amd написа:
... Като проблем бих споменал изучаването на fortran - морално остарял компилатор, ползата от който е нулева. Преподавателят ми беше на същото мнение, но "отнесете въпроса към ръководството"...
Друг проблем се оказа спорта ... не знам защо ни се води, като задължителен, но не мога да схвана логиката. ... За да ида да подскачам 40-50 минути трябва да изгубя около 3 часа (път в 2те посоки + реален спорт) и да се мъча да го вмествам в и без това натоварената програма...1/2 ден се губи.
Относно Фортрана нещата не са съвсем еднозначни и се очудвам, че преподавателят е заел такава крайна позиция. Този език е стар, но не е остарял, защото на него има написани, а и се пишат, огромни пакети от програми за моделиране в областта на химията и физиката. Голяма част от добрите теоретици в света и в нашия факултет използват този език. Наред със споменатото предимство той е "роден бърз" за изчисления. Това мога да го обясня, ако някой се интересува.
Самият аз не знам Фортран, но съм се интересувал. Работя на други езици и си имам своите предпочитания. Обсъждал съм с колеги идеята за свободен избор на езика в рамките на един и същи курс. За сега съм срещал както разбиране, така и несъгласие.
По въпроса за спорта има изисквания на закона. Опитвал съм да ги разбера, но и до ден днешен не ми е ясно, как така тези "официални изисквания" се прилагат по различен начин за различните факултети.

Съчувствам Ви за загубеното време! Като студент това ми тежеше много и на мен.
amd написа:
... Излезли ли са датите за поправките, ще се появят ли в сайта или трябва да ходя до факултета? Трябват ли ми някакви документи за септемврийските поправки (в предишния ми университет попълвахме едни бланки и се записвахме в тетрадки)? С колко невзети изпита ще мога да запиша 2ри курс?
Деканското ръководство поиска от катедрите дати за поправителните изпити още преди края на семестъра. Би трябвало вече да са публикувани някъде. Бихте могли да потърсите на страницата на факултета, или да се обадите в отдел Студенти (телефон, e-mail). Специални документи не са Ви нужни, защото протоколите "излизат" автоматично.
Що се отнася до максималния брой невзети изпити, най-добре е отново да попитате в отдел Студенти. Бихте могли да потърсите връзка (e-mail) и с преподавателя.