Дата и час: 12 Апр 2026, 19:05

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 976 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 66  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2012] Английски език
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2012, 15:19 
Somnium
Аватар

Благодарил (а): 30 пъти.
Аз да питам...Значи тестовите въпроси са 50,до тук добре. А после колко точки се дават за диктовка и колко за райтинг? Изобщо точките за какво и къде се дават,че тая инфо не я намерих.

“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2012, 15:21 
Magnolia
Аватар

Благодарил (а): 374 пъти.
Sols написа:
Аз да питам...Значи тестовите въпроси са 50,до тук добре. А после колко точки се дават за диктовка и колко за райтинг? Изобщо точките за какво и къде се дават,че тая инфо не я намерих.

15 за диктовка (като всяка грешка ти сваля една точка) и 25 за райтинг :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2012, 15:22 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
15 - диктовка
25 - есе

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2012, 15:37 
В началото бе словото

Значи макс. брой точки е 90! Кой ме плашеше мен със 100?! :D Иначе reading-a е наистина много tricky. Текстовете са лесни, аз например няма дума, която да не знам от тях. Изобщо много разбираеми са, ама такива малоумни и подвеждащи въпроси има, че .... Спомням си един където в текста пишеше, че той влиза 3 без нещо в сградата, излиза 3 и нещо...и накрая въпрос-Колко време е стоял вътре(15 мин, 30 мин..айде часовете отпаднаха като вариант)? Ми аз трябва да гадая ли 3 без колко влиза и 3 и колко излиза?!...тцтц

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2012, 15:57 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Хаха и аз го помня това въпросче. Мисля,че другият отговор беше от сорта на "няколко минути", така че и той не се връзваше, но наистина понякога са подвеждащи. Мен лично есето ме притеснява... Не че са малко 40 минути, но не мога да започна да пиша направо на белова и да е подредено и без драсканици по него, дано имаме късмет с темите поне :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2012, 16:03 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 22 пъти.
Сънчо написа:
Хаха и аз го помня това въпросче. Мисля,че другият отговор беше от сорта на "няколко минути", така че и той не се връзваше, но наистина понякога са подвеждащи. Мен лично есето ме притеснява... Не че са малко 40 минути, но не мога да започна да пиша направо на белова и да е подредено и без драсканици по него, дано имаме късмет с темите поне :D

Есето не е ли 50 мин? Някъде бях прочела, че вече есето е 50 минути.. но знае ли човек!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2012, 16:11 
Somnium
Аватар

Благодарил (а): 30 пъти.
50 е есето. И да,мен също ме плашеха със 100 точки,точно за това попитах. Мен гадните error identification ми тровят живота и за късмет тоя компонент е с най-много въпроси,другите са се по 10. Поне според моята книжка де.

“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2012, 16:12 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 23 пъти.
За есето не знам защо, ама в сайта на СУ пише, че е 50 мин., а в книжките 5 real tests пише, че е 40 мин.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2012, 16:29 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 3 пъти.
Увеличиха времето за есето с 10 мин, т.е. сега е 50 минути общо. Мисля, че е от тая година

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2012, 17:03 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 2 пъти.
в книжката от 2012 година пише , че есето от 2009 насам е 50 мин. еххх да ги нямаше тия ограничени минути екстра щеше да е .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2012, 17:11 
В началото бе словото

Ер Малка написа:
Добре, знам, че въпросът ми е изключително малоумен, но ще си го задам, срам- несрам, пък вие няма да ми се смеете много :mrgreen: От еръра има следното изречение:

Tropical rain forests contain the world's greatest treasures: countless species of plants and animals, oil, rubber, precious metals; there are also a great number of medicinal plants which have a very high market value.

В отговорите е дадено, че няма грешка, а това are беше една от подчертаните възможности, която аз отбелязах за грешна. Защо не е? Не трябва ли да е is? Нали се отнася за great number, а не за medicinal plants... :roll:

there are в случая е абсолютно правилно ,прочетете си правилата за използването на думата number ,че е дълго и не ми се пише,просто потърсете.Но да знаете вярно е ,в изречението няма грешка ,като има такива случаи ,в който се съмнявате да знаете не казвайте че авторите са объркали въпроса ,шанса за това е 1 към 1000,просто се замислете по добре и ще откриете къде сте сгрешили.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2012, 18:32 
Magnolia
Аватар

Благодарил (а): 374 пъти.
merrick написа:
,като има такива случаи ,в който се съмнявате да знаете не казвайте че авторите са объркали въпроса ,шанса за това е 1 към 1000,просто се замислете по добре и ще откриете къде сте сгрешили.

Казах, че не е невъзможно да е объркано, не съм казала, че са ми виновни авторите. Не съм писала тук, защото ми е кеф да ми се нахвърлят съфорумци като теб, а защото съм се замислила "по добре" и не съм разбрала въпреки това. Затова питам. =]
А грешката къде е, разбрах и без безценната ти помощ. Благодаря ти все пак.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2012, 21:17 
В началото бе словото

Ер Малка написа:
merrick написа:
,като има такива случаи ,в който се съмнявате да знаете не казвайте че авторите са объркали въпроса ,шанса за това е 1 към 1000,просто се замислете по добре и ще откриете къде сте сгрешили.

Казах, че не е невъзможно да е объркано, не съм казала, че са ми виновни авторите. Не съм писала тук, защото ми е кеф да ми се нахвърлят съфорумци като теб, а защото съм се замислила "по добре" и не съм разбрала въпреки това. Затова питам. =]
А грешката къде е, разбрах и без безценната ти помощ. Благодаря ти все пак.

добре ,няма нужда да бъдеш груба и иронична ,само се опитах да помогна и да дам съвет,съжелявам ако нещо съм се изразил лошо .Успех от мен

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2012, 21:33 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 16 пъти.
merrick , ами грубичко си прозвуча-да.Все пак тук сме се събрали ,за да си помагаме..Предполагам Ер Малка последните дни се е 'спукала' да решава тестове (както и правим много други де) и е нормално вече да 'дава фира'.Нека подхождаме с разбиране един към друг :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2012, 21:35 
В началото бе словото

zlatina_dosheva написа:
merrick , ами грубичко си прозвуча-да.Все пак тук сме се събрали ,за да си помагаме..Предполагам Ер Малка последните дни се е 'спукала' да решава тестове (както и правим много други де) и е нормално вече да 'дава фира'.Нека подхождаме с разбиране един към друг :P

да така е ,успех и на теб и на всички други

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 976 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 66  Следваща