Дата и час: 07 Апр 2026, 08:34

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 452 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 31  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2012] Кандидати за Право
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2012, 21:25 
Танцуващия с клавиатури

Благодарил (а): 4 пъти.
Първи семестър 3 задължителни изпита
Обща теория на държавата, Международни отношения, История и право на българската държава.Реално само последният изпит е по-труден и то защото е устен и е субективен.При другите с макс 1 седмица подготовка може да се изкара и отлична оценка.
Втори семестър-4 задължителни изпита
Обща икономическа теория, Римско частно право, Обща теория на правото и Спорт.
Римското право и ОТП-то са си кофти изпити.Най-вече при римското право никой не чете кво си писал, а колко си написал, та пишете колкото се може повече неща (като щете повторете това, което помните от ИБДП-то :lol: :lol: ), а ОТП-то зависи в кой поток ще си.При първи поток е лесно, при втори е по-шибано.Но като цяло първата година си е доста лежерна.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2012, 22:22 
Драскач

Благодарил (а): 21 пъти.
благодаря много. до колкото разбрах задочниците нямат спорт

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2012, 22:23 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
Да, нямат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2012, 13:48 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
И мен подведоха с грешна информация от СУ.Като ходих да се записвам за класиране, се записвах в самия университет и там една госпожа ми обясни сигурно 10 пъти че със специалност Право може да ти се вземе оценката от матурата и да се умножи с коефициент :пример ако имам 6 на матурата, ще имам 4 на изпита.А ако на темата която съм писал на изпита имам 3.60 ми се взима по високата оценка от двете, тоест от матурата и оценката ми е 4.00.Това ми беше обяснено поне 10 пъти защото аз не и вярвах, но тя продължаваше да ме убеждава и накрая нямах друг избор освен да се съглася :shock: .
Днес се обаждам в централата на СУ и ми казват точно обратното.Не съм добър по бг и това ме устройваше ,но сутринта ме поляха със студен душ... :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2012, 14:23 
В началото бе словото

.Ivanov., ти колко си изкарал на изпита по БЕЛ? Ако оценката ти е над 4.00 какво те бърка? А и в крайна сметка наистина е било наивно от твоя страна да лежиш на това ухо, че се умножава с еди-какъв-си коефициент оценката от матурата.. И мен ме подведоха в СУ: първоначално когато питах дали за балообразуване се взима оценката от дипломата или от матура по БЕЛ ми казаха, че се взима по-високата, а в крайна сметка излезе, че се взима тази от матурата..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2012, 14:38 
В началото бе словото

Абе аз изобщо не съм се уповавал на това, но така се получиха нещата, че ми се наложи да прибягвам до този вариант.
Имам 3 на изпита... Тъпото е че първоначално имах някакви надежди и сега изведнъж нищо :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2012, 16:53 
Драскач

дали има как чрез някаква молба или нещо друго да бъде внесена корекция в списъка с желания? :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2012, 19:00 
В началото бе словото

По-добре е да попиташ в университета.Мисля,че е повече от ясно,че няма как ,а и като се има предвид ,че до самото класиране остават 3 дни,но за всеки случай можеш да попиташ. : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: въпроси относно право
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2012, 13:48 
Драскач

Здравейте на всички. Имам няколко питания, които вярвам ще бъдат полезни и за останалите колеги.
Така значи ще уча право задочно. Искам да помоля някой задочник, или някой, който е запознат да разясни как точно протичат въпросните очни. Също така искам да знам всички ли учите от учебници или има сред вас такива, които залагат само на лекциите.
Разрових се из форума тук и открих доста негативна нагласа към учещите задочно, едва ли не, че сме по-тъпи. Стана ми доста гадно, тъй като конкретно аз няма да вляза да уча задочно тъй като не съм изкарала достатъчно добри оценки за редовно, а поради причината, че отново позволих на родителите ми да повлияят на избора ми...
До колкото разбирам, последните години границата между редовната и задочната форма силно се е размила. Тоест ако допреди години е имало заверки и задължително присъствие сега не е точно така... Не знам до колко вярна е тази информация, ако някой е на друго мнение, нека го сподели.
Другото, което силно ме вълнува- съществува ли опция две години да бъдат взети за една?Благодаря :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2012, 16:18 
В началото бе словото

seduction "Така значи ще уча право задочно" , възхитително е какво самочувствие имаш.Класирането още не е излязло,а ти вече знаеш какво си приета : ) ( да, всеки си прави елементарни сметки за приема в университета си на база на миналите балове и все пак нищо не се знае ;)))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2012, 16:28 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Пхах... предвид факта, че балът й е 27.65 не е никак "възхитително" какво самочувствие има... :lol:

Въпросните очни протичат под формата на целодневни лекции в продължение на 2 седмици. По цял ден, всеки ден. Влизат преподавателите, четат, вие си водите записките и така.
Дали ще учиш от учебници или лекции строго зависи от предмета.
Негативната нагласа към учещите задочно идва от факта, че повечето задочници са прото хора с недостатъчен бал за редовно. Смисълът на задочната форма сериозно го хваща липсата, когато кандидат-студентите пишат право-редовно на първо желание и веднага след това право-задочно.
Пък ти, щом неразумно си слушала родителите си, а не собствените си желания - напъни се в първи курс, изкарай висок успех и се прехвърли втори курс в редовно. Не е особено трудно, просто се иска малко постоянство.
Границата между редовно и задочно в никакъв случай не е размита. И е точно обратното на това, което ти казваш - преди занятията не бяха задължителни за посещение, сега упражненията са.
Две години могат да бъдат взети за една, но само последните две. Повярвай ми, няма да искаш да взимаш последните си две години в тази специалност наведнъж.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2012, 16:34 
В началото бе словото

Моят е повече както и на други ( искам право редовно ) ,но никой друг не е заявил категорично ,че вече е приет,нали :) хах

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2012, 16:37 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 7 пъти.
elinkabs написа:
Моят е повече както и на други ( искам право редовно ) ,но никой друг не е заявил категорично ,че вече е приет,нали :) хах

Не виждам защо това е чак такъв проблем... вместо да сте спокойни, че работата ви е сигурна дни преди класирането, вие влагате излишни нерви :D . Увереността не е лошо нещо, особено когато не е безпочвена.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2012, 16:39 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Емиии, да си заявила, бе! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2012, 20:35 
Драскач

elinkabs написа:

:) Ще ти кажа само, че няма нищо лошо в това човек да бъде уверен в себе си, още повече, когато увереността му е оправдана. Като се спичаш и доброволно поставяш под съмнение дори и това, което самата ти си постигнала никога няма да достигнеш до някакъв значителен прогрес. В живота успяват не онези, които знаят най-много, а онези, които знаят как да приложат и малкото научено.

Не знам колко ти е бала, но от сега ти казвам, че си приета. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 452 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 31  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидати за Право 2009-2010

[ Отиди на страница: 1 ... 53, 54, 55 ]

в КСК 2009-2010

Bushmen

816

71198

12 Авг 2009, 09:51

Kulovcho Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. [КСК 2011] Кандидати за Право

[ Отиди на страница: 1 ... 78, 79, 80 ]

в КСК 2011-2012