Айде, той Барб май не се е мяркал напоследък, няма да го скандализирам твърде със следващите линкове, ама като заговорихме за български тенори, няма как да не споделя тези клипове (два от трите съм пускала по-рано, знам, но сега намерих и изпълнение на Андреев - малко преди финала нещо съвсем не е тъкмо ама накрая се стегна, когато всички са наострили уши и чакат финала):
Костадин АндреевКамен ЧаневМартин Илиев (абе, звучи ми като във фуния малко. Истината е, че не съм го чувала да я пее наживо, но до мен са стигали отлични аудио записи. И сега пее една идея по-светло, струва ми се - което, предполагам, е добре. Все пак, скъсаха се да го канят в Националната опера и много му се радвам на успехите, а гласът му си е все така характерен. Аз снощи си дадох сметка що го харесвам като тенор - ми щото не успяха да му избият докрай баритоновото начало, затова

Не, шегата настрана, просто неговия глас не мога да го сбъркам, много му е характерна "блендата", както е станало модно да се говори напоследък).
А сега ще лягам и няма да ви тормозя повече с Пучини тая вечер. Иначе и трите записа си имат кусури, но аз поне и трите изпълнения ги харесвам в една или друга степен.
С Корели не можеш да ме спечелиш, така и не го харесах, ако и да звучи точно "мъжки". А Доминго тия дни се скъсах да го въртя в "Amor ti vieta", нещо бях позациклила, та сега не ща ни да го чувам, ни да го виждам. Иначе тоя запис го знам, съгласна съм. Не казвам, че Камен е по-добър от Доминго, но мисля, че е най-доброто, с което разполагаме в момента. И то колко разполагаме, като пее в чужбина... Аз обаче се кефя, че много плюха Мартин, а в момента пее, та пушек се вдига и ония, дето го плюха, сега злобеят тихичко, щото им се свършиха аргументите. Ама нека, нека.