murakami написа:
Еми, няма как. Хората с непопулярни специалности често се преквалифицират, за да си намерят работа. И при мен е така.

Далеч съм от мисълта, че е нормално, но сиренето е с пари. Не е задължително да работиш по специалността си, въпреки че звучи най-логично. Не на всички интересите съвпадат с това, от което бизнесът има нужда. Да блъскаш 4+ години нещо, към което нямаш грам афинитет и ти е откровено скучно, че и да го работиш после, не знам... не ми се вижда нормално.
По-малко места = по-малко студенти = по-малко пари. Важното е децата да плащат, а то че няма реализация след това, тях не ги засяга особено.
Ти си пример, че по-добре с "вишу" отколкото мама и тате да се срамуват, че детето им е тъпо. Извинявам се, че звучи така, но това е истината.
Нали затова е тази рейтингова агенция за университетите да се види какви хора излизат от тях и какво правят после. Ако после работиш нещо, което не си завършила може да вземеш мястото на някой, който е учил затова и иска да го работи. И за какво? И така тоя пък трябва да си търси място другаде и т.н. и т.н. Ако пък не вземеш мястото на някой друг и отиваш да работиш нещо, което се иска просто "вишу" пък се "радваш" на живота с пес`тин лева. Бааааси кефа.
В "Етажна собственост" направиха подобен епизод

п.п. забравих нещо да допълня....няма такова нещо като "непопулярни специалности". И румънска фиология да учиш примерно сега има доста хляб затова. Пълно е с румънци, които почиват у нас, но повече само ядат и пият. А като почнеш да ги разхождаш наляво-надясно по историческите ни забележителности те плащат, а и ти прибираш пари, защото не са много хората, които знаят румънски. Ама то си зависи от много неща. Трябва туроператора да им го предложи, но повече не го правят, защото няма кой да измисли и свърши тая работа. И т.н. Мога да дам и други примери с "непопулярни специалности".