SevenDayS написа:
Страхотни дебати водите, обаче

Училищетото е държавна институция и навсякъде заплатите са едни и същи, независимо какъв предмет предаваш. Има стартова заплата, която расте всяка година заради натрупания стаж. Има и някакви точки, които ти носят по 7 лв. към заплатат - за извънкласни мероприятия, интерактивни методи в предаването и т.н.
Класната ми имаше близо 25 год. стаж и взима по 1200 лв. чисто всеки месец!
Не се излагайте, малоумници! Досега няма да кажа нищо повече. Пращайте админи и модератори, ако искате да ме предупреждават. Нямаме кабела за качване на снимки от телефона на компютъра. Сега заради вас ще слизам специално до града, за да пратя на някого снимката. А тя е фиша на майка ми за последната й заплата. Брутната сума е 863.94, но там има над 120 лева лекторски(което значи, че е преподавала извънредно), а и на всичкото отгоре към този месец са зачислени и парите й за тримесечието по програма У.С.П.Е.Х., които са 120 лева за тримесечие. Тя тях ги е получила на ръка, затова са удържани. В крайна сметка срещу "Редов.аванс" стои сумата от 150 лева, а срещу "Банкомат", което е редовна заплата, пише 407.57... Това са 557 лева чисто. Както и да го въртите, каквито и сметки да правите, 863 лева брутно СА ПО-МАЛКО от 1200 лева чисто. Извинявам се на повечето потребители, но някои наши бъдещи колеги(опазил господ) изглежда, че имат нужда да им бъде обяснено доста подробно...
В крайна сметка учителската заплата зависи от стаж, квалификация(майка ми има две висши образования, това не бива да се изпуска в пресмятането, добавя някой лев), евентуални лекторски, дали си класен. А това с точкуването е вярно, че го има. То зависи от стаж и разни успехи през годината. Парите там обаче са средно 300-350 лева и се получават еднократно.
Така че, драги ми смехурковци, не говорете наизуст, защото ставате смешни!
П.П.: Довечера обещавам, че ще имате снимката. Сега излизам, за да намеря някого, на когото да я пратя на телефона, а той да ми я препрати. 45 минути ми е пътя до града. Какви лоши неща ме карате да правя, ей... Хайде, че както щях да довърша изречението, можеше и да не остана за дълго във форума.
Използвайки определения от рода на "малоумници", аргументите ти не стават по значими. Точно обратното. Мери си приказките, за да не изядеш някой шамар.