WeeDichou написа:
Kristo написа:
Винаги има решение - хващате самолета за Сомалия, където държавата не взима нищо като данъци и си живеете царски.
За съжаление...и там събират данъци.
Но...насам-натам, където данъчното бреме е по-ниско, бъди сигурен...животът наистина е по-царски.
Е па, пиратите по кой закон плащат данъци?
В съвсем необвързана мисъл: Много ме дразнят типичните български черти, но ще се спра на 1 конкретна - държавомразието. Искаме образование, искаме пътища, искаме здравеопазване, работа, високи доходи, добри пенсии, сигурност, ред и правосъдие. А откъде ще дойдат парите? Ако не помните, вече избрахме да нямаме добиви в Добруджа и варианта Кувейт, където тия горните неща са безплатни отпада.
Държавата не е виновна, че не е богата, Аспарух не е мислил къде да се заселва с цел да прави офшорна държава или петролен султанат. Всичко зависи от това, ние какви пари ще плащаме като данъци и хората, които ще избираме да ги управляват.
Едното не може без другото - не можеш да гласуваш постоянно (и по стара традиция - всеки път за различна партия) и да не си плащаш данъци. Или обратното - да си плащаш всичко, но да гласуваш за идиоти. Не ми давайте примери с по-развити държави, там манталитетът е друг - хората са социално-отговорни на 2 нива - плащане на техните задължения и правилно ползване на техните права. В България не съм видял масово да се прави това. Щото просто ни е далече от културата и комфорта. Винаги държавата е виновна, правителството, масонските ложи, Бойко, Царя, Ахмед Доган. А всички тези пионки ги избираме ние, не ги назначават от Марс. Ако искате държава без данъци, бъде готови сами да си извозвате и балирате боклука, сами да се лекувате, сами да се образовате и като останете без работа, да минете на магистралата за някой и друг лев или турска лира.
Изборът е ясен - ако ще има държава България, трябва да всеки да има и да ползва правилно правата и задълженията си. Ако не искате, има около 200 други държави, повечето от които нямат нищо против евтина работна ръка.