|
Ееее, Милена, не си съвсем права. Не става дума да търсиш и да се оглеждаш с идеята да си намериш друг, който да е по-...,, за да си грабнеш шапката и да отпрашиш към залеза с него, а че когато си с някого, това не значи, че си ослепял за обективните качества и характеристики на хората (поне не задълго). За да не давам пример с теб, защото Интернет яде интонацията и може да прозвучи кофти, ще дам пример със себе си - би било лицемерно да твърдя, че не се сещам за мъже с по-атлетично тяло от приятеля ми. Или за мъже, които са по-начетени от него. Или за мъже, които слушат повече опера от него. Но те не ме привличат, просто признавам фактите. Не знам дали някога ще срещна мъж, който да ме привлича повече от него - досега не съм, ама пък сме заедно само от година и половина. Сигурно ако останем заедно, след 20 години може и да съм срещнала такъв. Въпросът е, че не се виждам да се грабна с него, само защото в дадено отношение е по-... от мъжа ми. Щото мъжа ми го обичам, щото с него имаме обща история, която си градим всеки ден и защото и той ме обича. А това не струва колкото един ударил те хормон (или колкото "звездите ми го говорят" по отношение на някого). С което - пак казвам - не бих отрекла, че въпросният друг мъж е привлекателен, защото би било лицемерно. Разбира се, тук е момента да кажа, че съм убедена, че и мъжа ми се сеща за някоя по-красива, със сигурност за някоя по-слаба, за някоя, която обича да излиза с приятели по-често, за някоя, с която имат повече общи интереси, а вероятно и за някоя по-умна. Не сме си го говорили, но не е сляпо момчето. Не знам дали има някоя, която намира за по-привлекателна или интересна, но предполагам, че ако сега няма такава, все в един момент ще срещне. Само се надявам и неговото кредо в това отношение да е като моето, да не берем ядове на стари години, ако това се случи.
Анди, да ти кажа как е било в единствения случай, когато "звездите са ми го говорили" - мъж, който ме привлича по изключително странен начин. Не е Томас Гибсън (щях да пиша Брад Пит, ама него не го харесвам), ама на', привлича ме. В разговора ни не само знае какво и как да каже, ами и усещам някакви знаци (като начин на мислене), дето ми се виждат много уникални и близки до моето възприятие за света. И си викам: "Абе, дали не ни е писано така... лекинко... да сме заедно?" Аз тогава бях сингъл, та нямаше да е особена драма да пробвам, но се отдръпнах и днес не съжалявам. По-скоро отдавам случката на странно стечение на обстоятелствата. Мисълта ми беше, че това ми се струва логичен механизъм за случване на нещата, още повече ако си във връзка, която те кара да се шашкаш от бъдещето (т.е. ако нещата са станали сериозни и почваш да мислиш как до края на живота си ще си с тоя човек - и изведнъж - оппа...)
_________________ "Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
|