LittleBlackStar написа:
Ами аз мислех, че и двете се отбелязват, защото на изпита по журналистика от 1-вата сесия така ни посъветваха да направим.
Изпита по Журналистика от първата сесеия няма общо с темата!

Съжалявам за тона ми, но мисля че е безпредметно да подвеждаш кандидатстудентите на база лични предпочитания на асистенти и преподаватели, проверяващи изпитни работи от учебна сесия. Все пак оценявам поста ти и ти благодаря!
Pisobella написа:
Беловата може и да не отбелязваш, но черновата задължително. И по принцип черновата не се гледа изобщо - не се чете, не се преглежда, нищо. Затова там може да си драскаш, рисуваш, правиш каквото искаш..
Благодаря ти за изчерпателния отговор, който напълно се покрива с моята информация. И все пак, може би е необходима друга тема, остава въпросът свързан с драсканиците и знаците, които могат да доведат до анулиране. Мисля, че има противоречие в правилата на СУ по този въпрос и аз лично смятам, че единствения начин да избегнем вероятността, черновата да бъде повод за анулиране, е тя да бъде на отделни листи и да не влиза в така наречения "свитък" за писане на работата. При поискване обаче на отделни листове и заверка с печат, квесторите отказват, като продължават да твърдят, че черновата се пише в "свитъка". До колкото знам от моите преподаватели, черновата също се преглежда от проверителя. Твърдението, че "никой не я гледа" е меко казано наивно, защото "тя" най-малкото не е на отделни листове, а когато "я" разглеждаме в контекста на "анулирането в следствие на употребени знаци и символи" може да установим, че черновата съдържаща схематичен план с тиренца, стрелки, ограждащи думите окръжности и т.н. представлява ходене по тънък лед от страна на кандидатите.
Аз съм далеч от мисълта, че организаторите и авторите на правилника за реда и оценяването на работите, са допуснали лека небрежност по този въпрос!
"Какъв идеален начин за анулиране с цел повече 30-толевки на редовния изпит!" Извинявам се за клеветата, може би, споделям гледната точка на мои познати.