Дата и час: 08 Апр 2026, 15:08

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 395 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 27  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Спорт
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2012, 10:34 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 4 пъти.
Задължителен ли е спорт за Българска филология, Английска филология и Психология?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2012, 15:12 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 9 пъти.
Значи мога да запиша няколко спорта, но само 1 ще ми е задължителен и ще ми се води официален, нали? Защото съм си харесала няколко и имам желанието да ги практикувам и 3те. :lol: Дано не се разочаровам накрая де. :lol: Спортът е 1 път в седмицата, нали?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2012, 08:42 
От дъжд на вятър
Аватар

Дори и да не е задължително, аз пак ще се запша на плуване .. :Р

Българска филология, II курс

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2012, 10:10 
AHddicted
Аватар

Благодарил (а): 68 пъти.
Ехей, браво за плуването, харесва ми начинът ти на мислене! Няма да съжаляваш! : )

Kalisto написа:
Значи мога да запиша няколко спорта, но само 1 ще ми е задължителен и ще ми се води официален, нали? Защото съм си харесала няколко и имам желанието да ги практикувам и 3те. :lol: Дано не се разочаровам накрая де. :lol: Спортът е 1 път в седмицата, нали?

Да, можеш да се запишеш на няколко спорта и наистина само един от тях ще ти се води официален. Веднъж седмично е, да. Дано да успееш да ги съчетаеш и трите дисциплини, които си си харесала, тъй като веднъж завърти ли те академичният живот, сама ще се убедиш, че не е толкова лесно да се намира време за всичко, което искаш да посещаваш и правиш! : )

silverdream написа:
Задължителен ли е спорт за Българска филология, Английска филология и Психология?

И за трите специалности спортът е факултатив. : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2012, 12:01 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 10 пъти.
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/novin ... 012_2013_g

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2012, 12:06 
От дъжд на вятър

although, благодаря :) това ме успокоява - не съм спортен тип, но бих се радвала да посещавам някои спортове :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2012, 14:31 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 10 пъти.
Аз искам да питам,това че университетските занимания по спорт се провеждат на Академик,значи ли,че бих имал възможността да си избера спорт на Академик,но не вписан в списъка със спортове. Интересуват ме видовете гимнастика на спортен клуб Академик,но те не са опция на студентите в СУ. Ако имам нервите и се разбера с треньор от клуба,има ли как да ходя там вместо някой от другите спортове? Ако да- към кого мога да се обърна? И как точно би се случило това?
Почти съм сигурен,че няма как да стане,но все пак искам да се пробвам. Гимнастиката е изключителен спорт и той дава ужасно много,особено ако не тренираш професионално. Та,дано някой успее да ми отговори на въпросите или поне да ме насочи към кого да се обърна. Благодаря ! :connie_crazyperson: :viannen_64:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2012, 15:03 
е...тъй де...
Аватар

Благодарил (а): 67 пъти.
Мисля, че не може да се заменя един спорт с друг, още повече, когато единият не е от списъка, но за всеки случай ето ти страницата с данните за контакти с департамента по спорт и питай- ЦЪК.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2012, 22:33 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Искам да попитам басейнът как е, чист ли е, доволни ли сте и тн. Изобщо за състоянието му питам. Какви са треньорите, в смисъл - добри ли са, симпатични ли са, заядливи ли са и тн :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2012, 23:39 
AHddicted
Аватар

Басейнът си е екстра, чист е, водата не е много хлорирана... единствено понякога температурата ѝ е по-висока, отколкото бих желал да е, но това вече са си мои прищевки! Ето няколко клипчета, ако искаш да придобиеш по-реална представа за басейна - https://www.facebook.com/photo.php?v=1851814658294 - https://www.facebook.com/photo.php?v=1851856139331

Колкото до треньорите, страхотни са, не са заядливи, мъжът (Начков) обикновено доста се шегува и е много приятно да се общува с него... както и с жената (Туманова), де! : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2012, 01:01 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
По-колко време се практикува избраният от нас спорт седмично и като втори въпрос към although, който явно има интерес към плуването, имали такива, които не могат да плуват, но в последствие се научават и колко време им отнема това? И ние ли си избираме треньорите и ако да кой ще ни препоръчаш от това да свършим повече работа, а не да си киснем в басейна. И всъщност как протича едно занимание в крайна сметка?
Мерси предварително.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2012, 07:59 
AHddicted
Аватар

Тренировките по всички видове спорт са веднъж седмично. Що се отнася конкретно до плуването, да, има и такива, които не могат да плуват, като научаването им е силно индивидуално, някои схващат далеч по-бързо от други. Треньорите се избират спрямо удобните ви часове... в смисъл такъв, виждате си учебната програма, преценявате си кога имате време за спорт и след това се записвате в удобния за вас час, като по този начин или ще се паднете в някоя от групите на Туманова, или на Начков. Може би Начков е една идея по-склонен на начално обучение, но пък Туманова е по-добрият специалист, но все пак, който и от двамата да ти е преподавател, няма да останеш разочарован. Една тренировка протича горе-долу по следния начин: загряваш малко извън басейна (въртене на ръце, на крака, малко гъвкавост... повярвай ми, загряването е изключително важна част), след което влизаш във водата и спрямо това, колко си напреднал в плуването, плуваш различни неща... ако си съвсем начинаещ, първите ти уроци са по дишане и по отпускане във водата, след това взимаш една дъска и започваш да тренираш крака кроул... и така с течение на времето се увеличават натовареността и упражненията, които правиш в басейна.

Надявам се да съм бил максимално изчерпателен. : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2012, 08:36 
От дъжд на вятър
Аватар

А може ли да се запишеш не онлайн ? :) Чакам с нетърпение да дойде време за плуването.. Колко горе-долу е групата?

Българска филология, II курс

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2012, 09:14 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
За Международни отношения спортът задължителен ли е?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2012, 11:46 
AHddicted
Аватар

SevenDayS написа:
А може ли да се запишеш не онлайн ? :) Чакам с нетърпение да дойде време за плуването.. Колко горе-долу е групата?

admin.sport написа:
Записването онлайн е до 06.10.2012 г., което ще облекчи студентите в препускането и чакането на опашки, особено за атрактивните и популярни спортове, както за получаване на предварителна информация за желанията на студентитеи и сформиране на групите.
До една седмица след този срок, ще има възможност да се запишат и на място при преподавателите, но отново ще е обикаляне за кой спорт, къде, при кого и кога има места.

Така че имаш възможността да се запишеш и на място, а колкото до размера на групите - по 10-15 човека е една такава! : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 395 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 27  Следваща