AlexCardo написа:
Имам два въпроса относно изпита по Обща икономическа теория при Русчева и Конджов.Първият е възможно ли е изпитът да се вземе изобщо без записките от самите лекции и упражнения,а с отлично преминаване на материала от двата черни учебника по микро и макроикономика?
Другият ми е - ако в лекциите и упражненията са дадени неща,които в учебниците ги няма,но са важни и влизат в подготовката за изпита - то има ли човек в София в момента,който да си пази записките и може да ми ги даде да ги прегледам за изпита?
Мерси предварително.
Искам да ви попитам също така с колко невзети изпити може да се продължи във втори курс ?Има ли възможност изпит,който съм положил през първия семестър (Обща теория на държавата ) да го положа пак през септември с цел повишение,а не поправка ?С един невзет изпит няма да е проблем да се кандидатства за общежитията,нали ?Нали при такъв случай се смята пак общия успех с оценка 2.00 по изпита,по който си скъсан,а в случай че го вземеш септември се смята с новата оценка ?
Мерси предварително,очаквам отговори

.
Такааам:
1. Изпитът Може да се Вземе без лекции и упражнения - това е повече от ясно. Дали ще е с 6 или 5 е съвсем друга тема, но по мое мнение, ако си разбрал нещата, и за хубава оценка няма да имаш проблем - изисква се мислене за голяма доза от въпросчетата, а не просто знание на теорията.
2. Можеш да "влачиш" само 1 изпит - т.е. да бъдеш записан условно ( и тогава да - би трябвало успехът ти за общежитие да се смята с оценка 2). Ако си бил скъсан на редовната дата и после си го вземеш на поправката, нямаш проблем, ще си те запишат "безусловно"

3. НЕ можеш да се явяваш на повишителни!
4. Ако си вземеш изпита септември, единствената оценка, която някой ще вижда и зачита е тази от поправката. С нея ще формираш бал и за общежитие, и за стипендия

Надявам се да съм ти била полезна