнение, но какви "бъдещи лидери" в държава ръководена от групировки, лобистки кръгове и обръчи от фирми? На какво ще си лидер?

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 03 Мар 2012, 00:34 
Форумно зомби
Аватар

Благодарил (а): 739 пъти.
Kristo написа:
Извинете ме за скромното мнение, но какви "бъдещи лидери" в държава ръководена от групировки, лобистки кръгове и обръчи от фирми? На какво ще си лидер?

На биологична единица овца.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 03 Мар 2012, 00:35 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Angel_N написа:
Kristo написа:

На биологична единица овца.

Дедо ми е бил. Не било толкоз яко като в приказките. Или вицовете.

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 03 Мар 2012, 01:36 
Аз - ок, ти - Слабеев.
Аватар

Kristo написа:

Е, те си мислят или, че ще са на ръководна длъжност в някоя световна корпорация или ще са смели лидери предприемачи, които ще развият малкия си бизнес до световна величина :mrgreen: .

Отделно от това, 90% са там от чист CV егоизъм.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Май 2012, 11:44 
В началото бе словото
Аватар

Ок, от известно време съм член на AIESEC. Реших да напиша отговор по темата, един вид да я доразвия.

Накратко казано, съм с много смесени чувства към организацията. От една страна за тези два месеца научих доста важни неща, които ще ми помогнат, смятам, ако в бъдеще искам да започна свой бизнес или взема ръководна длъжност в някоя компания, научих много за това какво са т.нар. soft skills, научих много неща от света на мениджърството и предприемачеството. От тази гледна точка смятам, че AIESEC ми помогна доста.

Това, което не ми харесва в организацията е, че тя се управлява изцяло от студенти, което си има сериозни минуси. Работата наистина е много, на организационно ниво не всичко е изпипано както трябва, отделно от това ако искаш да се занимаваш сериозно с AIESEC ще ти се наложи поне малко да забравиш за лекциите в университета. Наистина не може двете да се съчетават добре, в крайна сметка човек избира или едното, или другото.
Малко се шокирах от т.нар. AIESEC култура, по конференции е забавно, играят се игри, има песни, танци, като цяло забавления големи, но понякога се стига до големи крайности. А след една такава "крайност" от снощи вече сериозно се замислям дали организацията е на това сериозно ниво, на което се представя, че е.
Накратко снощи в ресторанта на СУ - "Яйцето" имаше парти на AIESEC, чиято тема беше "бал", всички трябваше да дойдат с облеклата си от бала и да се пресъздаде леко абитуриентска атмосфера. Всичко беше добре, докато не видях следното, като прилагам снимков материал:

Качвам снимките на няколко пъти, съжалявам за поредните постове.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Май 2012, 11:53 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
:lol: :lol: :lol:
Хората, които са на снимките, вероятно няма да са особено щастливи от факта, че са изложени на показ в публичен раздел на форума на СУ :lol:
А и, честно казано, в момента ми е твърде смешно, за да разсъждавам върху въпроса дали на тези кадри мястото им е тук изобщо. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Май 2012, 11:55 
В началото бе словото
Аватар

Снимките са качени във фейсбук, в страничката на event-а. Достъпни са за свободно сваляне от всеки.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Май 2012, 11:56 
Гутенберг
Аватар

Благодарил (а): 193 пъти.
Да не те отчайвам, ама това "сериозното" и "оргазнизационното" ниво дето го очакваш и в най-висшите държавни ръководни органи го няма, камо ли в студентски организации... на теория и на хартия сме перфектни мениджъри (като цяло българите имам предвид), ама като дойде ракията и... страшни неща стават. Тия снимки са културни даже.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Май 2012, 11:58 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
slighter написа:
Тия снимки са културни даже.

В сравнение с разни други неща, които съм виждала аз, да, определено...:lol:s

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 66 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща