//сорри за tl;dr-то нещо се поувлякох
бе трябва да се внимава с тия неща щото има не един и два сериозно фейлнали опита за вегетерианство...
особено ако вземат да изключват всякакви животински продукти (мляко, яйца и т.н., коитo също не се добиват от безкрайно щаствливи животни в интерес на истината).
Аз познавам хора, на които не им се получава диетата и доктора им казва за съжаление ще трябва да почнеш да ядеш месо, ако не искаш да се разболееш повече.
Особено при строгото вегетерианство... са доста на ръба нещата... за тия мазнини и белтъчини трябва да хрупаш по 3 кила ядки на ден, за да ги наваксаш

не е лесна работа.
ако можеше е така просто да спреш да ядеш месо (и животински продукти) без никакви странични ефекти и без да ти направи никакво впечатление щеше да има доста повече вегетерианци.
То и аз като изям 5 яйца и изпия 2 литра мляко естествено няма да ми се яде никакво месо... ама тя кравичката и кокошката пак ше си умре в мъка.... дори и да не я убият за месо
Ама ако премахна всички животинкски продукти и искам пак да продължавам на същитите обороти с бачкане по 10 часа на ден нон-стоп... беее бая зор ще е... да не кажа, че силно се съмнявам, че мога да издържа...
Така че стига да може да издържате.. карайте на хлебец и топла вода, ама при някои просто не става... то не е само въпрос на психика... и на мен ми жал за животните...
като гледам лъвовете как ядат антилопа и тя се гърчи в агония пак ми се реве... ама какво да направя
ние не изменяме с нищо хранителната верига... тя си е същата откакто свят светува.
Всеки яде това, което му трябва, за да оцелява.