Дата и час: 17 Яну 2026, 07:49

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Език
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2012, 17:03 
В началото бе словото

Благодарил (а): 2 пъти.
Здравейте!
От доста време с колегите ми се чудим дали Английският език влиза в успеха за общежитие и стипендия за 2-ри курс инженерна физика. Тъкмо се бях наканила да ходя да питам в отдел студенти, те пък излезнали в отпуска. Може ли някой от горните курсове, които е запознат и е сигурен дали оценката от езика влиза или не в средния успех точно за тази специалност да го обяви тук? :? Езика освен в учебния план и в програмата ни не присъства никъде из СУСИ- то - това може ли да означава, че не влияе на успеха? :scratch:
Благодаря :!:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Език
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2012, 17:47 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 88 пъти.
Не съм запознат конкретно и не съм сигурен, но мога да тълкувам Учебния план. От него се вижда, че дисциплината е сред задължителните. Следователно би трябвало оценката (в случая текуща) да участва във всички изчисления на успеха. Не би се взела под внимание единствено, ако курсът беше факултативен.
От друга страна е доста странно, че тридесетте кредита се събират без спорта и езика.

Това, че дисциплината не е регистрирана в СУСИ, не означава, че оценката не се взема под внимание. Вероятно все още не е внесена.

Най-сугурно е да попитате в отдел Студенти. Вече можете да направите това, защото от днес инспекторката е на работа. :D Вече бях там.

П.П.
Прегледах учебния план от страницата на факултета. Това не е оригинала, а преработена за удобство на студентите версия, в която липсват някои детайли.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2012, 17:09 
В началото бе словото

Вече разбрах каква била работата! :compress: Ще обясня на бързо за всички, които могат като мен да изпаднат в заблуда. Значи оценката от езика влиза в успеха (тя е текуща) като изпита бил задължителен за всички, а самото присъствие на лекции било факултативно т.е по желание, за това и курса се води като избираем в СУСИ. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2012, 14:34 
В началото бе словото
Аватар

В отговор на въпроса: да, оценката е балообразуваща за стипендия и общежитие.

Възникна ми обаче въпрос, или по-скоро пожелание. Кога във ФзФ ще започнат регулярно да се появяват дисциплини, четени на английски? В началото знам, че ще е шок и за студенти и за преподаватели, но това сериозно може да вдигне нивото на реализация, броя студенти и, не на последно място, според мен ще повиши количеството и качеството на публикациите от страна на преподавателите във факултета. На всичкото отгоре, до колкото ми е известно, заплащането за преподавателите на час се удвоява при преподаване на език, различен от български.
Друг положителен ефект ще бъде по-голямото присъствие на чуждестранни студенти, а това може да донесе допълнителен престиж на факултета и на университета

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ]